Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ethereum (ETH) проби над $3000: Разгръща се възходящ импулс

Ethereum (ETH) проби...
Ethereum (ETH) проби над $3000: Разгръща се възходящ импулс

Ethereum (ETH) скочи над $3,000: Бикове начело с рекорден отворен интерес и активност на китове

Ethereum (ETH) наскоро надмина границата от $3000, което означава потенциално ново ниво на подкрепа, подкрепено от значителна пазарна активност и настроения на инвеститорите. Този скок е придружен от покачване на Open Interest, достигайки най-високото си ниво от месеци, което допълнително затвърждава възходящите перспективи на Ethereum.

Установяване на ново ниво на поддръжка

Покачването на Ethereum над $3000 го поставя в зона с решаващо търсене, според данни от IntoTheBlock. Тази зона се характеризира с историческо натрупване, с над 5 милиона ETH, придобити от 2,96 милиона адреса, което се превежда на стойност над 18,3 милиарда долара по текущи цени. Към момента на писане пазарната капитализация на Ethereum възлиза на приблизително 440,5 милиарда долара. Като се има предвид обемът на ETH, закупен на това ниво, ценовият диапазон от $3000 вероятно ще действа като силна подкрепа, подсилена от значителния брой адреси, държащи се на това ниво.

Чупещ рекорд еднодневен скок

На 20 май цената на Ethereum претърпя забележителен еднодневен скок от над 19%, изкачвайки се до $3661. Това увеличение бележи първия случай от повече от година, в който Ethereum е постигнал толкова значителен скок за един ден. Освен това, за първи път от април Ethereum достигна диапазона от $3600, демонстрирайки силен възходящ импулс.

Текуща цена и технически индикатори

Ethereum скочи над $3000, тъй като активността на китовете подхрани възходящ тренд

Към момента на писане ETH се търгува около $3650, с лек спад от по-малко от 1%. Цената успешно обърна краткосрочната подвижна средна (жълта линия) от съпротива към подкрепа, като преди това действаше около нивото от $3100. Значителният брой адреси и обемът на ETH, придобит около $3000, подчертава вероятността тази цена да действа като стабилно ниво на поддръжка.

Натрупване на китове и пазарна активност

Активността на китовете показа значително увеличение, като големи портфейли, държащи между 100 000 до 1 милион ETH, закупиха над 110 000 ETH през последните 24 часа, оценени на над 360 милиона долара. Този скок в натрупването на китове допълнително укрепва подкрепата при текущото ценово ниво и показва силно доверие на пазара.

Скок на отворения лихвен процент и процента на финансиране

Откритият интерес на Ethereum достигна рекордно високо ниво, сигнализирайки за значителен приток на пари, тъй като цената му надхвърли границата от $3,500. Според Coinglass отвореният интерес на ETH е бил приблизително 16,8 милиарда долара към момента на писане. Този скок в Open Interest, заедно с нарастващия процент на финансиране, който достигна най-високата си точка от април насам от 0,02%, показва доминиращо възходящо настроение сред купувачите и притежателите на дълги позиции.

Заключение

Скорошният скок на цената на Ethereum над $3000 и съпътстващите пазарни показатели предполагат стабилна възходяща тенденция. Значителното натрупване на това ниво, повишената активност на китовете и нарастващият отворен интерес допринасят за формирането на силно ниво на подкрепа. Тъй като Ethereum продължава да привлича както институционални, така и инвеститори на дребно, цената от $3000 вероятно ще послужи като основна основа за бъдещ растеж. Инвеститорите и участниците на пазара трябва да следят внимателно тези развития, тъй като пазарната динамика на Ethereum продължава да се развива.

Публикацията на Олег Димитров: "Ethereum (ETH) проби над $3000: Разгръща се възходящ импулс" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Анализ на цените ...
Анализ на цените на Solana (SOL): Консолидация или корекция? Ключови нива за гледане

Анализ на Solana (SOL): Навигация в консолидацията и потенциални рискове за спад Текуща цена: $145,55 Скорошен максимум: $172 Нива...

Сривове на крипто...
Сривове на крипто пазара: Регламенти, проценти и забавяния на Ethereum ETF - какво следва?

Анализ на пазарните тенденции на криптовалута и текущия спад Пазарът на криптовалути е изправен пред значителни спадове, като Bitcoin (BTC) и...

Анализ на цената ...
Анализ на цената на Dogecoin (DOGE): Ключови нива на подкрепа и съпротива, които да наблюдавате през юни 2024 г.

Анализ на Dogecoin (DOGE): Навигация между ключови нива на подкрепа и съпротива Текуща цена: $0,1333 Скорошен максимум: $0,16...

MicroStrategy наб...
MicroStrategy набира $700 милиона чрез конвертируеми облигации: покупки на Биткойни и планове за растеж

Предложение на MicroStrategy за $700 милиона конвертируеми старши облигации: въздействие и стратегически последици MicroStrategy наскоро...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!