Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Европейският парламент приема Закон за изкуствения интелект (AI).

След две години на разработка, Европейският парламент прие Закона за изкуствения интелект на ЕС, новаторска законодателна рамка за управлението и надзора на технологиите за изкуствен интелект в Европейския съюз. Това ще отбележи първите в света политики за ИИ.

Законът за ИИ на ЕС беше приет с огромно мнозинство

След гласуването в парламента на 14 юни мярката осигури подкрепа на мнозинството за предложения закон с 499 гласа "за", 28 "против" и 93 "въздържал се". Въпреки това, преди Законът за изкуствения интелект на ЕС да може да стане закон, ще са необходими допълнителни преговори за разрешаване на всички опасения и финализиране на подробностите с членовете на Европейския парламент.

Законът за ИИ на ЕС е най-значимото глобално усилие за установяване на етични и технически насоки за използването на ИИ. Той ще класифицира AI в четири категории въз основа на нивото на риск, породен от технологията. Категориите варират от „неприемлив риск“ за ИИ, който може да представлява значителна заплаха за правата на човека до „минимален риск“ за приложения на ИИ от ниско ниво.

Европейският съюз приема законопроект за изкуствения интелект, а президентът на Microsoft предлага план от пет точки

Законът има за цел да регулира продуктите и услугите на ИИ

Законът има за цел да регулира продуктите и услугите на ИИ в ЕС чрез въвеждане на основан на риска подход, който ще забранява определени видове услуги и продукти с изкуствен интелект, като същевременно ограничава или поставя ограничения за други. Той специално забранява биометрично наблюдение, системи за социално оценяване, предсказуема полиция и всякаква AI технология, която създава дълбоки фалшификати, наред с други.

Тези технологии се считат за „неприемливи рискове“, тъй като имат потенциала да нарушат основните права и свободи на хората. Законът за ИИ на ЕС се стреми да защити тези права и свободи, като същевременно насърчава иновациите и конкуренцията в индустрията на ИИ.

Освен това, актът ще изисква разработчиците и доставчиците на AI да се придържат към набор от изисквания за прозрачност, като се гарантира, че потребителите са информирани, когато взаимодействат със системите на AI. Компаниите трябва също така да предоставят подробни обяснения на процесите на ИИ и решенията, взети от техните системи.

Въпреки че някои експерти от индустрията изразиха загриженост относно задушаването на иновациите, Законът за ИИ на ЕС беше похвален за своя прогресивен подход към управлението на ИИ. Чрез прилагане на прозрачни и отговорни насоки за разработване и внедряване на AI, той насърчава отговорното използване на технологиите в полза на обществото като цяло.

Публикацията на Николай Кръстев: "Европейският парламент приема Закон за изкуствения интелект (AI)." е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!