Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Фед сигнализира за забавяне на намаляването на лихвените проценти

Фед сигнализира за...
Фед сигнализира за забавяне на намаляването на лихвените проценти

Фед сигнализира за забавяне на намаляването на лихвените проценти на фона на постоянна инфлация: Пауъл настоява за благоразумие

Неотдавнашните забележки на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл във вторник сигнализираха за потенциално забавяне на намаляването на лихвените проценти, цитирайки продължаващите високи показания на инфлацията като ключов фактор. Говорейки заедно с гуверньора на централната банка на Канада Тиф Маклем в Wilson Center във Вашингтон, Пауъл подчерта неочакваното продължаване на високите темпове на инфлация и посочи, че Федералният резерв ще поддържа по-високи лихвени проценти, докато има по-очевиден напредък към тяхната цел за инфлация от 2%.

Коментарите на Пауъл идват в отговор на данните за инфлацията в САЩ, които постоянно надминават очакванията на анализаторите за трети пореден месец, подкопавайки доверието, което политиците бяха започнали да изграждат. За отбелязване е, че Бюрото по трудова статистика на САЩ отчете 0,4% увеличение на индекса на потребителските цени за всички градски потребители (CPI-U) през март, отразявайки повишението, наблюдавано през февруари. През последната година този индекс се е повишил с 3,5% без сезонни корекции.

Фактори, стимулиращи инфлацията

Основният принос за повишението на инфлацията през март бяха индексите на подслон и бензин, които представляват над половината от общото покачване на индекса. Освен това енергийният индекс се повиши с 1,1 процента, докато индексът на храните отбеляза скромно увеличение от 0,1 процента. Трябва да се отбележи, че цените на храната, консумирана у дома, остават непроменени, докато разходите за хранене навън са се увеличили с 0,3 процента.

Основен CPI и годишни увеличения

Основният индекс на потребителските цени, с изключение на храната и енергията, също отбеляза ръст от 0,4 процента през март, в съответствие с темпа на растеж, наблюдаван през предходните два месеца. Областите на увеличение включват подслон, застраховка на моторни превозни средства, медицински грижи, облекло и лични грижи, докато цените на употребявани автомобили и камиони, отдих и нови превозни средства отбелязват спад.

Отговорът на Биткойн на намаляването на лихвените проценти от Фед

На годишна база индексът за всички артикули регистрира ръст от 3,5 процента за 12-те месеца, приключващи през март, малко повече от увеличението от 3,2 процента, отбелязано през по-ранния период. По същия начин, основният индекс, с изключение на храната и енергията, се е увеличил с 3,8% през същия период. Цените на енергията отбелязват ръст от 2,1 процента, първото им годишно покачване от февруари 2023 г., докато цените на храните са ескалирали с 2,2 процента през последната година.

Предпазливостта на Пауъл и реакцията на пазара

Пауъл подчерта, че последните данни не дават основания за повишена увереност и предположи, че стабилизирането на инфлацията на желаното ниво може да отнеме повече време от очакваното. Този предпазлив подход представлява промяна в позицията на Пауъл и отразява реакцията на постоянния инфлационен натиск, съвпадайки с настроенията на други служители на Федералния резерв, изразяващи загриженост относно устойчивия ценови натиск.

Преоценката на графика за намаляване на лихвените проценти доведе до повишаване на доходността на държавните облигации, като доходността на двугодишните облигации за кратко надхвърли 5%, достигайки най-високото си ниво от ноември. Това покачване на доходността отразява очакванията на пазара, че Федералният резерв може да не намали толкова бързо лихвите, колкото се смяташе преди.

Пазарни последици

Последните доклади за пазара на труда и данните за продажбите на дребно, надхвърлящи очакванията, подчертават устойчивостта на икономиката на САЩ, като допълнително усложняват пътя към целите на Фед за инфлацията. Тази среда, характеризираща се с подновен инфлационен натиск и силни икономически показатели, доведе до повишена доходност на държавните облигации, оказвайки влияние върху рисковите активи като криптовалутите. В резултат на това Биткойн в момента се търгува на $60 724, спад от 2,9% през последния 24-часов период, въпреки предстоящото събитие за преполовяване на Биткойн, което се очаква след по-малко от три дни.

Заключение

Предпазливата позиция на Пауъл, водена от продължаващия инфлационен натиск и икономическите показатели, надминаващи очакванията, накара да се преоцени графикът за намаляване на лихвените проценти. Ангажиментът на Федералния резерв да поддържа по-високи лихвени проценти до постигане на по-очевиден напредък към тяхната цел за инфлация отразява разумен подход при навигиране в променящия се икономически пазар. Тъй като пазарите реагират на тези развития, инвеститорите се приканват да наблюдават данните за инфлацията и икономическите индикатори за вникване в бъдещите решения на паричната политика.

Публикацията на Олег Димитров: "Фед сигнализира за забавяне на намаляването на лихвените проценти" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Ripple (XRP) е из...
Ripple (XRP) е изправен пред мечи сигнали на фона на намаляващо търсене и активност във веригата

Анализ на цените на Ripple (XRP). Цената на Ripple може да удължи скорошния си спад, тъй като затвори под своята 20-дневна експоненциална...

Мем-миллионер: PE...
Мем-миллионер: PEW на Ethereum експлодира, но можете ли да изтеглите?

Мем-миллионер: Казус от PEW на Ethereum Скорошният скок на мем монетите доведе както до значителни печалби, така и до значителни загуби...

Анализ на цените ...
Анализ на цените на монетите PEPE: активност на китове, волатилност и перспективи за бъдещето

Анализ на пазара: Скорошни движения на цените на PEPE Coin и активност на китове Одобрението на Ethereum ETF значително насочи вниманието на...

Байдън налага вет...
Байдън налага вето на отмяната на насоките за счетоводство на криптовалута, предизвиквайки смесени реакции

Президентът на САЩ Байдън налага вето на отмяната на SAB 121 В изненадващ ход президентът Джо Байдън наложи вето върху отмяната на Счетоводен...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!