Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Фирмите за изкуствен интелект лобират за подкрепа на отворения код в предстоящите разпоредби на ЕС

Компаниите се надяват, че регулациите на ЕС ще осигурят продължаващото развитие на ИИ в региона.

Редица технологични компании и компании за изкуствен интелект, включително GitHub и HuggingFace, са писали до европейските политици с молба да осигурят повече подкрепа за разработката с отворен код на модели с изкуствен интелект (AI), The Verge съобщи на 26 юли.

В документа, който съдържа списък с предложения до Европейския парламент, компаниите поискаха по-ясни дефиниции, наред с други неща.

Компаниите, подписали документа, включват Creative Commons, EleutherAI, LAION и Open Future.

Тези компании действат, за да гарантират, че законопроектът за ИИ, който в момента се разработва от политиците на ЕС, отговаря на най-добрите стандарти за осигуряване на развитието на ИИ.

Европейският съюз е един от регионите, които приемат сериозно регулирането на изкуствения интелект, с вече готов проектозакон за изкуствения интелект, но проектът предизвика критики от много страни.

Фирмите, занимаващи се с изкуствен интелект, предупреждават за потенциал да застрашат човечеството

Повечето от критиките са съсредоточени върху прекомерния фокус върху приложния слой и липсата на кратки дефиниции на AI технологиите. Не е изненадващо, че тези компании излязоха с по-ясни дефиниции.

Други препоръки включват отделяне на любители и изследователи, работещи върху AI модели с отворен код, от тези за търговска печалба, определяне на изисквания за различни модели и регулиране на тестването в реалния свят за AI проекти.

Законопроектът забранява всички форми на тестване на AI в реалния свят. Но компаниите твърдят, че подобна пълна забрана би засегнала само научните изследвания и разработки. Те също така искат да споделят AI инструменти в библиотеки с отворен код, без регулация.

Ако бъде приет, законопроектът може да създаде прецедент за закони, регулиращи изкуствения интелект в други юрисдикции. Ето защо компаниите за изкуствен интелект лобираха агресивно, за да гарантират, че правилата не са толкова строги, че да възпрепятстват растежа на индустрията.

Докато политиците в ЕС вече работят върху закони за регулиране на изкуствения интелект, регулацията на САЩ все още е в начален етап. Законодателите искат да избегнат настоящата регулаторна несигурност, която продължава да измъчва криптовалутите при работата им с изкуствения интелект.

Водещите компании за изкуствен интелект, включително Google, Meta и OpenAI, наскоро се съгласиха да внедрят водни знаци върху създадено от изкуствен интелект съдържание като част от доброволни усилия за подобряване на сигурността.

 

Публикацията на Наталия Иванова: "Фирмите за изкуствен интелект лобират за подкрепа на отворения код в предстоящите разпоредби на ЕС" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!