Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

FTX, защитаван от партньор на Sequoia, въпреки фалита, инвестиционната позиция се поддържа

Рисковият капиталист Алфред Лин, партньор в Sequoia Capital, наскоро защити значителната инвестиция на фирмата във вече фалиралата борса за криптовалута FTX. Въпреки колапса на борсата и последвалата загуба на средства, Лин изрази увереност в решението, заявявайки, че ако има възможност, Sequoia вероятно ще направи същата инвестиция отново. Това потвърждава отново ангажимента на Sequoia да се доверява на основателите и да поема пресметнати рискове, дори в нестабилния свят на криптовалутите.

Фирмата обаче сега е изправена пред правни предизвикателства, тъй като някои потребители на FTX съдят финансистите, включително Sequoia, твърдейки, че са участвали в промоционална маркетингова кампания, която е добавила „ефир на легитимност“ към борсата.

Позицията на Sequoia Capital: Поддържане на инвестицията на FTX

Sequoia Capital, известна фирма за рисков капитал с приблизително 85 милиарда долара управлявани активи, направи значителни инвестиции в големи технологични компании, както и в различни крипто бизнеси. Сред тези инвестиции бяха общо 213,5 милиона долара, разпределени на FTX и FTX US чрез два от фондовете на Sequoia. Global Growth Fund III е допринесъл със 150 милиона долара, което представлява 3% от капитала на фонда, докато Capital Global Equities Fund е инвестирал 63,5 милиона долара, което представлява по-малко от 1% от общото му портфолио.

Въпреки последвалия фалит на FTX, Алфред Лин от Sequoia изрази убеждението си, че инвестиционното решение все още е разумно. Говорейки на Tech Summit на Bloomberg, Лин заяви, че при преглед на инвестицията от различни гледни точки, капиталовата фирма вероятно ще направи същия избор отново. Той повтори инвестиционната теза на Sequoia, която се върти около доверието на основателите и приемането на присъщите рискове, свързани с рисковия капитал. Освен това Лин подчерта, че докато някои инвестиции дават неочаквани резултати, фирмата остава ентусиазирана относно перспективите на крипто индустрията.

Гледната точка на Sequoia Capital за крипто и поемането на риск

Подкрепата на Sequoia Capital за концепциите и потенциала на криптовалутите остава непоклатима, въпреки неуспеха с FTX. Лин повтори вярата на фирмата в поемането на пресметнати рискове и подчерта важността на доверието на далновидни основатели. Инвестиционната стратегия на Sequoia винаги е била водена от желание за приемане на риск и изследване на иновативни сектори, а крипто пространството е в съответствие с тази философия.

Писмото, изпратено от Sequoia до нейните партньори през ноември миналата година, признава загубите, понесени от инвестицията на FTX, но подчертава, че поемането на рискове е присъща част от бизнеса. Фирмата признава, че докато някои инвестиции могат да доведат до финансови неуспехи, други могат да донесат значителна възвръщаемост. В преследването на новаторски възможности на Sequoia, тя остава ангажирана с идентифицирането на основатели с трансформиращи идеи и подкрепата им, независимо от предизвикателствата, които могат да възникнат.

Sequoia Capital защитава инвестициите във FTX въпреки фалита

Правни предизвикателства и обвинения около инвестициите във FTX

Освен финансовите загуби, понесени от Sequoia Capital поради колапса на FTX, фирмата за рисков капитал сега е изправена пред правни последици. Потребителите на фалиралата борса са завели съдебни действия срещу финансистите, които са подкрепили FTX, включително The company, Thoma Bravo и Paradigm. В съдебното дело се твърди, че тези фирми са участвали в промоционална маркетингова кампания през 2021 г., допринасяйки за „атмосферата на легитимност“ около FTX.

Sequoia, заедно с Thoma Bravo и Paradigm, участваха в рекордния кръг на финансиране от Серия B на стойност $900 милиона на FTX през юли 2021 г. Въпреки че конкретните подробности по делото все още не са разкрити, то подчертава потенциалните рискове за репутацията, свързани с инвестирането в крипто индустрията. Резултатът от тази съдебна битка може да има значителни последици за Sequoia Capital и нейното участие в бъдещи инвестиции, свързани с крипто.

Заключение

Алфред Лин от Sequoia Capital защити многомилионната инвестиция на фирмата в вече фалиралата крипто борса FTX, заявявайки, че решението вероятно ще бъде взето отново, ако му се даде възможност. Въпреки понесените финансови загуби, Sequoia остава оптимист за концепциите и потенциала на крипто индустрията. Инвестиционната стратегия на фирмата се съсредоточава около поемането на пресметнати рискове и доверието на далновидни основатели. Въпреки това правните предизвикателства, произтичащи от колапса на FTX, включително съдебно дело срещу Sequoia и други финансисти, подчертават потенциалните рискове, свързани с инвестициите в нестабилното крипто пространство.

Партньорът на Sequoia Capital, Алфред Лин, подкрепя инвестицията на фирмата във вече фалиралата крипто борса FTX, изразявайки увереност в тяхното решение. Въпреки финансовите загуби, Sequoia остава ангажирана с доверието на основателите и поемането на пресметнати рискове в крипто индустрията.

TL; DR:

Алфред Лин от Sequoia Capital потвърждава отново инвестицията на фирмата във фалиралата крипто борса FTX, заявявайки, че биха взели същото решение отново, ако им се даде възможност.

Въпреки че претърпя финансова загуба, Sequoia поддържа своя ентусиазъм за крипто сектора, подчертавайки важността на поемането на пресметнати рискове и доверието на далновидни основатели.

Публикацията на Георги Шопов: "FTX, защитаван от партньор на Sequoia, въпреки фалита, инвестиционната позиция се поддържа" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!