Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

GHO: На живо в Ethereum Mainnet

Днес сме развълнувани да споделим, че Aave DAO одобри и изпълни предложението за активиране на GHO – родния, децентрализиран, свръхобезпечен актив на протокола Aave. С внедряването на GHO вече е на живо в Ethereum Mainnet, потребителите могат да секат GHO на пазара Ethereum V3 на Aave Protocol срещу активи, които вече са предоставили като обезпечение.

Духът на GHO

През годините протоколът Aave се доказа като надежден децентрализиран протокол за ликвидност. Безброй разработчици разчитат на протокола Aave, за да създават своите иновативни продукти. Ентусиастите на DeFi използват протокола, признавайки предимствата на тази прозрачна, достъпна и демократична финансова инфраструктура, която служи като обществено благо.

GHO е разработен със същата цел като протокола Aave: да се даде възможност за поддържана от хората финансова екосистема, достъпна за всички, от която всеки може да се възползва. С протокола Aave и GHO хората по света имат равен достъп до същите финансови инструменти, които се основават на прозрачна и децентрализирана технология.

GHO се управлява изцяло от Aave DAO, които заедно определят правилата и политиките, управляващи GHO. За да предложат промяна, членовете на общността трябва да подадат предложение до DAO, което се обсъжда открито сред общността за определен период от време и е последвано от гласуване. Гласуването определя дали предложението ще бъде подкрепено и приложено от DAO.

С GHO основната механика и политики са фиксирани и не могат да бъдат променяни произволно от централизиран субект или физическо лице. Всички транзакции се извършват чрез самоизпълняващи се интелигентни договори и цялата информация относно GHO транзакциите се публикува и може да се проверява директно от блокчейн или от много потребителски интерфейси.

Преди повече от две години общността на Aave призна необходимостта от роден на Aave децентрализиран и свръхобезпечен стейбълкойн, който да даде възможност на потребителите и да служи като слой за плащане. Стабилните монети имат потенциала да се превърнат в платежен слой за Web3 поради скоростта си без нестабилността на цените, която е възпирала потребителите и търговците да използват цифрови валути.

Aave DAO е отговорен за управлението на GHO, включително разрешеното предлагане на GHO, определяне и коригиране на лихвения процент и тавани за сечене, определяне на рисковите параметри и одобряване и управление на Фасилитатори, които могат да секат GHO с предварително определени условия, определени от DAO.

Мрежата Arpa стартира на живо в Ethereum Mainnet

Архитектурата на GHO въвежда уникални роли, включително Фасилитатори, одобрени и управлявани от Aave Governance за изсичане на GHO. Одобрените от управлението фасилитатори ще могат да секат до определено количество GHO, договорено от DAO.

Първият фасилитатор на GHO е пазарът Aave V3 на Ethereum, позволяващ на потребителите да секат GHO срещу обезпечение, държано в Aave V3, което има обширни функции за намаляване на риска, включително електронен режим, режим на изолация и ограничения на доставките. При стартирането капацитетът на монетния двор на този фасилитатор е $100 милиона и може да бъде актуализиран от Aave DAO (предстои одобрение от управлението). Впоследствие Aave DAO одобри и втори фасилитатор – Flashminting Facilitator. Този фасилитатор прави възможно изсичането на GHO до предварително зададено ограничение, без да обременява тяхното обезпечение, при условие че заемането и изплащането на GHO става в рамките на един и същи блок в Ethereum Mainnet.

Характеристика

GHO е роден в протокола Aave. Всеки може да сече GHO, използвайки активите, които предоставя на пазара на Aave Protocol V3 Ethereum като обезпечение, като гарантира, че GHO е свръхобезпечен от множество активи. Уникална характеристика на GHO е, че обезпечението, депозирано в протокола Aave V3, е продуктивно и продължава да носи печалба, намалявайки разходите на потребителя за заемане на GHO.

GHO може да бъде сечен срещу всички активи, които са налични като обезпечение на пазара Aave V3 на Ethereum. Това ще гарантира, че GHO е многостранно обезпечение, позволявайки на потребителите да секат GHO с всякакъв състав от активи, които предоставят на протокола.

Тъй като GHO е естествен стейбълкойн на Aave Protocol, GHO ще насочи лихвите, платени по заемите на GHO към съкровищницата на Aave DAO. Потребителите, които залагат AAVE в Aave Safety Module, за да осигурят протокола с предпазител, могат да секат GHO на намалена цена.

Одити

Преди внедряването на GHO във V3 Ethereum Mainnet, GHO беше одитиран от Open Zeppelin, SigmaPrime, ABDK и Certora.

GHO & Build

GHO е щателно проектиран, като дава приоритет на изживяването на разработчиците. С внедряването на Mainnet разработчиците имат възможността да се интегрират безпроблемно в вече съществуващи приложения и да създават нови решения, които отговарят на нуждите на действителните потребители.

GHO SDK е обвивка на JavaScript, която позволява гладка интеграция в съществуващи случаи на употреба и приложения.

Публикацията на Олег Димитров: "GHO: На живо в Ethereum Mainnet" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!