Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Гмурнете се дълбоко в CyberConnect: Web3 social, колко далеч е от реалното приемане?

Написано от: Джей :: FP

Съставено от: Shenchao TechFlow

Главни точки

  • Идентичността е ключов фактор за взаимодействието между субектите. Въпреки това, на настоящия стек от технологии Web3 липсва холистична идентичност, която може да взаимодейства с различни приложения и различни видове взаимодействия.

  • CyberConnect създава социална графика, която дефинира холистична идентичност чрез абстракция на акаунти и изграждане на подобно на Web2 потребителско изживяване и креативна икономика, ориентирана към актьора.

  • Като компания, която е най-чувствителна към най-новите технологии в областта на Web3, CyberConnect има достъп до повечето базирани на ERC4337 интелигентни договорни портфейли, за да провери случаите на използване на абстракция на акаунти и да се интегрира със съществуващи технологии като DID и VC и ZKP, с голям потенциал за по-нататъшни иновации .

  • Освен това CyberConnect се смята за един от протоколите, които са най-близки до приемането на Web3, с широка екосистема и най-голямата потребителска база, която наистина трансформира и споделя технологията в нови изживявания.

Абстракция на акаунт, приета от Web3

Възходът на Web3

Развитието на ИТ технологиите и увеличаването на времето, което хората прекарват в онлайн пространствата, доведоха до появата на различни дигитални взаимодействия. По-специално, социалните медийни платформи първоначално са били използвани само за социални мрежи, но постепенно са навлезли в начина на живот на хората и сега са се превърнали в мощни канали за маркетинг, търсене на информация и други цели. В резултат на това водещите социални медийни платформи станаха още по-големи, създавайки нови видове играчи и пазари, известни като „създатели на съдържание“, „влиятели“ и „креативна икономика“. На този пазар подчертаването на собствената важност прави идентичността начин за увеличаване на личната стойност и социалното влияние, а индивидуалното съдържание вече не е само еднократен интерактивен потребителски продукт.

С нарастването на творческата икономика обаче нарастват и опасенията относно нейната устойчивост. Централизираните медийни платформи използват потребителски данни, за да увеличат максимално приходите от реклама и да съберат по-голямата част от приходите на създателите на съдържание. Въпреки тази разочароваща структура на стимулите, създателите на съдържание са принудени да продължат да работят с масивни медийни платформи, защото нямат друг избор. Медийните платформи все повече се фокусират върху еднопосочното общуване на марките с хората, което доведе до разпространението на пристрастно съдържание и влошаване на преживяването при взаимодействие с потребителите.

За да се възстанови гладкото взаимодействие между социалните медии и креативната икономика, е необходим нов начин за взаимодействие между участниците, както и нова устойчива пазарна структура. Понастоящем Web3 се счита за обещаваща алтернатива в това отношение - чрез използването на блокчейн технология потребителите могат да имат пълен контрол върху своите данни и съдържание и да решават как да ги споделят, без да разчитат на каквато и да е централизирана платформа. Тъй като пътят на разпространение на творческите произведения може да бъде проследен прозрачно, създателите на съдържание могат да проектират разумна структура на приходите за себе си. Освен това създателите могат да вмъкват свойства в самите творчески произведения или да издават свои собствени токени, за да предефинират начина, по който взаимодействат или да приведат в съответствие структурите за стимулиране с общността. Накратко, съществуващата създателска икономика се задвижва от централизиран и неефективен пазар, но създателската икономика на Web3 в крайна сметка може да се превърне в симетрия, съсредоточена върху пазара на действителните участници (т.е. създатели и потребители).

Липса на мидълуер за идентичност в Web3

Въпреки това, приемането на Web3 изглежда е далече. Някои от причините са неудобството и липсата на интерактивност. Ако си спомните за ранните дни на интернет, всъщност не можехме да взаимодействаме с много различни участници и можехме да получаваме информация само от доставчици. Въпреки това, с въвеждането на модели на идентичност, които биха могли да характеризират индивидите, установявайки ниво на взаимно доверие, Интернет започна да изпитва вълна от иновации, които обхванаха по-широки взаимодействия.

Като такава, идентичността се превръща в ключов фактор за взаимодействие, като позволява на хората да се идентифицират по-добре един друг. Следователно, за да се взаимодейства екстензивно в пространствата на Web3, цялостната идентичност трябва да бъде дефинирана според синтаксиса на Web3 - но в момента няма ясен механизъм за това.

Неудобството и рискът от тази цялостна липса на идентичност пада изцяло върху крайния потребител. Освен че не могат да взаимодействат с различни Web3 услуги, те също трябва да преминат през сложен набор от процеси, изисквани от тези услуги, за да ги използват, и всички тези процеси трябва да бъдат сигурно управлявани в основата си.

Често наричаме това „проблем с потребителското изживяване“ и това е основното пречка в масовото приемане на Web3, въпреки че Web3 в момента получава много внимание. Следователно, ако приемем, че може да се появи мидълуер за самоличност, който може да дефинира цялостната идентичност и да разреши тези неудобства, той трябва да има следните характеристики:

  1. Той трябва да поддържа постоянни самоличности и да гарантира различни видове взаимодействия с всяко приложение.

  2. Той трябва да приеме мащабируема и гъвкава структура за съхранение, за да поддържа различните данни, необходими за дефиниране на самоличността.

  3. Данните, съдържащи се в самоличността, следва да се контролират по доброволен и гъвкав начин.

Абстракцията на акаунт отключва мидълуер за самоличност

„Абстракция на акаунт“ е концепция, която в момента се обсъжда активно, която удовлетворява повечето от горните характеристики и предоставя огромна помощ при изграждането на мидълуер за идентичност в технологичния стек Web3. Основната идея на абстракцията на акаунта е да се преобразуват съществуващите портфейли в „интелигентни договорни портфейли“ чрез активиране на транзакции и изпращане на подпис към договорни сметки. С други думи, съществуващите акаунти, които иначе биха могли само да инициират и изпращат транзакции, сега могат да вграждат различна функционалност, което го прави толкова лесно, колкото управлението на всеки друг акаунт за самоличност в Web2.

Функциите тук включват не само усъвършенствана транзакционна логика, но и методи за контрол на акаунти чрез услуги за управление на ключове и дефиниране на данни, свързани с акаунти. Това означава, че логиката на сигурността и данните, необходими за идентичността, могат да бъдат интегрирани в основния акаунт, или по-просто, абстракцията на акаунта ни позволява да инжектираме концепцията за идентичност в съществуващи акаунти.

По-конкретно, портфейлите с интелигентни договори могат да поддържат различни функции, включително следните, за да осигурят разнообразно и гъвкаво потребителско изживяване.

Персонализирана схема за подпис: В момента EOA използва само алгоритъма за подпис ECDSA. Въпреки това, ако се приложи абстракция на акаунт, могат да се използват други алгоритми за подпис в допълнение към ECDSA, като Schnorr, BLS или алтернативи, които са устойчиви на квантови атаки.

Гъвкавост при плащане на такси за газ: Гъвкавостта между потребителите и услугите може да бъде увеличена чрез делегиране на плащането на такси за газ на други (или приложения) или като се позволи на потребителите да плащат такси за газ с помощта на различни токени.

Пакетни транзакции: Чрез прилагане на логиката за обработка на множество транзакции наведнъж, разходите за изпълнение на договора могат да бъдат спестени.

Абстракция на подпис: Може да се приложи персонализирана логика за проверка при определени условия. Това позволява на потребителите да използват управлението на белия/черния списък, за да ограничат целите на транзакциите, да използват функцията за ограничение във времето, за да зададат жизнения цикъл на подписите и да изискват логика, като например изискване на множество подписи в транзакции над определена сума.

Удостоверяване и управление на частни ключове: Потребителите могат свободно да добавят, изтриват и променят разрешения за множество акаунти и да използват многофакторно удостоверяване (MFA) и сесийни ключове, за да подобрят съществуващия търговски опит.

Кратка история на ERC4337 и абстракция на акаунта

Всъщност концепцията за абстракция на акаунт съществува от известно време. Стандартното предложение на Ethereum от 2016 г. „Произход на транзакция и абстракция на подпис (EIP 86)“ е първата стъпка към абстракция на акаунта. Оттогава се появиха много други предложения, които доразвиха концепцията и се роди ключовата дума „абстракция на акаунт“. Сред различните стандартни кандидати, сравнително новото предложение ERC4337 се превърна в най-популярното и усъвършенствано предложение, тъй като постига абстракция на акаунта, без да е необходимо да се променя консенсусният слой. Преди разговора на Виталик за важността на този аспект на внедряване, абстракцията на акаунта стана по-популярна заедно с ERC4337 и много проекти сега преминават към приемане на ERC4337.

Следва кратък процес на внедряване на портфейл за интелигентен договор с помощта на ERC4337.

  1. Потребителят изпраща интелигентен договор с име UserOperation към UserOperation Mempool чрез портфейла за интелигентни договори. Тук UserOperation може да съдържа разнообразна логика извън простите прехвърляния на токени, а UserOperation Mempool е отделен mempool от съществуващия mempool, който мрежата обикновено използва за обработка на транзакции.

  2. Пакетът ще плати най-високите UserOperations и ще ги пакетира в пакетна транзакция.

  3. Пакетът получава тази пакетна транзакция и извиква интелигентен договор, наречен EntryPoint. Симулацията на пакета проверява подписа на всяка UserOperation и способността му да плаща гориво и изпраща пакетната транзакция към EntryPoint заедно с таксите, съдържащи се в нея.

  4. (По избор) Потребителите могат да изберат да използват функция, наречена Paymaster, за да могат други субекти да плащат Gas от тяхно име или да плащат Gas в други валути (като токени ERC20).

  5. EntryPoint отговаря за валидирането на всяка UserOperation и изпълнението й в мрежата. За разлика от пакета, който просто емулира UserOperations, EntryPoint всъщност валидира UserOperations. Ако валидирането е успешно, пакетодателят ще получи такса, предварително определена от субекта, генерирал UserOperations, и ако има останала такса за газ след изпълнението, тя също ще бъде възстановена на пакетатора.

За да обобщим, абстракцията на акаунта е за пренасяне на съществуващите принципи на интелигентни договори, работещи в мрежата, в приложния слой, конфигуриране на специфична логика през всеки акаунт (стъпки 1-4 по-горе) и проверка и изпълнение на цялата тази логика с помощта на договор, наречен EntryPoint ( Стъпка 5) по-горе.

Гъвкавостта на ERC4337 позволява портфейлите за интелигентни договори да бъдат комбинирани с различни съществуващи технологии в допълнение към горните функции - например може да се използва чрез използването на децентрализирана идентификация (DID) и идентификационни данни за проверка (VC) и нулево знание доказателства (ZKP) за подобряване на защитата на самоличността или поверителността на данните. Следователно ERC4337 привлече много внимание след одита на кода на OpenZeppelin и много проекти бързо го възприеха или се опитаха да го използват.

CyberConnect, социален междинен софтуер Web3 с AA

CyberConnect беше първият, който прие ERC4337 и се опитва да го комбинира с други съществуващи технологии като ZKP. CyberConnect максимизира случаите на използване на интелигентни договорни портфейли, като позволява пълната функционалност на ERC4337 и е гъвкаво приложим към по-широка потребителска база и екосистема.

Въведение в CyberConnect

CyberConnect е проект за социален междинен софтуер Web3 и различни социални приложения могат да бъдат изградени върху междинния софтуер, предоставен от CyberConnect. В момента CyberConnect се подготвя за актуализация V3, която включва приложението на ERC4337. С тази актуализация CyberConnect предвижда създаването на социална мрежа, която позволява на потребителите да създават верижно агностичен акаунт и да централизират самоличността в подобно на Web2 потребителско изживяване и управлявана от участниците творческа икономика. Създателите и потребителите могат да преминават между различни платформи, да имат унифицирана идентичност, да реализират базирана на съдържание икономика на общността и да осигурят най-доброто потребителско изживяване, докато разработчиците могат да използват всички тези данни, за да изградят по-просперираща екосистема.

Трите стълба на CyberConnect

CyberConnect има три основни елемента: 1) Идентичност, която е в центъра на всички взаимодействия; 2) Социална графика, която представлява връзките на всеки субект; и 3) Мрежа, която позволява решения за данни и плавни комуникации.

CyberAccount

CyberAccount е основната идентичност за създателите и потребителите в екосистемата CyberConnect. Неговата съвместимост с ERC4337 и ERC6900 позволява на потребителите да се насладят на подобрено потребителско изживяване, когато взаимодействат с приложения, тъй като могат да използват функции за абстракция на акаунти като Paymaster, социално възстановяване, управление на разрешения, препредаване на транзакции и др. CyberAccount интегрира данни от базирани на Web3 и Web2 социални медийни платформи като Twitter и Discord. Това дава на потребителите пълен контрол върху всичките им социални данни. Има и специален акаунт само за екипи, организации и марки, наречен Организационни акаунти, който предлага разширени функции за управление на акаунти, като множество подписи и персонализирани правила за контрол на достъпа.

CyberAccount може да има отделна самоличност, наречена „CyberID“. Тъй като CyberAccount може да съхранява много информация, всяко взаимодействие трябва да показва прост профил, който съдържа само необходимата информация. CyberID е представен от ".cyber" и се използва специално за взаимодействие с приложения и съдържа известна идентифицираща информация като основна лична информация, потребителско име, аватар, метаданни и др. Регистрацията на CyberID обаче трябва да се актуализира редовно. Ако бъде пропусната актуализация, знаците ще бъдат предложени на публичен търг.

CyberGraph

CyberGraph е социална графика, която получава метаданните и дейностите на CyberAccount, записва ги в хранилището и представя необходимите данни. В допълнение към информацията за самоличност, данните, преминаващи през CyberGraph, също включват (базирани на ERC721) колекции, абонаменти, съдържание, W3ST (Web3-Status Token, базиран на ERC1155 SBT), който определя статуса на всеки потребител в конкретна общност и други изкл. - управление на веригата информация.

Гмурнете се дълбоко в Polygon 2.0: Нов план за масово приемане

В традиционните социални медийни платформи Web2 социалните взаимодействия (или социалните контексти) са трудни за обхващане в множество светове, без да се свързват с централизиран обект, принуждавайки участниците или да се заключат в платформата, или да се откажат от своята идентичност и активи, и да започнат от нулата нова платформа. Чрез CyberGraph участниците могат да продължат да взаимодействат с информацията, която натрупват чрез CyberAccount в различни светове с малко или никакви разходи за превключване на платформи, докато разработчиците могат да поддържат разширяването на екосистемата чрез API за данни и различни набори от инструменти.

Кибермрежа

CyberConnect е проектиран да покрива данни от Web2 и Web3 пространства (или извън веригата и във веригата) и да работи ефективно и безпроблемно. CyberNetwork е газ-ефективна и мащабируема L2 мрежа, предназначена за гладко приемане на този тип данни. Допълнителна интеграция на мрежата в CyberConnect ще се извърши през следващите месеци.

Сравнение с други протоколи

CyberConnect често се сравнява с Lens Protocol, Farcaster и DeSo в индустрията. Въпреки че споделят проблемите на съществуващите платформи за социални медии и изграждането на потребителски профили и социални графики, техните подходи и проекти на протоколи се различават леко.

И четирите протокола споделят акцент върху мащабируеми и гъвкави взаимодействия чрез акаунти, базирани на самоличност, като в момента само CyberConnect напълно прилага абстракция на акаунт чрез ERC4337. CyberConnect беше един от първите проекти, които бяха приети след обсъждането на концепцията за абстракция на акаунта, и има най-големия брой ERC4337 базирани интелигентни договорни портфейли в индустрията, използващи CyberConnect за създаване на случаи на използване на верижно-агностично взаимодействие в множество вериги. От друга страна, DeSo не възприема директно стандарта за абстракция на акаунт, но въвежда някои функции за абстракция на акаунт чрез „изведени частни ключове“, които могат да се използват за упълномощаване на други субекти да подписват транзакции. Останалите протоколи използват NFT за дефиниране на акаунти за самоличност, но все още не са напълно въвели абстракцията на акаунта.

Другата най-съществена разлика е "базовата верига". Когато даден протокол разчита на конкретна верига, той може бързо да поеме потребителската база на тази верига, което е предимство, но има и някои недостатъци, като невъзможност за персонализиране на конфигурацията на инфраструктурата и ограничена оперативна съвместимост. Докато Lens и Farcaster разчитат на една верига, CyberConnect поддържа множество вериги, съвместими с EVM, като Polygon, Linea, Arbitrum и Base — скоро ще се поддържат Optimism, opBNB и други. DeSo е наясно с ограниченията на внедряването на Web3 във верига с общо предназначение, така че изгради свой собствен слой 1, посветен на социалната графика Web3.

„Съхранението на данни“ е друга важна област на диференциация. CyberConnect и Farcaster възприемат хибриден подход, като използват както във веригата (включително децентрализирани решения за съхранение), така и извън веригата - CyberConnect съхранява данни за идентичност и първично взаимодействие във веригата и други данни за взаимодействие в решения извън веригата. Farcaster, от друга страна, се опитва да съхранява възможно най-малко данни във веригата и да използва решения извън веригата, за да се справи с останалото. Други протоколи съхраняват всички данни във веригата по подразбиране, но Lens съхранява някои данни освен самоличности в децентрализирани решения като Arweave или IPFS, а не всички в основната верига. Тези стратегически различия произтичат от компромиса между стойността и удобството, които всеки протокол се надява да предостави на своите потребители.

CyberConnect и DeSo нямат високи бариери за влизане на потребителите при създаване на акаунти, докато Farcaster и Lens ограничават акаунтите (или профилите) да бъдат получени по подразбиране чрез покани до конкретни потребители или специални събития. Следователно броят на регистрираните акаунти варира значително между тези протоколи. Интересното е, че този факт също изглежда влияе върху естеството на всяка общност - общността на CyberConnect е основно около споделяне на информация за събития, представяне и взаимодействие с приложението; докато Lens е по-фокусиран върху артисти и творци, Farcaster е по-фокусиран върху участниците, които постигат богат напредък. Обсъждане на ефективността. Що се отнася до DeSo, изглежда, че няма ясна тенденция.

Въпреки че бяха споменати някои основни разлики, реалността е, че потребителското изживяване с всеки протокол варира от човек на човек, така че е най-добре потребителите да изпробват всяко приложение и да изберат протокола, който работи най-добре за тях.

Друг най-важен момент, който трябва да се вземе предвид, е макро посоката на проекта, особено посоката, в която той се усъвършенства - инфраструктурата за изграждане на Web3 е все още в начален стадий, така че сравняването на протоколи може да е безсмислено в текущата времева рамка. Следователно, вместо да анализираме технологични стекове, статистики, бизнес модели и т.н., по-важно е да преценим в дългосрочен план колко бързо всеки протокол може да приеме най-новата технология и да се адаптира към бъдещето по гъвкав начин.

От тази гледна точка CyberConnect е може би най-пъргавият, тъй като бързо възприема най-новите технологии, изгражда разнообразна екосистема, разпространява подходящи преживявания до възможно най-много потребители и подобрява основните си ценности въз основа на тяхната обратна връзка (т.е. цялостна идентичност) .

Екосистема, токен икономика и др.

Комбинацията от разнообразни взаимодействия и синергии от по-широката екосистема може да подобри въздействието на идентичността и да стимулира по-голямо приемане от потребителите.

От стартирането си CyberConnect успешно завърши два кръга на финансиране на обща стойност $25 милиона и сега разполага с обширна екосистема, в която интелигентни договорни портфейли и случаи на използване на абстракция на акаунти могат да бъдат напълно реализирани - запис на повече от 1,4 милиона акаунти, 180 десет хиляди съдържание, 11 милиона колекции и се поддържа между повече от 60 000 активни потребители седмично и повече от 400 000 активни потребители месечно (с известни колебания). По-специално, както беше споменато по-рано, CyberAccount постигна приемане на над 450 000 акаунта в рамките на около 3 седмици след стартирането, демонстрирайки своето господство в областта на базираните на абстракция на акаунт портфейли с интелигентни договори.

В екосистемата CyberConnect толкова много потребители могат да взаимодействат с различни приложения, включително платформи за социални медии, системи за членство, развлечения, платформи за пазар/издаване на NFT и други. В екосистемата CyberConnect има повече от 50 приложения, които взаимодействат с CyberAccount по различни начини, като се възползват от силата на абстракцията на акаунта.

Разнообразието от взаимодействия в екосистемата CyberConnect също може да се види на диаграмата по-горе. До началото на 2023 г. нивата на взаимодействие бяха доминирани от Link3 – първостранно общностно приложение, създадено от екипа на CyberConnect, което позволява на потребителите лесно да създават и управляват профили и да участват в общности, за да споделят и да се учат от различни източници на информация. От март обаче различни приложения като CyberTune (музикална NFT платформа) и Atticc (базирана в общността NFT платформа) се появиха и разраснаха на CyberConnect, съществувайки заедно с Link3 на CyberConnect.

Като участват в програмата за награди на cyberTrek или събитията на FanClub на Link3, потребителите на CyberAccount могат допълнително да изследват екосистемата на CyberConnect и да участват в различни взаимодействия в множество приложения.

Основните етапи на токеномиката и CyberConnect на CYBER

Родният токен на CyberConnect CYBER не само служи като необходимата валута за потребителите да взаимодействат между вериги в рамките на екосистемата CyberConnect, но също така служи като основна сила за гласуване за просперитета на екосистемата.

Управление – притежателите на токени CYBER имат право на глас при подобрения на протокола CyberConnect и могат да делегират правата си на глас на други субекти. Обхватът на управление е както следва:

  • Промени в методите на плащане и структурата на таксите

  • Приемете нова основна верига

  • Отделете средства за развитие на екосистемата, като безвъзмездни средства и програми за принос на общността

  • Организирайте онлайн и офлайн събития, за да съживите екосистемата

CyberAccount Gas Token – CYBER се използва като метод за плащане на газ за всички видове транзакции в многоверижната екосистема CyberConnect.

Най-важната актуализация на CyberConnect през третото тримесечие ще бъде стартирането на CyberDAO, който обсъжда как да се подобрят многоверижните взаимодействия. Има също така планове за продължаване на CyberTrek, като си партнира с шест вериги (Ethereum, BNB, Optimism, Arbitrum, Polygon и Base), за да обучава хората относно използването на случаи на използване на CyberAccount.

Приложенията Login-SDK и CyberWallet ще бъдат пуснати през Q4, последвани от CyberNetwork и програма за безвъзмездни средства за разработчици през следващата година.

Потенциални възможности за DID и VC и ZK доказателства

Има няколко така наречени „променители на играта“ в Web3 – DID (децентрализирани идентификатори) и VC (проверени идентификационни данни) и ZKP (доказателства с нулево знание) са едни от тях. DID и VC са технологии или спецификации, които прилагат концепцията за SSI (Self-Sovereign Identity) по децентрализиран начин, където потребителите могат да контролират своята информация за самоличност и да гарантират своята поверителност. ZKP е криптографска технология, която може да докаже валидността на информацията, без да разкрива нейните подробности.

Те са от особен интерес в Web3, тъй като тяхната технология е много подходяща за блокчейн и подобрява автономността на самоличността - тук подобрената автономност на идентичността означава, че хората имат повече контрол върху информацията за тяхната самоличност, което позволява на потребителите да се изразяват по-добре и информационните дисбаланси между потребителите се елиминират чрез намаляване на разчитане на данни от трети страни, което позволява различни видове взаимодействия, базирани на по-голямо доверие.

Използване на DID и VC

Понастоящем средите, в които индивидите могат да взаимодействат във веригата и извън нея, са разделени. Въпреки това, ако DID и VC са свързани с CyberAccount, това може да осигури напълно ново потребителско изживяване, тъй като стекът покрива целия цифров и физически свят, където дадено лице работи.

Например, ако правителство в реалния свят (или юридическо лице с високо доверие) притежава интелигентен договорен портфейл като CyberAccount и предоставя индивидуално гражданство (или съответен начин за представяне на самоличността на индивида) като VC в блокчейна, лицето може да Composite взаимодействията се случват във веригата по същия начин, както в реалния свят – От въвеждането на моделите за лична идентичност и федералните модели за идентичност в ранните дни на интернет, наблюдаваме експлозивно приемане на различни видове мрежови взаимодействия. Обратно, ако дейностите във веригата също се съхраняват в DID под формата на VC, хората могат да ги използват, за да създадат по-измерно представяне на своята идентичност, което им позволява да извършват различни специфични за целта дейности в реалния свят. В крайна сметка тези случаи на употреба могат да насърчат страхотни синергии между реалния свят и Web3 пространствата и да направят всяко пространство по-надеждно.

Доказателство чрез ZK

Докато инструментите за самоличност, базирани на интелигентни договори, като CyberAccount, твърдят, че могат да контролират своите данни и следователно да подготвят външно разкрити данни, всички данни във веригата са публични, което означава, че има потенциал данните да бъдат изложени на нежелани страни или да бъдат проследени за диапазон на дейности по веригата рискове от. Освен това в CyberGraph информацията за самоличността на дадено лице включва не само статична информация, но и контекстуална или динамична информация като претенции и взаимодействия. Следователно, чрез вграждане на ZKP в своята инфраструктура, CyberConnect ще може да предостави на потребителите напълно контекстуализирано изживяване, където социалната среда, на която са изложени, ще бъде персонализирана за конкретното приложение, което използват. Това ново изживяване не е възможно на съществуващи платформи за социални медии поради проблеми с поверителността.

Или обратното, CyberAccount може да стимулира приемането на ZKP. Проверката на ECDSA подписа на EOA чрез приемане на удобна за ZKP схема за подписване е скъпоструваща. Ако портфейлите с интелигентни договори приемат схемата за подпис на ZKP чрез абстракция на акаунт, тези ограничения могат да бъдат преодолени и ползите от ZKP в мрежата могат да бъдат по-пълноценно използвани.

За да обобщим, сметките за интелигентни договори не само укрепват цялостната идентичност, но също така имат отлична външна мащабируемост поради способността им да синергизират с различни съществуващи технологии. В това отношение CyberConnect е най-добрият избор за постигане на широко приемане на Web3 - CyberConnect не само бързо придобива и интегрира авангардни технологии, които подобряват основните ценности на Web3, но също така превежда и споделя тези синергии в ново изживяване.

Отвъд технологиите, към нови изживявания

Тъй като цифровите технологии се развиват и взаимодействията между хората онлайн ще стават по-сложни, значението на творческата икономика вероятно ще стане още по-важно. Ето защо базираният на блокчейн Web3 привлече широко внимание като алтернатива за устойчива творческа икономика в бъдеще. По-специално, концепцията за интелигентни договорни портфейли, базирана на абстракция на акаунти, може да елиминира много от сложностите и ограниченията на съществуващите акаунти, базирани на блокчейн, като помага да се дефинира концепцията за идентичност на Web3, а нейната синергия с други технологии подобрява секса на иновациите в Web3.

Въпреки това, дори тези иновативни имоти не могат наистина да реализират своята стойност, освен ако в крайна сметка не бъдат избрани от обществеността. Ако възприемането на технологията се дефинира като моментът, в който новите преживявания се разпространяват сред хората, тогава Web3 прекарва много време в дефиниране на нови преживявания, но относително малко време в обсъждане на това как се разпространяват.

Вече виждаме, че различните взаимодействия в социалните медийни платформи като Facebook (Meta) се трансформират в нови преживявания и се приемат от голям брой хора. Изкуственият интелект също се счита за обещаваща технология, но именно благодарение на GPT модела и разпространението на различни преживявания той може да бъде широко възприет толкова бързо. Поради това е неубедително да се приписва разликата между приемането на Web3 и иновациите единствено на проблеми с техническата достъпност или потребителското изживяване и следователно фокусирането върху подобряването на тези аспекти не е единственият начин за постигане на широко разпространение на Web3.

В този смисъл CyberConnect е най-близкият протокол за постигане на широко разпространение на Web3.С други думи, CyberConnect е текущото състояние на Web3, където се насърчават по-добри технологии, ценности и опит.

Публикацията на Георги Минев: "Гмурнете се дълбоко в CyberConnect: Web3 social, колко далеч е от реалното приемане?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!