Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Goldman Sachs увеличава крипто предложенията: от деривати до токенизация

Goldman Sachs...
Goldman Sachs увеличава крипто предложенията: от деривати до...

Крипто начинанията на Goldman Sachs набират скорост: Прозрения от BNN Bloomberg

Goldman Sachs, известната финансова институция, изпитва скок в интереса както от индивидуални, така и от институционални клиенти по отношение на крипто търговията, според скорошна статия на BNN Bloomberg. Този подновен ентусиазъм не се приписва само на търговците на дребно "YOLO", но и на сложни клиенти на хедж фондове, свързани с Goldman Sachs. Макс Минтън, ръководител на дигиталните активи в Азиатско-тихоокеанския регион на Goldman Sachs, цитира неотдавнашното одобрение на спот Биткойн ETF в САЩ като катализатор за това възраждане на активността и интереса сред клиентелата на банката.

След като създаде своето бюро за търговия с криптовалута през 2021 г., Goldman Sachs вече предлага разнообразие от деривативи, включително опции за Биткойн и етер с парично уреждане, както и фючърси, регистрирани на CME. Трябва да се отбележи, че банката не търгува директно с токени за криптовалута, а служи като проводник между традиционните финансови механизми и разрастващия се крипто пазар.

Въпреки че предходната година беше свидетел на сравнително слабо ангажиране на криптовалута, прозренията, споделени от Minton, предполагат забележим ръст на интереса от началото на 2023 г. Този скок се доказва от нарастващия брой включени клиенти, нарастващите обеми на транзакциите и нарастващите дейности по тръбопроводи.

Goldman Sachs вижда крипто скок след одобрението на Bitcoin ETF

По-голямата част от този подновен интерес произхожда главно от традиционната клиентска база на Goldman, особено хедж фондовете. Въпреки това Минтън очерта стратегия за разширяване, насочена към обхващане на по-широк спектър от клиенти, включително мениджъри на активи, банкови клиенти и избрани фирми за цифрови активи, демонстрирайки ангажимента на банката да диверсифицира ангажимента си с криптовалута.

Крипто дериватите играят ключова роля за клиентите на Goldman, обслужвайки цели като насочени залози, повишаване на доходността и хеджиране. Въпреки че продуктите, свързани с Биткойн, остават популярни, съществува отвореност за разширяване към предложения, свързани с етер, в очакване на регулаторни одобрения за Ether ETF в Съединените щати.

Освен търговията, Goldman Sachs се впуска в токенизация на цифрови активи, като използва блокчейн технологията. Банката представи платформата за цифрови активи GS DAP и участва в пилотна блокчейн мрежа, предназначена да рационализира връзките между банки, мениджъри на активи и борси.

Нещо повече, Goldman Sachs не само участва активно на пазара на цифрови активи, но също така инвестира в стартиращи фирми, съобразявайки се със стратегическата си визия, особено тези, които правят иновации в блокчейн инфраструктурата. Този многостранен подход подчертава ангажимента на Goldman да приеме и оформи бъдещето на цифровите финанси.

Публикацията на Георги Шопов: "Goldman Sachs увеличава крипто предложенията: от деривати до токенизация" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!