Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Говорете накратко за това как става залогът на SUI и ви науча как да правите залог, за да получите доход

Оригинален източник: Sui Network

Залагането е основна част от поддържането на мрежата Sui безопасна и ефективна. Тази статия ще ви запознае с политиката за стимулиране за залагане и как потребителите могат да залагат SUI.

Sui позволява на потребителите да залагат токени към конкретни възли за проверка в мрежата. Механизмът за залагане не само печели награди за потребителите, но също така използва икономически модели, за да мотивира възлите за потвърждение да осигурят най-добра производителност.

Валидиращите възли формират гръбнака на мрежата, поддържайки разпределената книга (т.е. блокчейн) защитена, докато е децентрализирана. Те обработват транзакции, съхраняват данни и осъществяват консенсус за проверка на всички операции в мрежата.

Като система без разрешения, всеки може да стане валидатор. Това обаче изисква не само здрав хардуер, но и минимум 30 милиона SUI, заложени, за да започне да функционира. Независимите валидатори могат да осигурят по-голямата част от тези залози, но могат също да приемат залози от други потребители.

Стимули

Sui използва механизъм за делегирано доказателство за залог (DPoS), за да защити и управлява мрежата. Този модел позволява на притежателите на SUI да залагат своя SUI на валидатори и заложените токени не могат да бъдат прехвърляни или продавани, докато не бъдат прекратени. Размерът на залога на валидатора е равен на теглото му при гласуване в мрежата. Колкото повече е обещано, толкова по-голям е гласът на възела за проверка в работата на мрежата.

В замяна на обработка на транзакции и налагане на консенсус, валидаторите се възнаграждават въз основа на събраните такси за газ. Най-ефективните валидатори са в състояние да обработват повече транзакции, да карат цялата мрежа да работи по-ефективно и да получават по-големи награди за тяхното залагане.

Лошо работещите валидатори може да обработват по-малко транзакции поради повече време на престой или други технически проблеми и да получават по-малки награди за залагане за себе си и за своите залагащи. Валидаторите, които се представят особено слабо, могат да загубят възможности за залагане и в крайна сметка да паднат под минималния праг за участие в мрежата. Този икономически модел на токени гарантира, че само най-добрите валидатори участват в мрежовата поддръжка.

Залог на потребителя

Staking позволява на потребителите на Sui да участват активно и да поддържат мрежата. Когато потребителите добавят своя SUI към залога на конкретен валидатор, те помагат на този валидатор да работи и се възнаграждават с процент въз основа на заложената сума. Конкретната формула за изчисляване на възнаграждението може да бъде намерена в документацията на Sui за делегирано доказателство за залог.

В допълнение към печеленето на награди, потребителите също така подсилват модела на стимули за валидатори. Ако потребителят заложи SUI на недобре работещ валидатор и получи малка награда, той може да го отмени в следващата епоха (приблизително 24 часа работа на мрежата). Валидаторите са стимулирани да видят намаляване на залаганията на потребителите, за да коригират проблемите си с производителността или напълно да загубят статуса на валидатор.

Добре работещите възли за проверка ще спечелят повече приходи за своите обещали потребители, ще стимулират потребителите да увеличат своите обещания и ще привлекат други потребители да се присъединят. В допълнение към получаването на повече SUI, някои валидатори могат също да привлекат потребителите да залагат по други начини. Например Red Bull Racing ще пусне свой собствен валидатор и ще насърчи феновете на своя отбор от Формула 1 да подкрепят отбора чрез залагане. Този брандиран валидатор улеснява залагащите да намерят възможности, които отговарят на техните интереси.

В крайна сметка има разходи за ресурси, включени в работата на валидатори, които поддържат растежа на мрежата Sui. Икономическият модел на токени на Sui разчита на много входове, базирани на моделиране на стимули, за да поддържа мрежата здрава и да осигури вълнуващо и ефективно изживяване за всички потребители. Залагането и наградите, от които се състои, са част от системата, което позволява на потребителите да участват директно в нея.

Говорете накратко за няколко фонда от криптовалутния пазар

Практически урок

1️⃣ Отидете в уеб магазина на Chrome в браузъра по ваш избор (препоръчва се Chrome) и щракнете върху „Добавяне към Chrome“.

2️⃣ След като инсталацията приключи, ще влезете в тази страница. Кликнете върху „Първи стъпки“ и изберете „Създаване на нов портфейл“, ако все още нямате портфейл.

3️⃣ Ще бъдете подканени да създадете парола за новия портфейл (уверете се, че паролата е силна) и след това ще получите началната фраза.

Мнемоничният ключ от 12 думи е много важен и трябва да се съхранява внимателно. Ако някой има вашата начална фраза, той ще има достъп до вашите активи. Портфейлът също е невъзстановим, ако го загубите.

внушение:

- Никога не споделяйте мнемоничната си фраза с никого

- Съхранявайте го на множество места, за предпочитане офлайн

След като сте готови, щракнете върху „Open Sui Wallet“, за да получите достъп до вашия портфейл.

4️⃣ Вашият нов портфейл е готов, адресът е низ от знаци, започващи с 0x. Имате нужда от този адрес, за да захранвате акаунта си или да получавате средства от други. След като имате SUI (минималната сума на залог е 1 SUI, не забравяйте, че ще ви трябва малко за гориво), можете да започнете да залагате.

5️⃣ Щракнете върху „Залагане и спечелете SUI“, след това изберете верификационния възел по ваш избор, превъртете надолу, за да изберете подходящия верификационен възел, към 27 юли има 105 верификационни възела по целия свят.

6️⃣ Въведете сумата SUI, която искате да заложите (минимум 1), и щракнете върху „Заложи сега“. Можете също да проверите APY и кога можете да започнете да печелите награди за залагане.

7️⃣ Толкова е просто! Поздравления за успешното залагане на вашия SUI! Ако щракнете върху „Currently Staked“, можете да видите подробности за заложените и спечелените SUI.

връзка към източника

Публикацията на Тодор Цонев: "Говорете накратко за това как става залогът на SUI и ви науча как да правите залог, за да получите доход" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!