Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Grayscale Bitcoin Trust се доближава до върхове от 2023 г. при подаването на BlackRock ETF, тъй като купувачите се засилват

Плановете за Биткойн (BTC) от BlackRock изглежда са предизвикали рали в институционалния инвестиционен инструмент за BTC „OG“.

Данните от мониторинговия ресурс CoinGlass показват, че на 17 юни Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) почти достигна нови върхове за 2023 г.

GBTC "премиум" глави под -37%

Настроенията на пазара на Биткойни показаха умерено подобрение в края на миналата седмица, след като се появиха новини, че най-големият мениджър на активи в света, BlackRock, е подал заявление за стартиране на борсово търгуван фонд (ETF) на спот цена на Биткойн.

Въпреки че все още не е позволен в Съединените щати, спот ETF от непоколебима организация като BlackRock трябва да има по-добри шансове да излезе от правната безизходица, казват някои.

Междувременно обаче признаците на оптимизъм извън настроенията стават все по-ясни — GBTC, дълга търговия с голяма отстъпка спрямо спот BTC, е на път да се повиши.

Според CoinGlass тази отстъпка или отрицателна „премия“, използвана за характеризиране на цените на акциите на GBTC, в момента е -36,6%.

Въпреки че все още е силно дисконтиран, GBTC се търгува по-близо до нула, отколкото почти по всяко време тази година. На 13 юни например отстъпката беше по-близо до -44%.

Графика GBTC премия спрямо притежание на активи спрямо BTC/USD (екранна снимка). Източник: CoinGlass

„Ако Blackrock ETF наистина бъде одобрен, истинският победител тук ще бъде $GBTC“, написа Адам Кокран, партньор във фирмата за рисков капитал Cinneamhain Ventures, в част от коментар в Twitter през уикенда.

„Тъй като Blackrock ще покаже пътя към преобразуването и отстъпката от 40%+ на GBTC ще се реши в допълнение към растежа на индустрията.“

Кокран продължи, че смята, че предложението на BlackRock има „добри шансове“ да получи одобрение от регулаторните органи на САЩ.

„Много различна структура от другите усилия на гигант, който не губи. „30 act rereemable trust w/ осребрявания (за разлика от GBTC) + предложено подаване на промяна на правилата. Дойдоха да играят“, добави той.

ARK все още не се е присъединил към най-новите купувачи

Grayscale Bitcoin Trust се доближава до върхове от 2023 г. при подаването на BlackRock ETF, тъй като купувачите се засилват

Ходът на BlackRock вече е обвит в противоречия, тъй като пазарните коментатори спорят дали това изобщо е ETF.

Някои твърдят, че това просто ще бъде тръст, подобен на GBTC, докато други, включително Cochran, приемат по-нюансиран възглед.

Относно дебата ETF срещу Trust - много ETF имат алтернативни структури. Това е ETF като тръст, който може да бъде осребрен, а не като GBTC. Компонентът Trust е основно това, което им позволява да изброят акции, които представляват X количество BTC, тъй като не обработва директно единици BTC в клирингова къща.

— Адам Кокран (adamscochran.eth) (@adamscochran) 16 юни 2023 г.

„ОК Е ДА ГО НАРИЧАТЕ МОМЧЕТА ETF“, обобщи Кори Клипстен, главен изпълнителен директор на фирмата за финансови услуги на Биткойни Swan.

„Законът за ценните книжа от 1933 г. се подава под формуляр S-1, НЕ под формуляр N-1A (като 99% от фондовите ETF). Ще търгува на борсата и ще може да бъде изкупен от емитента. МНОГО по-добре от GBTC. Сега ще изчакаме да видим дали SEC одобрява спот Bitcoin ETF на Blackrock.“

Като оставим това настрана, интересът на инвеститорите към GBTC нараства в резултат на това. Сред нетърпеливите купувачи е хедж фондът North Rock Digital.

„Ние натрупваме повече от тръстовете в сивата скала последователно през последните няколко седмици“, обявиха след BlackRock.

„RR изглежда силно изкривен на настоящите нива. 50% повишение, ако Greyscale спечели, което очакваме, и минимален недостатък, ако загубят. Това подаване може да бъде катализатор, за да ги видим да се затегнат до по-рационални нива.“

Междувременно един основен притежател, който все още не е нараснал, е ARK Invest, който продължава да държи около 5,37 милиона GBTC акции.

Данните от Cathie's ARK, специален уебсайт за проследяване на изпълнителния директор на ARK, Cathie Wood, потвърждават, че тези притежания постепенно намаляват до 2023 г.

Диаграма на притежанията на ARK Invest GBTC (екранна снимка). Източник: Cathie's ARK

Списание: Работата на Гари Генслер е изложена на риск, първият Биткойн ETF на BlackRock и други новини: Дайджест на Ходлър, 11-17 юни

Тази статия не съдържа инвестиционни съвети или препоръки. Всеки инвестиционен и търговски ход включва риск и читателите трябва да проведат собствено проучване, когато вземат решение.

Публикацията на Наталия Иванова: "Grayscale Bitcoin Trust се доближава до върхове от 2023 г. при подаването на BlackRock ETF, тъй като купувачите се засилват" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!