Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Халвинг на LTC: възползване от възможности и контролиране на рисковете

  • изглед на търговеца

LTC (Litecoin) е широко призната криптовалута, чиито колебания в стойността винаги са били повод за безпокойство. Събитието за халвинга на LTC е крайъгълен камък с висок профил, който предизвика широка дискусия за възможностите и рисковете, породени от събитието. $LTC

  1. От гледна точка на възможността халвирането на LTC е механизъм за стимулиране, предназначен да контролира темпа на нарастване на броя на виртуалните валути, като по този начин поддържа тяхната стойност стабилна. Чрез намаляване наполовина предлагането на LTC ще бъде намалено наполовина, което може да доведе до ново разбиране за недостига на стойност и да подтикне повече инвеститори да инвестират в него. Минали събития за халвинга на Биткойн (BTC) могат да служат като ориентир, което помогна на Биткойн да увеличи приемането на пазара и да постигне дългосрочен растеж. Следователно халвинга на LTC също предоставя добра възможност за инвеститорите, които могат да се възползват от тази възможност да участват на пазара и да се надяваме да спечелят възвръщаемост в дългосрочен план.

  2. От гледна точка на риска Въпреки това, намаляването наполовина на ДТК е съпроводено и с определени рискове. Първо, реакцията на пазара е непредсказуема. Въпреки че минали събития за халвинга на Биткойни са показали силна тенденция на растеж, това не означава, че LTC ще се представи по същия начин. Пазарът може да реагира прекалено на събитието за халвинга, което да доведе до висока волатилност на цените. Второ, с намаляването наполовина на LTC печалбите на миньорите също ще бъдат намалени наполовина. Това може да накара някои копачи да се откажат, като по този начин се отрази на сигурността и стабилността на цялата мрежа. В допълнение, за период от време след халвинга ще има по-малко предлагане на LTC, което може да причини краткосрочни колебания на цените.

Как да се възползваме от възможностите и да контролираме рисковете Когато са изправени пред възможностите и рисковете от халвинга на LTC, инвеститорите трябва да действат предпазливо. На първо място, много е важно да разберете и проучите LTC екосистемата и ситуацията преди и след халвинга. Чрез овладяване на подходяща информация, инвеститорите могат да разберат по-добре настоящата ситуация и бъдещия потенциал за развитие на LTC. Второ, инвеститорите трябва да формулират ясна инвестиционна стратегия и да правят гъвкави корекции според пазарните условия. Независимо дали са дългосрочна инвестиция или краткосрочна търговия, инвеститорите трябва напълно да вземат предвид собствената си толерантност към риска и очакванията за печалба. В допълнение, диверсификацията на инвестициите също е ефективен начин за намаляване на риска.Не залагайте всичките си чипове в случай на халвинга на LTC.

  • изглед на миньорите

По същество, тъй като алгоритъмът Scrypt, използван от $LTC , не е непознат за този алгоритъм за тези, които са в кръга на копаене от дълго време, той има професионална машина. В пика на LTC преди 21 май цената на валутата беше до 400u.В същото време инцидентът 5.19 постепенно се приближаваше.Копачите, които пострадаха най-много, бяха миньорите.По това време беше пусната и машината Antminer L7, а цената беше 300 000+. В това намаляване наполовина на миньорите ще изброя няколко точки само за справка.

  1. Печалбите са намалени наполовина: Намаляването на LTC наполовина означава, че наградите за копаене са наполовина. Първоначалната награда за копаене на блок ще бъде намалена наполовина, което пряко ще повлияе на рентабилността на миньорите. За миньорите, които разчитат на копаене за доходи, това може да доведе до намаляване на тяхната рентабилност. Някои миньори, които не могат да издържат на по-голям натиск върху разходите, може да бъдат принудени да се оттеглят от пазара.

  2. Повишена конкуренция: Тъй като наградите за копаене намаляват наполовина, конкуренцията между миньорите също ще се увеличи. Поради намаляването наполовина на наградите, миньорите трябва да копаят повече блокове по-ефективно, за да останат печеливши. Това може да доведе до навлизане на повече копачи на пазара и увеличаване на хешрейта на цялата мрежа. Засилването на конкуренцията може да доведе до увеличаване на трудността на копаене и миньорите трябва да инвестират повече ресурси (изчислителна мощност, електричество и т.н.), за да поддържат минните дейности.

  3. Актуализации на съоръженията за копаене: В отговор на намаляването на наградата за копаене наполовина, миньорите може да се наложи да актуализират и надстроят своите съоръжения за копаене. Новото поколение машини за копаене обикновено имат по-висока изчислителна мощност и коефициент на енергийна ефективност, което ще помогне на миньорите да подобрят ефективността и рентабилността на копаене. Въпреки това, актуализациите на оборудването също изискват допълнителни инвестиции, а за онези копачи, които нямат достатъчно средства за актуализации на оборудването, те могат да бъдат изправени пред риска да бъдат елиминирани от пазара.

  4. Дългосрочно въздействие: Въпреки че намаляването наполовина на LTC доведе до определени предизвикателства за миньорите, то също така помага да се защити и стабилизира стойността на LTC. Намаляването наполовина на наградите за копаене ще контролира предлагането на LTC, което спомага за поддържането на недостига на LTC. В дългосрочен план този контрол ще помогне за увеличаване на стойността на LTC, като по този начин ще осигури по-атрактивна възвръщаемост на миньорите

В момента LTC се копае чрез професионални машини.Поради специфичния алгоритъм, копаене на LTC с нормален графичен процесор несъмнено е загуба на електроенергия.По-долу има справочна таблица и таблица с приходите.

Калкулатор

Фазата на повторно натрупване на Биткойн: възползване от възможности

Вижда се, че сред десетките професионални машини само Antminer L7 и Raytheon могат да поддържат положителен доход Текущата цена на Bitmain L7 е 5882 щатски долара.

Bitmain Ant L7

За машина като L7 изчисляваме нейния приблизителен период на изплащане чрез прости приходи от копаене, тъй като L7 може да извършва двойно копаене $DOGE или други проекти с алгоритъма Scrypt. Тук въвеждаме период на изплащане само за LTC.

калкулатор за копаене

Можете ясно да видите дневния, месечния и годишния нетен доход и ще отнеме 5-8 години, за да възстановите капитала според текущата валутна цена.

  • Ltc-20

    Поради популярността на brc-20, това доведе до стартирането на ltc-20 през май тази година. LTC-20 е първият протоколен клас на LTC екосистемата, който е от пионерско значение LTC-20 е токен протокол, стартиран от разработчици в общността в мрежата Litecoin. Също като оригиналната концепция BRC-20, LTC-20 предоставя на потребителите възможността да предават текст, снимки, видеоклипове, аудио и т.н. на NFT.

  1. LTC-20 е по-бърз и по-евтин от BRC-20

    Въз основа на характеристиките на Litecoin, които са по-добри от Биткойн мрежата, Litecoin генерира блок на всеки 2,5 минути (Bitcoin 10 минути), което може да получи по-бързо потвърждение на транзакция, като в същото време таксата за газ е изключително ниска (по-малко от 0,1u на транзакция, варираща от няколко u до стотици u на транзакция в Биткойн) и има повече предимства по отношение на скоростта на генериране на блокове, гъвкавостта, транзакционните разходи и т.н.

  2. LTC е изключително ранен и екологията не е експлодирала

    За BRC-20 и ORC-20, LTC-20 понастоящем няма сравнително горещи проекти извън кръга, може би в очакване на намаляването наполовина на LTC и използване на пазара, за да мобилизира вълна от инерция.

  • Обобщение

Според текущата цена на валутата и пиковата цена по време на 21-годишния бичи пазар в сравнение с доходите на миньорите, аз лично смятам, че горният диапазон на LTC, когато цикълът е преполовен, все още не е достигнал върха. Ако сега е върха след халвинга, вярвам, че от гледна точка на миньорите L7 не гарантира капитал и никой няма да плати за него.

Халвинга на LTC е едновременно възможност и риск. За опитни инвеститори това е добра възможност да уловят пазарни възможности, но те също трябва да защитят инвестицията си чрез внимателен контрол на риска. Що се отнася до обикновените инвеститори, те трябва да проведат достатъчно проучвания и рационален анализ относно намаляването наполовина на LTC и да вземат решения въз основа на собствените си инвестиционни възможности и толерантност към риск. Накратко, възползването от възможността за намаляване наполовина на LTC и контролирането на рисковете изисква инвеститорите да имат задълбочено разбиране и способности за мъдро вземане на решения.

Публикацията на Георги Минев: "Халвинг на LTC: възползване от възможности и контролиране на рисковете" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!