Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Халвингът на Litecoin: Ще премине ли LTC границата от $100? Възходящи ценови прогнози за 2023 г

Халвингът на Litecoin е предмет на разговори в LTC общността. Ще скочи ли LTC на събитието Halving през 2023 г.? Нека разберем

Ключови точки:

  • Халвингът на Litecoin за 2023 г. се очаква да се случи утре

  • Прогнозите за цената на Litecoin обикновено са възходящи

  • $LTC възвърна над 50% през последната година

Litecoin ($LTC) е една от най-добре представящите се криптовалути тази година, с ръст на цената от над 50%. Litecoin е алтернатива на Биткойн, която предлага по-бързи и по-евтини транзакции, като същевременно използва подобни функции, като например механизма за доказателство за работа (PoW) и предлага ограничено количество токени, пуснати в обращение чрез копаене.

С наближаването на халвинга на Litecoin, много хора очакват ралито на $LTC да продължи и вероятно дори да се ускори. Тази публикация ще се потопи в това как работи халвинга на Litecoin, ще разгледа краткосрочното ценово действие и ще обхване дългосрочните прогнози за цената на Litecoin.

Какво представлява халвинга на Litecoin?

Тъй като Litecoin работи на PoW блокчейн, миньорите проверяват транзакции чрез решаване на сложни криптографски пъзели в замяна на $LTC награди. Събитие за халвинга се случва на всеки четири години, което намалява наградите, които миньорът получава за извършване на транзакции. Последното халвинга се случи през 2019 г., намалявайки наградите за блок от  $LTC 25 на 12,5. Следващото халвинга се очаква да се случи утре, 2 август или вдругиден, в зависимост от вашата часова зона, и ще намали наградите до $LTC 6,25.

Максималното предлагане на $LTC е 84 милиона, а в момента има 73,4 милиона токена в обращение. Тъй като наградите за копаене намаляват, скоростта, с която предлагането на $LTC нараства, намалява. Теоретично, чрез намаляване на предлагането, цената на $LTC може да се повиши, тъй като балансът търсене-предлагане се наклони в полза на последното.

Защо Litecoin днес е надолу?

Въпреки предстоящото събитие за халвинга на Litecoin, $LTC днес се търгува надолу с около 3,5%. Спадът изглежда съответства на останалата част от пазара, който стана червен след новината, че експлойтът на DeFi е източил милиони долари от Curve Finance и е засегнал други платформи. $LTC се търгува на $90 и има пазарна капитализация от $6,6 милиарда, което го прави 12-ата по големина криптовалута на пазара. Въпреки че $LTC се върна с 50% през последните 12 месеца, той все още е със 78% под най-високата си стойност за всички времена от $410.

Прогноза за халвинга на Litecoin за 2023 г

Халвинга на Litecoin доведе до няколко положителни прогнози за цените за 2023 г., като повечето анализатори очакват повече печалби да последват ръста от 50%, който започна в края на миналата година.

Cryptopolitan издаде бичи Litecoin, намалявайки наполовина прогнозите за 2023 г., прогнозирайки средно 41% увеличение на цената, което би поставило $LTC на $127 до края на годината.

Cryptonewsz издаде смесена прогноза за халвинга на Litecoin за 2023 г., прогнозирайки, че $LTC може да се търгува от $77 до $189.

Longforecast е низходящ за Litecoin през 2023 г., тъй като прогнозира 5% спад в цената му до края на годината до около $87.

Changelly предвижда $LTC да нарасне с около 18%, за да достигне $107 до края на 2023 г. след халвинга на Litecoin.

Някои прогнози за цените очакват халвинга на Litecoin 2023 да има положително въздействие върху цената му.

Прогноза за цената на Litecoin 2025

Въздействието на намаляването наполовина може да отнеме известно време, преди да бъде усетено от пазара; като цяло анализаторите са положителни за цената на $LTC през 2025 г.

Cryptopolitan очаква $LTC да се удвои и може би дори да се утрои до 2025 г. с минимална целева цена от $252 и максимална $308.

Litecoin отскача с 2,37% до $91,34 - Ключови ценови прозрения за 27 юли 2023 г.

Cryptonewsz има възходяща прогноза за цената на Litecoin за 2025 г., с минимална целева цена от $166 и максимална $239. Максималната цел би означавала печалба от 165% от днешната цена.

Longforecast е низходящ за $LTC, като прогнозира почти 50% спад на цените през 2025 г., което води до търговия на $LTC между $40-50.

Changelly прогнозира, че $LTC ще удвои сегашната си цена до 2025 г., с минимална цел от $228 и максимум $272.

Прогноза за цената на Litecoin 2030

До 2030 г. Litecoin ще е претърпял още един халвинг, който ще намали растежа на предлагането му с още 50%. Някои прогнози за цените очакват намаляващо предлагане и нарастващо търсене да тласнат $LTC до нов рекорд за всички времена през 2030 г.

Cryptopolitan е изключително оптимистичен за Litecoin в дългосрочен план, като прогнозира минимална целева цена от малко под $2000 през 2030 г., което би било повече от 4 пъти най-високото за всички времена през 2021 г.

Cryptonewsz прогнозира нов рекорд за всички времена за Litecoin през 2030 г., като целевата цена варира между $730 и $1030.

Longforecast не е направил прогноза след 2027 г., но не очаква цената на $LTC да надхвърли $90 през следващите няколко години.

Changelly прогнозира нов рекорд за всички времена за $LTC през 2027 г. и той да достигне $1400 през 2030 г.

Общият консенсус сред ценовите анализатори е, че до 2030 г. $LTC ще се търгува над най-високото си ниво за всички времена. Въпреки това Longforecast не е съгласен и като цяло точното прогнозиране на цената на крипто толкова далеч в бъдещето е много трудно, ако не и невъзможно.

Други прогнози за цената на Litecoin

Няколко други забележителни прогнози за цената на Litecoin включват следното:

Прогнозата на DigitalCoinPrice за халвинга на Litecoin за 2023 г. е възходяща, като средната целева цена до края на годината е 180 долара.

FXStreet също е оптимистичен за Litecoin с целева цена след халвинг от $485, въпреки че не споменаха конкретни дати заедно с прогнозата за цената.

Заключение

Litecoin се радваше на солидна възвръщаемост през изминалата година и може би това е така, защото пазарът очакваше предстоящото събитие за халвинг. Консенсусът сред различните уебсайтове за прогнозиране на цените е, че халвинга на Litecoin през 2023 г. ще повлияе положително на цената на $LTC. В дългосрочен план някои анализатори очакват $LTC да достигне нов рекорд за всички времена, въпреки че това може да стане едва след следващото халвинга някъде през 2027 г.

Публикацията на Николай Кръстев: "Халвингът на Litecoin: Ще премине ли LTC границата от $100? Възходящи ценови прогнози за 2023 г" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!