Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Халвирането на Litecoin се случи. Цената спадна

Последният халвинг на Litecoin, за разлика от Bitcoin, не получи очакваното внимание от инвеститорската общност. След халвинга цената на Litecoin (LTC) падна с 5,67%, като в момента се търгува на $86,04 с пазарна капитализация от $6,4 милиарда.

Цената на Litecoin (LTC) пада след халвинга

Във вторник, 2 август, блокчейн мрежата Litecoin най-накрая достигна 2 520 000 халвинг блока. Това събитие за халвинга намали блоковите награди от 12,5 LTC на 6,25 LTC сега. След халвинга обаче цената падна и не успя да привлече очаквания интерес.

Халвинга на се оказа нещо от рода на „купувайте слуховете, продавайте новините“. Според данните на Santiment социалното господство се е увеличило по време на халвинга и много хора са изпитали симптоми на паника. По време на този период на нестабилност търпението е изправено пред предизвикателство и се съобщава за силна капитулация на търговеца.

След предишните две разполовявания, цената на Litecoin падна рязко за няколко месеца. След последния халвинг цената се понижи с 5,7%. По време на този спад обаче много други дигитални валути претърпяха значителни покачвания. Като такъв се твърди, че пазарният фокус на Litecoin намалява и вниманието на инвеститорите изглежда се е насочило към други криптовалути.

Халвирането на Litecoin най-накрая завършено; Изненадващо цената пада с 6%

Цената на монетата се повиши с близо 60% между януари и началото на юли, надхвърляйки $112, и оттогава спадна до $87,62. През този период обаче много други цифрови валути също претърпяха значителни покачвания.

Предстои халвинга на Биткойн, възможен ли е същият сценарий?

Инвеститорите и топ анализаторите на крипто пазара са много оптимистични относно халвинга на Биткойн през следващата година, което ще се случи в средата на 2024 г. Много анализатори смятат, че се очаква силно рали на цените с наближаването на халвинга на Биткойн.

Халвингът на Litecoin обаче изглежда има различен ефект от Bitcoin. Разглеждайки миналото представяне на халвинга на Биткойн, това изглежда е по-малко вероятно за Биткойн.

често претърпява значителни ценови движения по време на събития за халвинга. Преди и след халвинга цената на Биткойн има тенденция да се повишава. Например след халвинга през май 2020 г. цената на Биткойн се увеличи с около седем пъти през следващата година и след това рязко падна.

Също така си струва да се отбележи, че сред най-големите мениджъри на активи в света, като BlackRock, има огромен интерес към Биткойн. Това показва, че криптовалутата получава все по-голямо приемане и привлича инвеститори. Въпреки това изглежда малко вероятно халвингът на Litecoin да има подобен ефект като Bitcoin.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Халвирането на Litecoin се случи. Цената спадна" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ripple (XRP) е из...
Ripple (XRP) е изправен пред мечи сигнали на фона на намаляващо търсене и активност във веригата

Анализ на цените на Ripple (XRP). Цената на Ripple може да удължи скорошния си спад, тъй като затвори под своята 20-дневна експоненциална...

Shiba Inu е изпра...
Shiba Inu е изправен пред натиск от продажби: Предстои ли корекция на цената?

Анализ на цените на Shiba Inu (SHIB) Колебливостта на цените на Shiba Inu остана висока миналата седмица, наблюдавайки значителни колебания...

Мем-миллионер: PE...
Мем-миллионер: PEW на Ethereum експлодира, но можете ли да изтеглите?

Мем-миллионер: Казус от PEW на Ethereum Скорошният скок на мем монетите доведе както до значителни печалби, така и до значителни загуби...

Анализ на цените ...
Анализ на цените на монетите PEPE: активност на китове, волатилност и перспективи за бъдещето

Анализ на пазара: Скорошни движения на цените на PEPE Coin и активност на китове Одобрението на Ethereum ETF значително насочи вниманието на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!