Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Hedera може да се похвали със скорост и ниски такси – достатъчно ли е за свалянето на Solana?

  • Altcoin Buzz се задълбочава в потенциала на Hedera Hashgraph да надмине Solana.

  • Видеото подчертава привлекателността на Hedera за приложения с голям обем като микроплащания поради способността му да обработва до 10 000 транзакции.

  • Те също така сравняват неговия модел на централизация и управление с по-децентрализирания подход на Solana за доказване на дял.

Крипто YouTube каналът Altcoin Buzz наскоро пусна видео, в което се говори за възможностите на Hedera Hashgraph и възможността той да победи Solana. Говорейки за Hedera, Altcoin Buzz подчерта, че предлага някои завладяващи възможности, които го отличават. Създаден от академици и изследователи, той използва алгоритъма за разпределен консенсус с хешграфи, позволяващ бързо и справедливо подреждане на транзакции с прикрепени времеви клейма, за да се предотврати подправяне.

Във видеото се посочва, че мрежата може да обработва до 10 000 транзакции в секунда с ниски такси и незабавна окончателност. Altcoin Buzz спомена, че това го прави много привлекателен за приложения като микроплащания, които изискват надеждна пропускателна способност с голям обем.

Hedera също така предоставя функционалност за интелигентни договори, позволявайки на разработчиците да създават dApps, използвайки познати инструменти на Ethereum като Solidity. Токените могат лесно да се секат и управляват в мрежата. Родният токен HBAR захранва екосистемата, включително осигурявайки мрежова сигурност чрез своя модел на залагане.

Анализатор на Bloomberg предвижда предстоящо стартиране на Биткойн ETF с ниски такси

Видеото обаче изтъква, че Hedera е по-централизирана от някои конкуренти. Те също така споменаха, че системата на управителния съвет дава на големи компании, като Google и IBM, значителен контрол върху посоката на мрежата.

Solana, за разлика от тях, използва по-децентрализиран консенсус за доказателство за дял, изграден върху нови технологии като Proof of History. Той също така може да се справи с 50 000+ TPS, но е изправен пред критики за чести прекъсвания при високи натоварвания.

С нарастването на конкуренцията корпоративната поддръжка на Hedera и алгоритъмът за хешграфи му дават силни технически основи. HBAR и SOL обаче са доста далеч, що се отнася до ценовия фактор. Според CoinmarketCap, SOL се търгува на $21,29, с 2% спад в стойността през последните 24 часа. HBAR обаче се движи около $0,006233 с 2% спад в стойността и трябва да извърви дълъг път, за да достигне позицията на SOL по отношение на цената.

Публикацията Hedera се гордее със скорост и ниски такси – достатъчно ли е за свалянето на Solana? се появи за първи път в 24 Crypto News.

Публикацията на Николай Кръстев: "Hedera може да се похвали със скорост и ниски такси – достатъчно ли е за свалянето на Solana?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!