Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Хонг Конг FSDC: Хонг Конг се позиционира като глобален лидер във виртуалните активи

Съветът за развитие на финансовите услуги на Хонконг (наричан по-нататък „FSDC“) енергично насърчава развитието на екологията на Web3.0 в Хонконг.

В наскоро публикувания Годишен доклад за 2022/23 г. (наричан по-нататък „Годишен доклад“), FSDC посочи, че Хонг Конг има благоприятни условия да играе водеща роля в развитието на глобалната Web 3.0 и регулаторната среда на Хонконг е благоприятна за институционалните инвеститори, участващи в индустрията на криптовалута Хонконг се позиционира като световен лидер в разработването на виртуални активи и допълващи технологии.

1. Позициониране като глобален лидер във виртуалните активи

На 27 юли FSDC публикува своя годишен доклад за 2022/23 г., в който се посочва, че Хонг Конг се позиционира като глобален лидер в разработването на виртуални активи и допълващи технологии (като блокчейн и Web 3.0), както и регулаторната среда на Хонконг благоприятства институционалните инвестиционни участници в криптовалутната индустрия.

През октомври миналата година правителството на Хонконг издаде „Декларация за политиката за развитие на виртуални активи в Хонконг“, която изясни политиките и насоките, които трябва да бъдат приложени за развитието на индустрията и екосистемата на виртуални активи в Хонконг, и предложи че Хонконг ще осигури глобален персонал за иновации, ангажиран в бизнеса с виртуални активи Поддържайте отворено и съвместимо отношение и създайте удобна среда за насърчаване на неговото устойчиво развитие.

Понастоящем бурното развитие на Web3.0 в Хонконг привлича вниманието на Web3.0 предприемачите по целия свят.

В годишния доклад се посочва, че в развитието на глобалната Web 3.0 Хонконг има благоприятни условия да играе водеща роля.Хонконг е международен финансов център с богат местен опит и регулаторна рамка, подходяща за международни инвеститори. Правителството работи с местните финансови регулатори за създаване на благоприятна среда за устойчиво и отговорно развитие на индустрията на виртуалните активи, като същевременно установява необходимите предпазни мерки в съответствие с международните стандарти за смекчаване на действителните и потенциалните рискове.

В интервю Au King-lin, изпълнителен директор на FSDC, каза, че фалитът на борсата за криптовалута FTX веднъж накара индустрията да се паникьоса. , ще позволи на целия пазар да има ясна и съвместима рамка за развитие.“

Web3.0 носи възможности за развитие в Хонг Конг.

Според годишния доклад Web 3.0 е нова ера в Интернет, интегрираща криптовалути, нехомогенни токени и метавселени, предоставяйки на професионалисти, които са решени да предоставят решения, възможността да оформят бъдещия дигитален свят. Освен това Web 3.0 предлага набор от нови възможности за работа за млади специалисти.

Wu Jiezhuang, член на Законодателния съвет на Хонконг, каза пред Techub News, че Web3.0 е много широк и включва, в допълнение към виртуалните активи, Metaverse, Gamefi, DeFi, AI и др. Web3.0 е нововъзникваща индустрия и все още няма монополна гигантска компания. Надяваме се да развием индустрията Web3.0 и да създадем повече възможности за Хонконг, особено за младите хора, за да имат възможности за възходяща мобилност.

Чен Хаолиан: Хонг Конг се ангажира да насърчава устойчивото развитие на различни финансови услуги в цялата верига на стойността на виртуалните активи

Годишният доклад прави преглед на работата на FSDC от април 2022 г. до март 2023 г. В годишния доклад се посочва, че FSDC активно извършва маркетингова промоция. През периода от септември до ноември 2022 г. FSDC направи три задгранични посещения, за да разкаже историята на Хонконг, включително в 10 държави по света, участва в 21 кръгли маси/конференции и над 80 конференции за повишаване на глобалното доверие в индустрията на финансовите услуги на Хонконг.

Web3.0 е важна част от рекламната работа на FSDC.

През октомври 2022 г. FSDC проведе панелна дискусия на тема „Бъдеща визия на дигиталните активи и блокчейн индустрията на Хонконг“ на Седмицата на финансовите технологии в Хонконг. Изпълнителният директор на FSDC, Au Jinglin, председателстваше дискусията. Сред участващите гости бяха Ouyang Qijun, президент на Animoca Brands, партньор на Concept Capital Zhang Ruiqi, основател на блоковата технология Wang Shisong и др.

През ноември 2022 г. Au Jinglin участва в симпозиума за лидерство в криптовалутите в Лондон, Англия, за обсъждане на „Тенденции и възможности във виртуалните активи и блокчейн на Хонконг“, а съответните лидери на Jujube Technology, GFT Financial, Quinlan & Associates и др. участваха в дискусията.

2. Хонконг може да се използва като пилот за страната за разработване на виртуални активи

Според официалния уебсайт на FSDC, FSDC е създадена от правителството на специалния административен регион Хонконг през 2013 г. Това е междусекторна консултантска организация на високо ниво, която има за цел да консултира индустрията за насърчаване на развитието на финансовия сектор на Хонконг индустрията на услугите и стратегическото развитие на финансовата индустрия предложение.

През септември 2018 г. FSDC беше регистрирано като дружество с ограничена отговорност, което му позволява да изпълнява функциите си по-гъвкаво в изследванията, маркетинга и култивирането на таланти.

Според годишния доклад целите на FSDC включват: предоставяне на правителството на стратегически съвети за развитието на финансовия пазар на Хонконг и укрепване на конкурентоспособността на Хонконг като международен финансов център; подкрепа на индустрията на финансовите услуги за повишаване на основната конкурентоспособност и знанията на практиците индустрията и предимствата на Хонконг като международен финансов център.

Още в началото на миналата година FSDC предложи Хонг Конг енергично да насърчава развитието на Web3.0.

През януари 2022 г. Ли Лурен, председател на FSDC, каза в ексклузивно интервю за медиите, че специалният административен район на Хонконг може да се използва като пилотен за страната за разработване на виртуални активи. Виртуалните активи могат да донесат възможности за развитие на финансови технологии в Хонконг. Хонконг може първо да работи върху законите за борба с прането на пари, законите за ценни книжа и данъчните закони, за да навакса възможно най-много нуждите от разработване на виртуални активи.

През декември миналата година Ли Лурен каза в телевизионна програма, че виртуалните активи крият риск от балони, но развитието на технологиите е общата тенденция. Само когато виртуалните активи са поставени под надзор, пазарът може да се развива по организиран начин. Рискът при виртуалните активи е много висок, ако не се наблюдава и признава, рискът всъщност ще бъде по-голям.

Публикацията на Георги Минев: "Хонг Конг FSDC: Хонг Конг се позиционира като глобален лидер във виртуалните активи" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!