Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Hut 8 Mining обмисля придобиването на активи, тъй като доставчикът на енергия е изправен пред фалит

Офертата за дебнещ кон може да доведе до финансови печалби за Hut 8 чрез фалита на Validus.

Hut 8 Mining обяви, че се готви да придобие активи от Validus Power Corp., тъй като е изправена пред фалит, според изявление от 11 август.

Северноамериканската компания за копаене на цифрови активи Hut 8 Mining сключи „споразумение за поддръжка“ с Macquarie Equipment Finance Ltd за сделка с доставчика на енергия Validus.

Преди това Validus доставяше енергия на минното съоръжение на Hut 8 в North Sound, Онтарио. Със заповед на Върховния съд на Онтарио обаче активите на компанията вече се контролират от назначен от съда синдик, KSV Restructuring Inc.

Хижа 8 срещу Validus

През януари 2023 г. Hut 8 заведе дело срещу своя доставчик на енергия Validus Power Corp, отбелязвайки критичен момент в спор, който назрява от края на 2022 г. Случаят възникна поради предполагаемо неизпълнение на договорните задължения на Validus по договора за закупуване на електроенергия (PPA), сключен с Hut 8. Според изявлението, Validus се е ангажирал да достави 100 MW мощност на минното съоръжение на Hut 8 в Северно Онтарио.

Въпреки това, Hut 8 твърди, че Validus не е изпълнил това обещание, което е накарало копача да издаде известие за неизпълнение през ноември 2022 г. Като отмъщение Validus спря енергийното снабдяване на операциите на Hut 8, посочвайки неизплатени плащания като причина за този ход.

Въпреки продължаващия дебат, Hut 8 отхвърли обвиненията на Validus и продължи със съдебното дело, демонстрирайки ангажимента си за поддържане на екологичните, социалните и управленските принципи (ESG).

Доставчикът на карти Cryptopay в ЕС е изправен пред отнемане на лиценз, призовава потребителите да защитят средствата

Според Hut 8, Validus е доставчикът на енергия за минното съоръжение на Hut 8 в North Bay, което съдържа повече от 8800 ASIC майнинг платформи с хешрейт от 0,84 EH/s.

Подпишете споразумение за поддръжка с Validus

Възможно е да се подаде „оферта за тъмен кон“ като част от споразумение, инициирано от Macquarie, обезпечен кредитор на дружеството Validus. Ако бъде успешна, офертата може да разреши текущия съдебен спор между Hut 8 и определени юридически лица на Validus.

Евентуалното придобиване от страна на Hut 8 на активи от Validus би довело до промени в последния. Тъй като Validus преди това беше доставчик на енергия за минното съоръжение Hut 8, активите може да са свързани с енергийна инфраструктура, споразумения за доставка или физически активи, свързани с производството и разпределението на електроенергия.

Тези видове активи могат да помогнат на Hut 8 да подобри енергийните възможности на своите минни операции, като потенциално увеличи ефективността и мащаба.

Заслужава да се отбележи обаче, че това бъдещо придобиване е предмет на няколко специфични условия. Те включват получатели, приемащи „оферти за тъмен кон“ и одобрение от съда.

Компаниите за копаене на Биткойн като Hut 8 Mining Corp. проучват различни стратегии, включително придобиване на активи от финансово затруднени предприятия като Validus като стратегия за диверсификация.

Друг голям миньор в САЩ, Riot, който отчете печалби от над 70 милиона долара в последния си доклад, голяма част от които от продажби на енергия, генерира алтернативни начини за доходи, за да компенсира нестабилността на цената на Биткойн.

Публикацията на Светлана Петкова: "Hut 8 Mining обмисля придобиването на активи, тъй като доставчикът на енергия е изправен пред фалит" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Анализиране на сп...
Анализиране на спада на Биткойн

Анализ на Биткойн: разбиране на скорошния спад и прогнозиране на бъдещи тенденции Пазарите на криптовалути станаха свидетели на още един...

Cardano (ADA) оча...
Cardano (ADA) очаква пробив на фона на промяна в поведението на инвеститорите

Cardano (ADA) е готов за пробив, тъй като поведението на инвеститорите се променя: Анализ Цената на Cardano е готова за потенциален пробив,...

Анализ на Ethereu...
Анализ на Ethereum: Биковете или мечките ще надделеят?

Анализ на Ethereum: Ще надделеят ли биковете или ще се наложат мечките? Ethereum (ETH) остава на фокус, тъй като неговите дневни и седмични...

Биткойн отхвърлен...
Биткойн отхвърлен при MA50: сигнализира ли за по-нататъшен низходящ тренд?

Биткойн е изправен пред ново отхвърляне при MA50: Предстои ли още низходящ тренд? Биткойн (BTCUSD) претърпя ново отхвърляне при 1D MA50 (синя...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!