Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Индексът на страха от Биткойн и алчността сигнализира за страх

Индексът на страха от...
Индексът на страха от Биткойн и алчността сигнализира за страх

За първи път от 3 месеца: Индексът на страха от Биткойн и алчността сигнализира за страх в продължение на 2 последователни дни

Индикаторът, който показва общото настроение към Биткойн – BTC Fear and Greed Index – падна до територията на „Страх“ на 13 юни и 14 юни.

Последният път, когато показателят остана в тази зона за два последователни дни, беше през първата половина на март. Една възможна причина за промяната на тенденцията може да бъде шоковата вълна, причинена от US SEC на крипто пазара след завеждането на дела срещу Binance и Coinbase.

Биткойн стоеше доста над $27 000 миналия понеделник, но премина през някои силно волатилни търговски дни и многомесечни дъна през седмицата.

Време ли е отново за „Страх“?

Правната война, която US SEC поведе срещу Binance и Coinbase, засегна целия пазар на криптовалута и най-вече многобройните алткойни, за които агенцията твърди, че са нерегистрирани ценни книжа. Въпреки това действията на регулатора също навредиха на цената на BTC, която премина от $27 000 до многомесечно дъно под $25 400 след обявяването на двете съдебни дела.

Въпреки че възстанови част от загубите си, щетите изглежда са нанесени, поне според популярния Биткойн индекс на страха и алчността, който се насочи на юг. Той влезе в зона „Страх“ на 6 юни (денят, когато американският регулатор на ценни книжа заведе дело срещу Coinbase и 24 часа след това с Binance) за първи път от близо три месеца.

Делото на SEC, което твърди, че няколко алткойни трябва да се считат за ценни книжа, запази показателя в рамките на ниво „Страх“ само за един ден. Въпреки това, той се срина отново на 13 юни и 14 юни без видима причина, което накара общността да спекулира, че предизвиканата от SEC паника се е върнала.

Какво сочи индексът на страха и алчността за Биткойн?

В момента индексът сочи 46, докато вчера мигаше на 45 (като и двата резултата са в зоната „Страх“). Индикаторът показа или „Страх“, или „Изключителен страх“ през по-голямата част от 2022 г., главно поради множеството скандали и сривове.

Някои примери са сривът на Terra, фалитът на Three Arrows Capital и сривът на FTX. Въпреки това инвеститорите започнаха да променят настроенията си относно Биткойн в началото на 2023 г., когато крипто пазарът започна да показва признаци на възстановяване.

Може ли това да е добра възможност за покупка?

Противно на някои алтернативни монети, SEC на САЩ не е разширила репресиите си срещу Биткойн (поне засега). Активът може да се окаже големият победител на фона на регулаторния хаос, тъй като инвеститорите може да изхвърлят други цифрови валути и да се съсредоточат върху него.

Тази теза се подкрепя от изпълнителния председател на MicroStrategy – Майкъл Сейлър – който вярва, че доминирането на пазарния дял на BTC може да достигне 80%, докато цената му може да надхвърли $250 000, ако тенденциите останат същите.

Наскоро обявените данни за CPI в САЩ също дадоха надежда на инвеститорите, че оценката на Биткойн може да започне ново рали. Годишното увеличение на индекса на потребителските цени от 4% беше малко по-ниско от очакваните 4,1%, което означава, че Федералният резерв може да спре да повишава референтните лихвени проценти.

Възможен обрат може да бъде глътка свеж въздух за бизнеса, да увеличи разходите и да направи криптовалутите по-привлекателни възможности за инвестиране. Имайки предвид тези условия, да си в зоната на „Страха“ вече не звучи толкова страшно.

В края на краищата, един от инвестиционните съвети на Уорън Бъфет казва, че човек трябва да бъде алчен, когато другите се страхуват и обратното.

Публикацията на Сребрин Петров: "Индексът на страха от Биткойн и алчността сигнализира за страх" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!