Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Институционалните инвеститори се тълпят към Биткойн: Свидетели ли сме на промяна на парадигмата?

Пазарът на Биткойни преминава през огромна промяна и последните данни разкриват очарователни тенденции, които хвърлят светлина върху променящата се динамика. От рязък спад на притока на Биткойни до исторически спад в борсовото предлагане, съчетано със скок в институционалното натрупване на пари, тези развития подчертават зрелия пазар и променящите се настроения на инвеститорите.

Безпрецедентен спад в притока и предлагането на Биткойни

Услугата за анализ на веригата CryptoQuant публикува днес изключително интересни данни за поведението и групите на притежателите на Биткойни.

През последните 612 дни броят на адресите, записващи притока на Биткойн, е намалял с 80%, което може да се обясни с разпродажба. Изчислено от пика през май 2021 г., този спад дори е достигнал 84%. Тези цифри дори надминаха рекорда, поставен от параболичния връх през 2017 г., показвайки тежестта на настоящата тенденция.

И двете надминаха с малко втория най-голям спад на адреса (78,5%), свързан с притока между параболичния връх от 2017 г. и мечия пазар от 2018 г.

Трябва да се отбележи, че тези цифри не вземат предвид адреси, които са преминали към самостоятелно попечителство, или разграничават дейността на миньорите от инвеститорите на дребно. Това предполага, че спадът в адресите, свързан с входящите потоци, може да е по-изразен, отколкото предполагат данните, което вероятно показва преминаване към дългосрочни стратегии за държане или алтернативни методи за попечителство.

Междувременно общото предлагане на Биткойн на борсите се свива стабилно от март 2020 г. насам, период на устойчив спад, невиждан никога в историята на Биткойн. Спадът беше не само дълготраен, но и значителен в дълбочина, тъй като Биткойн резервите на борсите паднаха с повече от 30%. Експертите на CryptoQuant допълнително заявиха:

Март 2020 г. отбеляза най-високото предлагане, регистрирано някога на борсите, след десетилетие на постоянен ръст на предлагането преди това. Изминалите 1200 дни са първият продължителен спад в историята на Биткойн. […] търговците на дребно и институциите държат повече Биткойни от всякога.

Институционалната промяна: Как институционалните инвеститори подхранват възхода на Биткойн

Той също така посочва голямо потенциално преминаване от активна търговия и спекулации към дългосрочни стратегии за държане.

Натрупването на институционално финансиране показва увереност

С намаляването на притока и предлагането се появява друга интересна тенденция: както се наблюдава от CryptoQuant, институционалните пари се натрупват. Институционални инвеститори, включително хедж фондове, инвестиционни посредници и фондове за дялово участие в криптовалута, в момента активно натрупват Биткойн притежания.

Експоненциалният растеж на притежанията на фондовете показва силен интерес към придобиване на Биткойн, дори при настоящите ценови нива. Институционалните инвеститори обикновено възприемат по-търпелив и дългосрочен подход от краткосрочните търговци, които следят колебанията на цените.

Чрез внимателно наблюдение на притежанията на фондове инвеститорите могат да получат представа за пазарните настроения и доверието на институционалните инвеститори в Биткойн като дългосрочен актив. Графиката по-долу от CryptoQuant показва изключително възходящата позиция на институциите.

Скорошните развития в регулаторната среда и въвеждането на борсово търгувани фондове (ETF) може допълнително да са засилили положителната еволюция на възприемането на Биткойн. Регулаторните рамки, по-специално рамката MiCA, прилагана от страните от ЕС, благоприятстват институционалното приемане на Биткойн.

Освен това, подаването и повторното подаване на Биткойн спот ETF от големи финансови институции, включително BlackRock и Fidelity, показват нарастващо осъзнаване на потенциала на Биткойн като легитимна инвестиция. Тези ETF предлагат на инвеститорите по-достъпен и регулиран начин за инвестиране в Биткойни, потенциално насърчавайки институционалното приемане и растежа на пазара.

По време на публикуване BTC се търгуваше на $30 716, държайки между $29 800 и $31 000.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Институционалните инвеститори се тълпят към Биткойн: Свидетели ли сме на промяна на парадигмата?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!