Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Измамна инвестиция в OpenAI за $1 милиард, разкрита на Лондонската фондова борса

В стряскащо разкритие, изфабрикувано съобщение за значителна инвестиция от $1 милиард в OpenAI, мозъкът зад ChatGPT, беше успешно премахнато от уебсайта на Лондонската фондова борса (LSE). Измамното съобщение, което произхожда от неразкрит източник, лъжливо твърди, че американската частна инвестиционна компания Ripplewood ще влее значителна сума в OpenAI, позиционирайки се като значителна сила на инвестиционната сцена.

Злонамереното изявление допълнително рекламира потенциалната стойност на дял в ChatGPT в случай на бъдещо първично публично предлагане (IPO), подчертавайки го като доходоносен актив. Тази измамна маневра имаше за цел да експлоатира инвеститорите, като обещаваше инвестиционна възможност, поддържана от AI, насочена към оптимизиране на портфейли. Инцидентът подчертава постоянните заплахи, породени от кибер измами и финансови манипулации в бързо развиващата се сфера на технологиите и финансите.

Измама с OpenAI прониква в Лондонската фондова борса

Измамното съобщение, изпълнено с измамни твърдения, успя временно да проникне в регулаторния новинарски сайт на Лондонската фондова борса. Първоначално забелязана от бдителни наблюдатели и впоследствие докладвана от Evening Standard, фалшивата новина предизвика бързо безпокойство и разследване. Ripplewood, целта на предполагаемия извършител, незабавно започна разследване по въпроса. Тим Колинс, главен изпълнителен директор на Ripplewood, подчерта незаконността на ситуацията и отдадеността на компанията да търси справедливост, заявявайки, че са ангажирали съответните власти в отговор на инцидента.

Корените на инцидента могат да бъдат проследени до прессъобщение, разпространено чрез новинарския сайт EQS. Но в резултат на отрицателна обратна връзка и ескалиращи подозрения, EQS реши да деактивира временно замесения акаунт. London Stock Exchange Group също предприе незабавни действия, като премахна фалшивото съобщение от уебсайта си, след като фалшивият му характер беше потвърден.

FTX съди SBF, Associates за $1 милиард измамна транзакция

Представител на London Stock Exchange Group предостави допълнителна информация, като обясни, че съобщението за пресата, което е извън сферата на регулаторния надзор, произхожда от един от техните свързани партньори за новини. Премахването на съобщението последва след съобщение от партньора, което подсили бързите действия, предприети за справяне със ситуацията. Тревожното събитие повдига набор от въпроси относно надеждността на новинарските платформи на трети страни и уязвимостта на финансовите системи към манипулация.

Съдебно действие и потенциална престъпна схема са разкрити

В развитие, което подчертава ескалиращата сериозност на ситуацията, Ripplewood привлече правни експерти да проведат задълбочено разследване на оркестрираната поява на фалшивото корпоративно съобщение. От съществено значение е да се установят участващите страни и методологиите, използвани за извършване на такава сложна измама. Съобщението, което подчертава перспективната стойност на дял в ChatGPT, примами инвеститорите с обещанието за удобно за потребителя и рентабилно инвестиционно решение, задвижвано от AI, пригодено за подобряване на оптимизацията на портфолиото.

На фона на нарастващите спекулации се появиха доклади, които предполагат, че измамното съобщение за пресата може да е било част от по-широка схема за измама на нищо неподозиращи лица. Престъпниците, маскирани като корпоративни съветници, биха могли да използват изфабрикуваното съобщение, за да манипулират потенциалните инвеститори да се разделят със средствата си. Инцидентът подчертава критичната необходимост от стабилни мерки за сигурност и строг надзор в рамките на финансовите пазари, особено след като интегрирането на авангардни технологии продължава да прекроява инвестиционните пейзажи.

Премахването на фалшивото съобщение за инвестиция от 1 милиард долара от уебсайта на Лондонската фондова борса служи като ярко напомняне за сложното взаимодействие между технологиите, финансите и престъпните намерения. Инцидентът разкри уязвимости във финансовата система и подчертава необходимостта от непрекъсната бдителност и подобрени протоколи за сигурност за защита на инвеститорите и поддържане целостта на финансовите пазари. Докато разследването се развива, световната общност напрегнато очаква отговори, надявайки се на бързо правосъдие и всеобхватни мерки за предотвратяване на подобни измами от повторение в бъдеще.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Измамна инвестиция в OpenAI за $1 милиард, разкрита на Лондонската фондова борса" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ефекти на халвинг...
Ефекти на халвинга на Биткойн: Устойчивост на скоростта на хеширане на фона на ценова борба, загриженост за MEV

Разполовяване на Биткойн и динамика на скоростта на хеширане Четвъртият халвинг на Биткойн (BTC), за разлика от предишни случаи, стана...

Ripple (XRP) е из...
Ripple (XRP) е изправен пред мечи сигнали на фона на намаляващо търсене и активност във веригата

Анализ на цените на Ripple (XRP). Цената на Ripple може да удължи скорошния си спад, тъй като затвори под своята 20-дневна експоненциална...

Shiba Inu е изпра...
Shiba Inu е изправен пред натиск от продажби: Предстои ли корекция на цената?

Анализ на цените на Shiba Inu (SHIB) Колебливостта на цените на Shiba Inu остана висока миналата седмица, наблюдавайки значителни колебания...

Solana се консоли...
Solana се консолидира в мечи модел на вимпел: показателите предполагат мечи настроения

Анализ на цените на Solana (SOL). В момента цената на Solana се консолидира, за да формира модел на вимпел след значителен скок нагоре през...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!