Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Изненадващо одобрение на Spot Ether ETF? Експертите преценяват решението на SEC

Изненадващо одобрение...
Изненадващо одобрение на Spot Ether ETF? Експертите преценяват...

Очакването около решението на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) относно спот Ether (ETH) борсово търгувани фондове (ETF) завладя пазара на криптовалута. Въпреки широко разпространения скептицизъм, някои експерти предполагат, че на хоризонта може да има изненадващо одобрение.

Пазарни настроения и спекулации

Крипто търговецът Матю Хайланд изрази пред своите 142 000 последователи на X, че консенсусното очакване за отказ може вече да бъде включено в текущата цена на етер. Той отбеляза, че ако мнозинството от инвеститорите очакват отказ и последващ пазарен срив, това повдига въпроса кой всъщност ще продава, ако SEC одобри ETF. Това предполага потенциал за значителен ръст на пазара, ако решението се противопостави на очакванията.

Вероятност за одобрение

Анализаторът на Bloomberg ETF Ерик Балчунас оцени вероятността за одобрение на 35%. За разлика от това, по-широките пазарни прогнози, като тези от базираната в Ню Йорк Polymarket, поставят шансовете много по-ниски, около 7%. Тези различни вероятности отразяват несигурността и различните мнения в рамките на крипто общността.

Институционална перспектива

Халвинг на Биткойн 2024: Бум или крах? Експертите преценяват

Дейвид Хан, институционален изследователски анализатор в Coinbase, предлага по-оптимистична гледна точка, предполагайки, че шансовете за одобрение са по-близо до 30-40%. Хан подчертава, че криптовалутата става все по-актуална като политически въпрос, особено с предстоящите президентски избори в САЩ. Това политическо измерение може да повлияе на процеса на вземане на решения от SEC, потенциално намалявайки вероятността от отказ.

Политически и правни съображения

Освен това Хан твърди, че тъй като криптовалутата набира популярност сред гласоподавателите, SEC може да е по-малко склонна да изразходва политическия капитал, необходим за отказ на заявленията за ETF. Освен това той предполага, че дори ако първоначалните заявления от VanEck и ARK Invest бъдат отхвърлени, съдебният спор може в крайна сметка да отмени тези решения. Този правен път въвежда още един слой на сложност и потенциал за положителен резултат.

Текущо състояние на пазара

Към момента етерът се търгува на $3820, според CoinMarketCap. Пазарът е в състояние на повишена нестабилност и очакване, като търговците и инвеститорите следят отблизо предстоящото решение на SEC. Одобрението или отказът на спот Ether ETF може да доведе до значителни пазарни движения, или да засили текущия скептицизъм, или да предизвика рали, водено от изненада и облекчение.

Заключение

Въпреки че преобладаващото настроение е предпазливост и скептицизъм, експерти като Матю Хайланд и Дейвид Хан предполагат, че изненадващо одобрение на спот Ether ETF е възможно. Подобен резултат може да хване много инвеститори неподготвени, потенциално предизвиквайки значителни пазарни реакции. Докато решението на SEC се задава, общността на криптовалутите остава на ръба, подготвяйки се за ключов момент, който може да оформи бъдещето на Ether и по-широкия пазар.

Публикацията на Георги Шопов: "Изненадващо одобрение на Spot Ether ETF? Експертите преценяват решението на SEC" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Одобрението на Et...
Одобрението на Ethereum ETF се очертава: Ще тласне ли Ethereum до нови върхове като Биткойн?

ETF за криптовалута: Трансформиращо влияние върху пазара Спот Биткойн ETF: разтърсващ пазар Одобрението на спот Биткойн ETF на 10 януари...

Прогноза за ценит...
Прогноза за цените на Shiba Inu (SHIB): Активността на китовете намеква за възходящ дългосрочен потенциал

Shiba Inu (SHIB) китове и пазарни тенденции Преглед на дейността на китовете Последните данни във веригата показват забележителна...

Анализ на цената ...
Анализ на цената на Биткойн: Ключови прозрения от Zero Ika за краткосрочно бъдеще

Анализ на Биткойн пазара: прозрения и бъдещи прогнози В последните разработки Биткойнът показа значително движение, привличайки вниманието на...

Прогноза за ценат...
Прогноза за цената на Биткойн: Супер бичи бягане до $82 000? Прозрения на анализатор и как да се подготвим

Бичият потенциал на Биткойн: Анализатор прогнозира супер бичи бяг до $82 000 Пазарът на криптовалути, известен със своята волатилност и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!