Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Изтичането на опциите за Биткойн и етериум наближава със залог от $9,3 милиарда

Изтичането на опциите...
Изтичането на опциите за Биткойн и етериум наближава със залог от...

Изтичане на огромни Биткойн и опции за Ethereum: Какво трябва да знаят търговците

Подготовка за бурята: Изтичането на опциите за Биткойн и етериум наближава със залог от $9,3 милиарда

Пазарът на криптовалути е готов за сеизмично събитие, тъй като повече от 96 000 опционни договора за Биткойн (BTC) и зашеметяващите 978 000 договора за Ethereum (ETH) са планирани да изтекат в петък, 26 април. Според данни от борсата за деривати Deribit, общата стойност на тези договори е впечатляващите 9,3 милиарда долара, като BTC договорите се оценяват на 6,2 милиарда долара, а ETH договорите на 3,1 милиарда долара.

Разбиране на изтичането на опции

Договорите за опции дават на търговците правото да купуват или продават криптовалута на предварително определена цена. С наближаването на датата на изтичане търговците са изправени пред решаващи решения относно това дали да упражняват, продават или затварят договорите си, което може да има значителни последици за динамиката на пазара.

Перспективи за Биткойн опциите

Данните от Deribit показват преобладаващо възходящо настроение сред търговците на BTC, като съотношението пут-кол е изкривено отрицателно, което предполага по-висок дял на кол опциите. Това показва цялостна възходяща перспектива за ценовата траектория на BTC, водеща до изтичането.

Анализ на опциите на Ethereum

Подобно на BTC, опциите за ETH също отразяват бичи пристрастия, като търговците предпочитат кол опциите пред путовете. Кол опцията означава бичи залог, очаквайки покачване на цената, докато пут опцията показва меча перспектива, залагайки на спад на цената.

Потенциални ценови сценарии

Решението относно спот Биткойн ETF опциите е отложено от SEC

Deribit подчертава потенциални ценови точки, при които пазарната динамика може да благоприятства или продавачите, или купувачите. За BTC продавачите могат да се възползват най-много, ако цената надхвърли $61 000, докато за ETH купувачите могат да понесат загуби, ако цената падне под $3100.

Ценови анализи и прогнози

Според последните данни, BTC се търгува на $64 140, което представлява спад от 8,52% през последните 30 дни, докато ETH е на цена от $3 129, отбелязвайки спад от 12,46% за същия период.

Прозрения за технически анализ

За да съберат представа за потенциалните движения на цените, анализаторите проучват топлинни карти на ликвидацията, които посочват области с висока ликвидност, известни като магнитни зони. За BTC е идентифицирана значителна магнитна зона на $67 250, което предполага потенциална съпротива. Обратно, низходяща магнитна зона е отбелязана на $62 600.

Потенциално въздействие върху търговците на опции

Търговците, избрали кол опции за ETH, може да се сблъскат с предизвикателства, ако цената падне под $3100, рискувайки значителни загуби. Обратно, ако ETH остане над този праг, както кол опциите, така и пут опциите могат да видят печалби, в зависимост от динамиката на пазара.

Заключение

Докато пазарът на криптовалута се подготвя за предстоящото изтичане на опциите, търговците следят отблизо движението на цените и пазарните настроения, за да се ориентират в потенциалните рискове и възможности. С милиарди долари, заложени на карта, резултатът от това изтичане може да има широкообхватни последици за по-широкия пазарен пазар, оформяйки настроенията на инвеститорите и динамиката на пазара в идните дни.

Публикацията на Олег Димитров: "Изтичането на опциите за Биткойн и етериум наближава със залог от $9,3 милиарда" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Solana (SOL) се б...
Solana (SOL) се бори на фона на смесени тенденции на водещите криптовалути

Solana (SOL) показва смесени тенденции сред най-добрите криптовалути Скорошен анализ показва, че Solana (SOL) е претърпял забележим спад сред...

Анализ на Dogecoi...
Анализ на Dogecoin (DOGE): Пазарни тенденции и настроения на инвеститорите

Анализ на Dogecoin (DOGE): Пазарни тенденции и настроения на инвеститорите Dogecoin (DOGE) наскоро се сблъска с отхвърляне от местната зона...

Устойчивостта и р...
Устойчивостта и растежът на Биткойн: Прозрения от експерти в индустрията

Устойчивостта и растежът на Биткойн: Прозрения от експерти в индустрията На фона на значителна инерция и случайни спадове, Биткойн (BTC)...

Биткойн и Етериум...
Биткойн и Етериум са изправени пред натиск за продажба

Биткойн и Ethereum под натиск: Анализ на активността на китовете и пазарните настроения Въпреки че Биткойн (BTC) не успя да надхвърли...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!