Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

„Извънредни новини: Standard Chartered прогнозира, че Биткойнът ще скочи до $120 000 до 2024 г. – Готови ли сте

Standard Chartered, една от водещите световни банки, направи смела прогноза за стойността на Биткойн. Според банката цената на най-добрата криптовалута може да скочи до $50 000 до края на тази година и да достигне зашеметяващите $120 000 до края на 2024 г. Тази прогноза идва, тъй като неотдавнашният скок в цената на Биткойн доведе до повишен интерес от страна на "копачи “, които сега трупат повече от криптовалутата.

Още през април Standard Chartered публикува прогноза за 100 000 долара за Биткойн до края на 2024 г. Въпреки това, водещият валутен анализатор на банката, Джеф Кендрик, сега вярва, че има 20% ръст на тази прогноза. Кендрик обяснява, че рентабилността за миньорите се е увеличила, което им позволява да продават по-малко, като същевременно поддържат своите парични потоци. Това намаляване на нетното предлагане на Биткойни, според Кендрик, вероятно ще тласне цените още по-високо.

Важно е да се отбележи, че въпреки скока от 80% в цената на Биткойн от началото на годината, тя все още е под половината от пика си през ноември 2021 г. от 69 000 долара. Крипто секторът претърпя значителен спад през 2022 г., като трилиони долари бяха унищожени поради повишаването на лихвите на централната банка и колапса на няколко известни крипто фирми. Неотдавнашният колапс на банките в традиционен стил обаче доведе до възстановяване на пазара.

Standard Chartered прогнозира Биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Прогнозата на Standard Chartered се основава на обосновката, че копачите, които произвеждат приблизително 900 нови Биткойни всеки ден, ще трябва да продават по-малко монети, за да покрият разходите си, главно електричество за захранване на своите суперкомпютри. Кендрик изчислява, че миньорите са продавали 100% от своите нови монети, но ако цената достигне $50 000, те вероятно ще продадат само 20-30% от доставките си.

Това намаление на ежедневните продажби би довело до значително намаляване на нетното предлагане на BTC. Кендрик обяснява, че за една година това би намалило продажбите на копачи от 328 500 до диапазон от 65 700-98 550, което е еквивалентно на намаление от приблизително 250 000 Биткойни годишно.

Друг фактор, който може да допринесе за покачването на стойността на Биткойн, е предстоящото намаляване наполовина на ежедневните награди за добив. През април или май общият брой Биткойни, които могат да се копаят всеки ден, ще бъде намален наполовина, което допълнително ще ограничи предлагането и ще запази привлекателността на криптовалутата.

Прогнозите за високи оценки на Биткойн станаха нещо обичайно по време на минали ралита. През ноември 2022 г. анализатор на Citi прогнозира, че Биткойн потенциално може да се изкачи до $318 000 до края на 2022 г. Въпреки това криптовалутата затвори годината с около 65% спад до $16 500.

В заключение, смелата прогноза на Standard Chartered за бъдещата стойност на Биткойн привлече вниманието на крипто пазара. Докато прогнозите се оказаха спекулативни в миналото, анализът на банката предполага, че рентабилността на копачите и намаляването на нетното предлагане на BTC може да доведе цената до нови висоти. Само времето ще покаже дали тези прогнози са верни за вечно нестабилния свят на криптовалутите.

Публикацията на Димитър Тодоров: "„Извънредни новини: Standard Chartered прогнозира, че Биткойнът ще скочи до $120 000 до 2024 г. – Готови ли сте" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!