Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

JP Morgan обезценява спот BTC ETF; Казва, че такива ETF на други пазари не са успели да спечелят интерес

На фона на нарастващото вълнение за одобрението на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), скорошен доклад от JP Morgan предполага друго. Докладът на JP Morgan хвърля светлина върху факта, че одобрението може да не се окаже толкова динамично, колкото мнозина се надяват да бъде.

Спот Биткойн ETF носи всички предимства на фючърсен ETF, като например инвестиране в Биткойн без използване на борса, плащане на по-малко такси, отколкото на крипто борса, и рационализиране на процеса като цяло, но спот ETF инвестира в Биткойн на място. В доклада се казва, че докато крипто ентусиастите с нетърпение очакват одобрението на спот Биткойн ETF в САЩ, такова одобрение може да няма значителното въздействие върху крипто пазара, което мнозина очакват.

В доклада, публикуван в четвъртък, групата от стратези на JP Morgan, водена от Николаос Панигирцоглу, разглежда няколко фактора, преди да стигне до заключение. Излагайки съмнението си в думи, докладът гласи:

Потенциалното одобрение на физически обезпечени Биткойн ETF от SEC [Комисията по ценни книжа и борси] е малко вероятно да промени играта за крипто пазарите.

Обяснявайки причините зад техния анализ, анализаторите пишат, че първо спот Биткойн ETF съществуват в Канада и Европа от известно време, но не са успели да привлекат значителен инвеститорски интерес. Те добавиха, че изходящите потоци от златни ETF през последната година или нещо повече също не са облагодетелствали Биткойн фондовете като цяло, включително фючърсни ETF.

Оценявайки предимствата на спот Биткойн ETF пред бъдещите Биткойн ETF, докладът посочва, че докато спот Биткойн ETF имат някои предимства пред фючърсните Биткойн ETF, тези предимства са „по-скоро незначителни“. По-специално спот Биткойн ETF предлагат директен и потенциално по-сигурен начин за излагане на Биткойн, докато емисиите публично търгувани ценни книжа предлагат излагане на движението на цените на фючърсните договори на Биткойн.

Спот Биткойн ETF може да не раздвижи крипто пазарите, казва JP Morgan

Може да се каже, че спот Биткойн ETF предоставя същите рационализирани инвестиционни възможности като Биткойн фючърсния ETF, но позволява на потребителите да инвестират само на спот цената на Биткойн, а не на бъдеща стойност.

Освен това анализаторите пишат, че спот Биткойн ETF елиминират сложностите, свързани с попечителството и прехвърлянето на криптовалутата, а също така смекчават основния риск, свързан с базираните на фючърси ETF. Основният риск тук е отклонение между стойността на инвестицията и нейния основен показател. Според доклада спот Биткойн ETFs също имат потенциала да отразяват по-добре предлагането и търсенето в реално време, като носят повишена ликвидност и подобрена прозрачност на цените.

Въпреки това, анализаторите очакват, че въвеждането на спот Биткойн ETF може да повлияе на търговската дейност. В доклада се посочва, че спот Биткойн ETF могат да изместят търговската дейност и ликвидност от фючърсните пазари на Биткойн в САЩ „до степента, в която спот Биткойн ETF заменят базираните на фючърси Биткойн ETF“.

Както е очевидно в момента, подновената надпревара за спот Биткойн ETF е в ход. Няколко известни компании, включително традиционните финансови гиганти BlackRock и Fidelity, чакат одобрение и се състезават да предложат на инвеститорите достъп до крипто пазара.

Докато преди това SEC отхвърли всички спот Биткойн ETF, този път нараства оптимизмът, че SEC може да даде одобрение, тъй като се предполага, че едно от основните му предишни опасения е разрешено, тъй като подателите на ETF отбелязаха плановете си да сключат „споразумения за споделяне на наблюдение .”

Освен това, в скорошно интервю, про-крипто комисарят на SEC също изрази мнение за продължаващата надпревара за стартиране на спот Биткойн ETF. Тя заяви, че „в други страни има спот продукти, които са одобрени от дълго време и има голямо търсене на спот продукти.“ Като цяло, Пърс също подчерта положителната си позиция за спот Биткойн ETF, подобно на по-голямата крипто общност.

След като JP Morgan обезценява спот BTC ETF; казва, че такива ETF на други пазари не са успели да спечелят интерес появи се първо в Todayq News.

Публикацията: "JP Morgan обезценява спот BTC ETF; Казва, че такива ETF на други пазари не са успели да спечелят интерес" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!