Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Как да използвате индикатора MACD

Източник на изображението: https://indovestory.com/dnews/1330016/trading-dengan-menggunakan-indikator-macd.html

Индикаторът Moving Average Convergence Divergence (MACD) е популярен инструмент за технически анализ, който може да се използва за идентифициране на обръщане на тренда, условия на свръхпокупка и свръхпродажба, както и нива на подкрепа и съпротива.

Индикаторът MACD се състои от три линии: MACD линия, сигнална линия и MACD хистограма. Линията MACD е разликата между 12-дневната и 26-дневната пълзяща средна на цената. Сигналната линия е 9-дневната пълзяща средна на линията MACD. Хистограмата на MACD е лентова графика, показваща разликата между линията на MACD и сигналната линия.

Как да използвате MACD

Индикаторът MACD може да се използва по различни начини. Ето няколко креативни начина за използване на индикатора MACD:

  • Използвайте индикатора MACD, за да идентифицирате обръщането на тенденцията. Когато линията на MACD пресече под сигналната линия, това е знак, че тенденцията се обръща. Например, ако цената е във възходящ тренд и линията на MACD пресича под сигналната линия, това може да е знак, че тенденцията е надолу.

  • Използвайте индикатора MACD, за да идентифицирате условията на свръхпокупка и свръхпродажба. Когато линията MACD е над сигналната линия, тя се счита за свръхкупена. Това означава, че цената се е покачила твърде високо и е вероятно скоро да падне. Когато линията на MACD е под сигналната линия, се счита за свръхпродадена. Това означава, че цената е паднала твърде ниско и е вероятно скоро да се покачи.

  • Използвайте MACD хистограмата, за да идентифицирате различията. Разминаването е знак, че тенденцията може да се обърне. Когато хистограмата на MACD се покачва и цените падат, това е знак за меча дивергенция. Когато хистограмата на MACD пада и цената се покачва, това е знак за възходяща дивергенция.

  • Използвайте индикатора MACD, за да идентифицирате нивата на подкрепа и съпротива. Индикаторът MACD може да се използва за идентифициране на нивата на подкрепа и съпротива чрез търсене на области, където линията на MACD е пресекла сигналната линия. Например, ако линията на MACD е пресичала сигналната линия няколко пъти в миналото, има вероятност цената да следва това ниво в бъдеще.

Индикаторът MACD е универсален инструмент, който може да се използва по много начини. Като използвате творческите съвети по-горе, можете да подобрите способността си да използвате индикатора MACD и да вземате по-информирани решения за търговия.

Ето някои допълнителни съвети за използване на индикатора MACD:

  • Използвайте индикатора MACD заедно с други технически индикатори. Това ще ви помогне да потвърдите сигнала и да избегнете фалшиви сигнали.

  • Обърнете внимание на цялостната пазарна тенденция. Индикаторът MACD е най-ефективен, когато се използва в трендови пазари.

  • Използвайте индикатора MACD, за да зададете стоп-лос и тейк-профит. Това ще ви помогне да управлявате риска и да увеличите максимално печалбата си.

Индикаторът MACD е мощен инструмент, който може да ви помогне да подобрите търговските си резултати. Следвайки съветите по-горе, можете да научите как да използвате индикатора MACD и да го използвате във ваша полза. Надяваме се тази статия да е полезна!

Публикацията на Олег Димитров: "Как да използвате индикатора MACD" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Случайно прехвърл...
Случайно прехвърляне на $7K Биткойн към Сатоши Накамото подчертава рисковете от крипто транзакции

Случайно прехвърляне на $7K Bitcoin подчертава крипто рисковете и необходимостта от повишено внимание В драматичен инцидент ентусиаст на...

7 причини, поради...
7 причини, поради които Dogecoin може да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност тази година

Потенциалът на Dogecoin да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност Dogecoin (DOGE) в момента има пазарна стойност от $19,8 милиарда и се...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!