Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Как платформите LSDfi обновяват пазара на DeFi

В разгара на низходяща тенденция на пазара на децентрализирано финансиране (DeFi), горещият растеж на платформите за дериватно финансиране с ликвидно залагане (LSDfi) привлече значително внимание от страна на инвеститорите и се очаква да съживи потенциала на DeFi в близко бъдеще.

Според анализатори в Glassnode децентрализираните финансови дейности са преживели сериозен спад, докато протоколите са изправени пред конкурентен натиск от годишните награди на Ethereum за залагане от 4%. Междувременно LSDfi се появи като нова тенденция с потенциал да съживи мрежовата активност на Ethereum.

Последните доклади от Glassnode показват намаляване на коефициента на потребление на газ от DeFi протоколите от 34% през 2020 г. до текущия диапазон от 8% до 16%. Сред тях NFT транзакциите представляват 25-30% от общите такси за газ.

Доклад на анализатор: Използване на газ в Ethereum по тип транзакция – източник от Glassnode

Освен това DeFi проекти със сини чипове като Uniswap, MakerDAO, Aave, Compound, Balancer и SushiSwap станаха свидетели на 88% спад на пазарната капитализация, откакто достигнаха най-високата стойност за всички времена от 45 милиарда долара през май 2021 г. В резултат на това много видни монетите/токените от проектите на DeFi се представиха по-слабо дори по време на лекото възстановяване на пазара в началото на 2023 г.

Анализиране на ценовото представяне на ETH в сравнение с DeFi токените | Източник: Glassnode.

В момента водещи протоколи за кредитиране като Aave и Compound предлагат доходност от 2-3%, когато потребителите заемат стабилни монети и ETH на своите платформи. Някои анализатори твърдят, че DeFi протоколите може да носят рискове от интелигентни договори. Въпреки това, тези рискове могат да бъдат смекчени чрез прилагането на валидиране на доказателство за участие.

Залагането стана популярно сред инвеститорите в Ethereum, особено след завършването на надстройката на Shapella, която постепенно отключи заложен ETH за потребителски тегления. До края на май сумата на заложените ETH достигна 21,63 милиона (на стойност над $40 милиарда), което представлява 18% от общото предлагане на Ethereum.

Разбиране и смекчаване на икономическите рискове в платформите за кредитиране DeFi

Наскоро LSDfi се появи като нова тенденция, която привлече вниманието на много инвеститори. Това са платформи DeFi, изградени върху протокола Liquid Staking Derivative (LSD), целящи да въведат нови приложения за ликвидни токени за залагане.

LSDfi използва ликвидността на LSD токените и търгуваната ликвидност на борсите, за да генерира по-високи печалби. Много анализатори вярват, че LSDfi има потенциала да съживи дейностите на DeFi чрез значително количество ETH, заложено на LSD протоколи.

Според данни от Dune Analytics, Total Value Locked (TVL) на LSDfi протоколите е достигнал $411 милиона, преживявайки експоненциален растеж от средата на май. Някои видни проекти в тази нововъзникваща област включват Pendle Finance, Lybra Finance, Curve Finance и Alchemix Protocol.

TVL на LSDfi Protocols скочи | Източник: Dune Analytics

Сред тях стойността на LSD токените на Curve Finance, водеща платформа за търговия със стабилни монети, надхвърли границата от 1,5 милиарда долара. Освен това Curve позволява сеченето на стейбълкойни crvUSD (CRVUSD), обезпечени с помощта на Frax Ether (SFRXETH), заложен от Frax Protocol.

Много експерти от индустрията смятат, че тези нови приложения могат да помогнат за използване на ликвидния потенциал на LSD токените, което води до значителни печалби за потребителите. Въпреки това, тези протоколи може да са изправени пред рискове, свързани с интелигентни договори и дърпане на килими.

Източник: https://azcoinnews.com/how-lsdfi-platforms-are-revamping-the-defi-landscape.html

Публикацията на Сребрин Петров: "Как платформите LSDfi обновяват пазара на DeFi" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!