Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Какъв натиск върху продажбите имат LDO и RPL?

Понастоящем процентът на залог на ETH надхвърли 20%, като същевременно поддържа добър темп на растеж.Тази статия има за цел да анализира натиска и търсенето за продажба на токени, предизвикани от невторичните пазарни транзакции на първите две LSD цели на Lido и RocketPool от гледна точка на средствата и предоставя различни Осигурете справка за целта за избор на инвестиционна стратегия за инвестиционния период.

1. Разпределение на LDO токени и източници на натиск за продажба

Общото емитиране на LDO е 1 милиард, а текущата циркулация е 879 милиона; при разпределението на токени 40,2% принадлежат на екипа и валидаторите, 34,6% принадлежат на инвеститорите и 25,2% принадлежат на хазната (текущата статистика е от Tokenunlocks, а не от първоначалното разпространение на токени); Следващото голямо отключване на LDO токени ще се състои на 26 август 2023 г. Делът на отключването: 8,5 милиона LDO, токенът принадлежи на: Dragonfly и цената на токена: $2,43.

Следващата фигура показва разпределението и отключването на LDO:

В историята на Lido е имало 5 кръга на финансиране, сред които първият кръг на финансиране е бил преди емитирането на валутата и разходите за финансиране са били изключително ниски ($0,0085/LDO). По-конкретно:

Понастоящем основният проблем, който засяга цената на LDO на вторичния пазар, е, че повечето от акциите на инвеститорите на първичния пазар са отключени и непрекъснатата ситуация на печалба доведе до огромен натиск върху продажбите на вторичния пазар. цената е изключително ниска, със средна цена от около 0,0085 щатски долара, което е повече от 200 пъти по-високо от текущата цена и трябва да се обърне внимание.

Повече от 90% от евтините инвеститори постоянно продават токени. Първият кръг от инвеститорски токени ще бъде отключен линейно от декември 2021 г. до декември 2022 г. Поради изключително ниската си цена, те са сравнително нечувствителни към текущата цена на вторичния пазар; Според статистиката на месечния баланс и текущата статистика на баланса, инвеститорите в първият кръг основно продаде 7,41 милиона LDO линейно всеки месец.В момента общата сума на непродадените токени в първия кръг на финансиране е 51,57 милиона.Според горната скорост на продажба, продажбата ще продължи още 7 месеца.

Продажбите на BTC от страна на крипто копачите сигнализират за възможен натиск върху цената

От тази гледна точка, при липсата на големи промени в основите на Lido и липсата на допълнителни средства на пазара, вторичното ценово представяне на LDO ще продължи да бъде потискано, преди акциите на инвеститорите на първичния пазар да бъдат изчистени. (След неотдавнашния инцидент с XRP, който спечели делото на SEC, пазарът понижи очакванията за въздействието на надзора на SEC върху обещанията на Ethereum и цената на LDO се повиши рязко заедно с цените на токените за „концепция на ценни книжа“ като XRP, SOL , и ADA; инвеститорите на първичния пазар, Certus One, продадоха на висока цена Бяха издадени 4 милиона LDO, а текущата цена на LDO падна с 16,3% в сравнение с високата цена от предишния ден)

2. Разпределение на токени и връзка между търсене и предлагане на RPL

RPL в момента е в пълно обращение, с общо 19,55 милиона токена; първоначалното предлагане на RPL е 18 милиона, от които 9,72 милиона е частно финансиране, което представлява 54%, а цената в единната валута е 0,21 щатски долара; публичната продажба е 5,58 милиона, което представлява 31%, а цената в една валута е 0,98; Собствеността на екипа е 2,7 милиона, което представлява 15%. Публичната продажба на RPL токени беше завършена през януари 2018 г. Поради дългия период от време, пазарът преживя цикъл на бик мечка и първичният пазарен дял напълно се промени.Съдейки по адресите на държане на валута във веригата, понастоящем няма инвестиция на първичния пазар в RPL. Натиск върху хората при продажба, фокусът трябва да обърне внимание на инфлацията, предизвикана от допълнителното му издаване.

Следващата фигура показва разпределението и инфлацията на RPL:

През октомври 2021 г. RPL ще започне да се надува линейно със скорост от 73 302 броя на всеки 28 дни. Това ще продължи 10 години с годишен процент на инфлация от 5%. В крайна сметка общият брой на RPL ще достигне 30 милиона броя. 15% от инфлационната част се разпределят на oDAO (Oracle Node DAO), 15% се разпределят на DAO на протокола, а останалите 70% се разпределят на операторите на възли, както следва:

При емисиите на RPL операторите на възли представляват 70% от процента на инфлация на RPL токените. Получаването на RPL емисии изисква операторите да заложат RPL, а съотношението на залог е 10% -150% от стойността на ETH на потребителя. Колкото повече RPL обещават, толкова повече RPL емисии получават; повечето оператори на големи възли обещават на върха ; текущият лихвен процент от RPL 46,97% и продължава да расте. От тази гледна точка RPL е донякъде подобен на ливъриджа на стойността на ETH, заложен от платформата.С увеличаването на количеството на заложен ETH на платформата или увеличението на цената на ETH, цената на RPL ще бъде силно подкрепена чрез механизма за залог на платформата. Следващата фигура показва увеличението на процента на залог на RPL:

От гледна точка на цялостното измерение на данните, няма натиск за продажба от инвеститори на първичния пазар върху RPL; от октомври 2021 г. RPL инфлацията е 1,55 милиона токена, но 9,18 милиона токена са обещани, а действителният тираж е спаднал със 763 хиляди парчета. Преценява се, че при липса на наблюдаван спад в бизнеса с RPL, покупката, породена от споразумението, ще продължи да бъде по-голяма от символичната инфлация.

На по-късен етап ще ви предоставим анализ на водещи проекти по други направления. При интерес може да обърнете внимание. Също така от време на време ще сортирам някаква авангардна информация и прегледи на проекти и ще приветствам всички съмишленици на крипто пазара да изследваме заедно. Ако имате въпроси, коментирайте или пишете на лично съобщение

Публикацията на Роберт Петров: "Какъв натиск върху продажбите имат LDO и RPL?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!