Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Какво е Mantle Network? Кои са обещаващите проекти в екосистемата Mantle?

Какво е Mantle...
Какво е Mantle Network? Кои са обещаващите проекти в екосистемата...

Mantle разкрива новаторска децентрализирана екосистема на EthCC Alpha Launch

Mantle, пионерска екосистема, управлявана от децентрализирана и токенизирана (MNT) технология, управлявана от DAO, направи значителни крачки в блокчейн пространството. В забележителен ход, Mantle се сля с екосистемата BitDAO през май тази година, създавайки единна екосистема под един бранд и токен, Mantle (MNT). Съобщението за стартирането на основната мрежа в EthCC в Париж миналия месец отбеляза ключов момент в пътуването на Mantle към иновации и мащабируемост.

Революционизираща мащабируемост на ниво 2 с мрежа Mantle

В сърцето на екосистемата се намира Mantle Network, новаторско решение, съвместимо с виртуалната машина Ethereum (EVM), проектирано за мащабируемост на ниво 2. Изградена с модулна архитектура, Mantle Network съчетава технологията Rollup с децентрализиран слой за наличност на данни, наследявайки сигурността на Ethereum, като същевременно осигурява по-ниски такси за транзакции. За разлика от традиционните монолитни блокови вериги, които консолидират ключови функции в един мрежов слой, Mantle обработва тези функции на отделни слоеве.

Понастоящем Mantle Network работи чрез четири основни възела:

  • Секвенсор : Отговаря за обработката в реално време на потребителски транзакции, генериране на L2 блокове, групиране на транзакции в партиди с корени на състоянието на изпълнение и публикуване на блокови данни към базовия слой и L2.

  • Валидатори на агрегатора : Синхронизирайте обобщените данни, инициирайте доказателства за измами и валидирайте корените на състоянието от секвенсорите. Те също така предоставят блокови данни на потребителите.

  • DA възли : Съхранявайте копия на данните за транзакциите на Mantle за лесен достъп, когато е необходимо. Тези възли също подписват блокови данни, когато предоставят данни за транзакции, гарантирайки тяхната наличност.

  • TSS възел : Валидира транзакциите, групирани на партиди от съпоставящи средства. След като тези транзакции бъдат подписани, те излъчват тези партиди към Mantle.

Икономика на токени и преход от BIT към MNT

Токенът MNT е основният актив, използван в екосистемата на Mantle след сливането с BitDAO. Според предложената екосистема Mantle преобразува BIT токени (родни BitDAO активи) в MNT при съотношение на преобразуване 1:1. Притежателите на оригиналните токени BIT получиха новите токени MNT чрез еърдроп на 17 юли.

Основни предимства на Mantle

Какво е Mantle Network? Мрежовата революция на Mantle

Mantle предлага няколко ключови предимства, като се фокусира върху следните аспекти:

  • Намалени транзакционни такси : Използвайки пакетни транзакции и модулен дизайн, Mantle Network може да намали транзакционните разходи с над 80%.

  • Подобрена ефективност : Въвеждайки отделен децентрализиран слой за наличност на данни чрез EigenDA (EigenLayer), Mantle значително повишава ефективността на Ethereum. EigenLayer има потенциала да постигне пропускателен капацитет от 1TB/s или повече.

  • Съвместимост с Ethereum : Mantle Network се интегрира безпроблемно с EVM, позволявайки на разработчиците да внедряват Ethereum DApps директно върху него.

Траектория на растеж и обещаващи проекти

По отношение на Total Value Locked (TVL), TVL на Mantle отбелязва стабилен растеж от създаването си, като неговата екосистема инкубира няколко обещаващи проекта. Нека се задълбочим в тях:

  • FusionX Finance : FusionX е DEX, изграден на базата на Mantle Network, включващ автоматизирано управление на ликвидността, агрегатор на доходност, отглеждане на доходност с ливъридж и постоянен агрегатор на Dex. Той привлече вниманието с фокуса си върху прозрачността, композируемостта и светкавично бързите скорости на транзакции.

  • iZUMi Finance : iZUMi представлява многоверижен DeFi протокол, който в момента е внедрен в мрежата Mantle. Служейки като всеобхватна платформа за осигуряване на ликвидност, тя също така е внедрена в Ethereum, Arbitrum, zkSync, наред с други.

  • AGNI Finance : AginDEX служи като ефективна платформа за AMM DEX и Launchpad, като TVL в момента достига 22 милиона долара.

  • Lendle : Lendle се очертава като водещ протокол за заемане в мрежата Mantle, предлагащ множество двойки за заемане за максимална гъвкавост.

  • Reax Finance : Reax се ангажира да се превърне във финансовия център на Mantle, като в момента предлага набор от продукти, включително сочни пулове, заеми и двойки LP.

Заключение

Интегрирането на Mantle на децентрализирано управление, иновативна технология и процъфтяваща екосистема подчертава позицията му в челните редици на еволюцията на блокчейн. Със своите новаторски решения и съвместни проекти Mantle продължава да разширява границите на скалируемостта, оперативната съвместимост и децентрализираното финансиране, прекроявайки бъдещето на блокчейн екосистемите в световен мащаб.

Публикацията на Светлана Петкова: "Какво е Mantle Network? Кои са обещаващите проекти в екосистемата Mantle?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!