Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на Съединените щати отхвърли спот заявки за Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) от големи играчи като BlackRock и Fidelity

SEC отхвърля приложенията за Bitcoin ETF от BlackRock, Fidelity и други мениджъри на активи

В скорошно развитие, съобщено от The Wall Street Journal (WSJ) на 30 юни, Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на Съединените щати отхвърли спот заявки за Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) от глобални гиганти като BlackRock, Fidelity, и други мениджъри на активи. Това решение моментално свали цената под $30 000, отбелязвайки значително колебание на пазара.

Според източници, запознати с въпроса, цитирани от WSJ, SEC основава решението си на основание, че мениджърите на активи не са успели да предоставят ясна и достатъчна информация относно „Споразумението за споделяне на наблюдение“, което обхваща предимно всички транзакции, извършени извън САЩ

Въпреки това управителите на активи имат възможност да подадат отново своите заявления, след като ги преразгледат или актуализират. Коментирайки въпроса, говорител на Cboe BZX заяви намерения да преразгледа документите и да ги изпрати отново на SEC.

Анализаторът на Bloomberg ETF Ерик Балчунас сподели в официалния си акаунт в социалните медии, че решението на SEC не отразява негативна позиция, а по-скоро показва намерението на регулатора да получи допълнителна информация за институциите, където ще се съхраняват активите.

След отхвърлянето Биткойнът претърпя спад от повече от 4% от $31 081, като бързо падна до $29 770. След леко възстановяване Биткойнът в момента се търгува на $30 162 към момента на писане, според данни от Coinecko.

Разбиране на решението на SEC

Отхвърлянето от страна на Комисията по ценни книжа и борси на кандидатурите за Биткойн ETF от големи мениджъри на активи предизвика вълни на пазара на криптовалута. Въпреки че незабавният ефект беше спад в цената на Биткойн, по-широките последици и причини зад решението на SEC изискват по-внимателно разглеждане.

Недостатъчна информация

Една от основните причини, цитирани от SEC за отхвърляне на заявленията за ETF, беше липсата на ясна и изчерпателна информация, предоставена от мениджърите на активи. По-конкретно, „Споразумението за споделяне на наблюдение“, което играе ключова роля в надзора на транзакциите, извършвани извън границите на САЩ, се счита за неадекватно адресирано в приложенията.

Може ли да работи? Най-големият мениджър на активи в света, BlackRock, подаде документи до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) за Биткойн борсово търгуван фонд (ETF)

Съответствие с нормативната уредба

Решението на SEC подчертава значението на спазването на регулаторните изисквания в областта на криптовалутите, особено по отношение на инвестиционни продукти като ETF. С нарастващия интерес от страна на институционалните инвеститори, регулаторите се стремят да гарантират, че са налице адекватни предпазни мерки за защита на инвеститорите и поддържане на целостта на пазара.

Възможност за повторно подаване

Въпреки първоначалния неуспех, мениджърите на активи имат възможност да отговорят на опасенията на SEC и да подадат отново своите заявления. Това им дава възможност да прецизират своите предложения и да осигурят необходимата яснота и прозрачност, изисквани от регулаторните органи.

Въздействие на пазара

Отхвърлянето на приложения за Биткойн ETF за кратко тласна цената под границата от $30 000, подчертавайки чувствителността на пазара на криптовалута към регулаторни решения. Пазарът обаче показа устойчивост, като Биткойн бързо се възстанови от първоначалния спад.

Настроенията на инвеститорите

Решението на SEC предизвика дискусии сред инвеститори и анализатори относно регулаторните перспективи за инвестиционни продукти, свързани с криптовалута. Докато някои го разглеждат като временна пречка, други го виждат като необходима стъпка към установяване на стабилни регулаторни рамки, които насърчават доверието на инвеститорите.

Бъдещи перспективи

В бъдеще пазарът на криптовалута ще следи отблизо развитието, свързано с Биткойн ETF и регулаторни действия от страна на органи като SEC. Тъй като институционалният интерес продължава да расте, регулаторната яснота ще играе решаваща роля при оформянето на бъдещия пазар на инвестициите в криптовалута.

В заключение, докато отхвърлянето на заявления за Биткойн ETF от SEC може да е причинило краткосрочни колебания на пазара, то също така подчертава необходимостта от по-голяма прозрачност и съответствие с нормативните изисквания в пространството на криптовалутите. Тъй като мениджърите на активи работят за справяне с регулаторните проблеми, индустрията остава готова за по-нататъшен растеж и развитие.

Публикацията на Георги Шопов: "Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на Съединените щати отхвърли спот заявки за Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) от големи играчи като BlackRock и Fidelity" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!