Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крайно: Celsius Network глобен с $4,7 милиарда от FTC

Федералната търговска комисия на Съединените щати наложи глоба от 4,7 милиарда долара срещу фалиралия крипто кредитор Celsius Network. Решението обаче ще бъде спряно, за да „позволи на Celsius да върне останалите си активи на потребителите в процедура по несъстоятелност“.

Според съобщението от 13 юли на Celsius и неговите дъщерни компании ще бъде забранено за постоянно „предлагане, маркетинг или популяризиране на всякакви продукти или услуги, които биха могли да се използват за депозиране, обмен, инвестиране или изтегляне на каквито и да било активи“.

Базираната в Ню Джърси фирма предлагаше на потребителите различни продукти и услуги за криптовалута, като лихвоносни сметки, лични заеми, обезпечени с техните депозити в криптовалута и обмен на криптовалута. В жалбата си Федералната търговска комисия твърди, че съоснователите Алекс Машински, Шломи Леон и Ханох Голдщайн са рекламирали платформата като „безопасно място“ за потребителите да депозират своята криптовалута, като същевременно са присвоили над 4 милиарда долара активи на потребителите. Съоснователите не са се съгласили на споразумение на Федералната търговска комисия и делото срещу тях ще бъде отнесено към федералния съд.

Крайно: Celsius Network глобен с $4,7 милиарда от FTC

Освен това Федералната търговска комисия обвини Celsius, че е направила необезпечени заеми на стойност 1,2 милиарда долара, лъжливо заявявайки, че има застрахователна полица за потребители на стойност 750 милиона долара и че няма никакви средства за проследяване на своите активи и пасиви до края на 2021 г. Дори по време на началото на мечия пазар на криптовалута през 2022 г., се твърди, че ръководителите са излъгали за благосъстоянието на компанията, както каза FTC:

„Докато лъжеха клиентите си, за да ги предпазят от теглене на техните депозити в криптовалута, Леон, Голдщайн и Машински се защитиха, като изтеглиха значителни суми криптовалута от Celsius два месеца преди компанията да подаде молба за фалит. Потребителите впоследствие загубиха достъп до своите спестявания, фондове за колеж и пари, спестени за пенсиониране.

Същият ден Комисията за ценни книжа и борси на САЩ и Комисията за търговия със стокови фючърси също заведоха дела срещу Celsius. В същото време Машински беше обвинен по седем обвинения, свързани с измама от Министерството на правосъдието на САЩ и впоследствие беше задържан. Преди това Celsius обяви фалит през юли миналата година.

Съберете тази статия като NFT, за да запазите този момент в историята и да покажете подкрепата си за независимата журналистика в крипто пространството.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Крайно: Celsius Network глобен с $4,7 милиарда от FTC" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!