Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Кратък анализ на статуквото на ОП Екология: напредък на проекта, път на развитие и инвестиционен потенциал

Написано от: Sleeping in the Rain

Как е екологията на ОП сега? Струва ли си да се изложи?

След това ще разглобя текущата ситуация на ОП през перспективата на две измерения.

- Екология и проекти

- Бъдещето на OP Stack

Екология и проект

Досега от гледна точка на данните Arbitrum все още е лидер на слой 2, а OP все още е в неизгодно положение по отношение на екологията. Въпреки това, с широкото приемане на OP Stack, OP наскоро спечели повече пазарно внимание (Basechain, Worldcoin)—въпреки че отключването продължава, общата пазарна стойност на OP расте.

Струва си да се спомене, че OP надмина Arbitrum по отношение на средния дневен обем на транзакциите, което е ситуация на кръвосмучещ Arbitrum.

TVL също има възходяща тенденция.

Главният протокол на OP Velo е DEX с архитектура ve3,3. Преди беше хладен, защото няма много собствени активи във веригата на OP, които са далеч по-ниски от Arbitrum (GMX, Magic, Dopex, Pendle и т.н.) . ve3,3 трябва да привлече достатъчно участие в протокола, за да стартира маховика. Колкото повече собствени активи във веригата, толкова по-силен ще бъде ve3,3 в тази верига.

Много и мощни местни активи - Високо възприемане от потребителите (копаене + търсене на транзакции) - Нужда от по-дълбока ликвидност за намаляване на износването - ve33 покрива ниски разходи за доставка на ликвидност - Увеличете стойността на емисиите и ползите от подкупите на ve33 токени - Положителен маховик

Съдейки по настоящата ситуация, екологичното развитие на ОП все още има да извърви дълъг път. Но също така можем да видим, че има много протоколи, изградени около Velo, като Extra Finance и Exactly Protocol.

Самото Extra е споразумение за заем, но споразумението идва с UI/UX, за да подпомогне потребителите да участват в добива на ликвидност на Velo DEX чрез споразумението и ливъриджа.Досега споразумението все още осигурява висок доход от ликвидност. Високият доход от LP забавя емисиите на токени, с които се сблъскват потребителите, когато държат $VELO (друг начин е да заключите VE, за да ядете доход от подкуп). Текущият му TVL е 19M, което е най-бързо развиващият се протокол за OP напоследък.

9 проекта с голям потенциал за дългосрочно развитие (2)

Exacty е споразумение, което предоставя на потребителите плаващи/фиксирани лихвени проценти върху активите. Текущият TVL е 82 милиона. Сега родният токен на Exactly $EXA разгърна пул ликвидност на Velo и увеличи наградите за LP чрез подкупване.

Extra и Exactly са двете посоки на взаимодействие с протокола Velo.Първата е да увеличи ливъриджа за LP чрез заемане, а втората е да осигури повече подкупи за veVELO Holder чрез създаване на ликвиден пул.

Поведението на Exactly представлява нуждите от ликвидност на собствения протокол на OP веригата и ve3,3 DEX Velo отговаря на неговите нужди. И Extra увеличава ефекта на богатството върху веригата OP, като привлича повече хора да влязат във веригата OP.

Те представляват два катализатора в различни аспекти, Velo е бенефициентът, а екологията също е бенефициентът. Можем също така да видим от ръста на таксата и поощрителните награди на Velo, че Velo е спечелил повече дивиденти в постепенния растеж на OP екосистемата. Ако може да продължи повече пазарно внимание и настроения, предизвикани от OP Stack, Velo също ще постигне съответния растеж .

Друго доказателство, че екосистемата на ОП се разраства бързо, е промяната в обема на внедряване на ОП през последните 90 дни. Така че през последните шест месеца екосистемата на ОП трябва да излезе с някои споразумения с добри резултати.

Друг естествен протокол с по-добра TVL производителност е Sonne Finance. Това е договор за заем, текущият TVL е 107 милиона.

А Synthetix е многоверижен протокол за синтетични активи, всички вече са запознати с него, така че няма да го представям подробно. Разликата между него и GMX обаче е, че GLP на GMX предоставя на Arbitrum ecology мощен генериращ интерес актив Lego, върху който могат да се изграждат различни протоколи, като по този начин се създава положителен GLP маховик. sUSD на Synthetix няма такива предимства и дори трябва да носи съвместен дълг. Залогодателите на SNX са доставчици на ликвидност на протокола и техният доход идва от инфлация и приходи от такси. Следователно пазарната стойност на SNX също определя горната граница на ликвидността на протокола SNX-те ще решат този проблем във v3 на Q4.

Предимството на Synthetix е, че той, подобно на Velo, предоставя мощен продукт за протоколи, внедрени в OP. Жалко, че не успяха да въведат мощен лихвоносен актив Lego за OP като GMX/GLP.

За ОП екология тази част от свободното място е потенциална възможност за растеж.

Бъдещето на OP стека

Сега можем да видим, че OP Stack е придобил голямо възприемане. Сертифицирането на марката на институции като Coinbase даде на OP Stack добро одобрение на марката. Следователно всъщност не трябва да се тревожим за последващото приемане и развитие на OP Stack. Основната му заплаха идва от заплахата от zkRollup, но съдейки по текущата ситуация, zkRollup далеч не е достигнал зрял етап и OP Stack също започна да разширява ZKP технологията.

Друг момент, на който си струва да се обърне внимание, е дали веригата, използваща OP Stack, може да се върне към OP. Предишното изявление на Basechain беше, че ще върне част от приходите си на Optimism Collective. Това е нещо добро за ОП. Хазната има източник на доход, което означава „способност“, а „капацитетът“ ще бъде по-отразен в цената на валутата. Ако повече вериги следват работата на Basechain, това ще предостави на Optimism Collective повече „възможности“.

Очевидно екипът на OP също е осъзнал „възможностите“ на OP Stack и пусна предложението за Закона на веригата на 25 юли, целящо да стартира споделен модел на управление и сортировач за всички вериги, използващи OP Stack. Това е подобно на предишния модел на Cosmos за установяване на споделена сигурност. Law of Chain по същество се надява да стандартизира модела на „обратна връзка за доходите“. Прилагането на това предложение ще донесе и повече ползи за Оптимизъм Колектив.

Горното е моето мнение за ОП и за в бъдеще лично ще участвам активно в екологията на ОП.

Публикацията на Георги Минев: "Кратък анализ на статуквото на ОП Екология: напредък на проекта, път на развитие и инвестиционен потенциал" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!