Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крипто игрите се нуждаят от вирусен момент в стил EVO, преглед на Nitro Nation: Web3 Gamer

Блокчейн игрите се нуждаят от собствен EVO Moment 37?

Въпреки че екосистемата за игри Web3 все още се опитва да намери своята основа в масовия свят на игрите, ключов елемент, който липсва на почти всички заглавия Web3, е вдъхновението. За да постигне по-широка аудитория, Web3 игрите се нуждаят от уау момент, за да станат вирусни и да влязат в архивите на историята на игрите.

Студиата за игри Web3 попадат в същия капан, в който попаднаха много от техните традиционни предшественици: по-добри визуализации, повече награди и по-голям състав от герои. Разбира се, това са някои жизненоважни елементи от игровото изживяване, но за да разширят цяла екосистема, разработчиците трябва да мислят отвъд това.

С току-що пуснатия Street Fighter 6 и Mortal Kombat 1 на хоризонта, спокойно може да се каже, че бойните игри имат голямо завръщане. Но нека си спомним точния момент, който показа на играчите по света радостта от бойните игри за първи път: The EVO Moment 37.

През 2004 г., по време на златните години на домашните конзоли, фокусираният върху бойните игри турнир EVO видя магически момент, в който двама легендарни играчи се състезаваха един с друг и единият от тях Дайго Умехара направи ход, който тогава се смяташе за невъзможен. YouTube не беше нещо тогава, така че този момент беше уловен от официалното DVD, което беше пуснато през следващата година. Той беше наречен Evo Moment 37 и се превърна в основен стимул за широката публика да приеме сериозно бойните игри.

Web3 игрите се нуждаят от това. Студията Web3 трябва да добавят вдъхновение, потенциал за удивителен момент и аспект на вирусност към своите продукти. Дотогава ще бъде труден пътят да се спечели интересът на масовата публика.

Om Nom навлиза в метавселената

Игри като Angry Birds, Fruit Ninja и Cut the Rope поеха ролята на катализатори в зората на мобилните игри: Те катапултираха смартфоните и таблетите в ръцете на основната аудитория с ярки визуализации, сладки герои и интуитивни геймплеи, които използваха новаторски за онова време сензорен екран без триене по иновативни начини. Ето защо ZeptoLab си партнира с The Sandbox, за да пренесе Ом Ном, зеленото чудовище от франчайза Cut the Rope в Web3, е голяма новина за учениците от старото училище.

Cut the Rope идва в The Sandbox. (Пясъчната кутия)

Играчите ще имат шанс да изследват виртуален свят, вдъхновен от франчайза в Om Noms Social Hub. Събитието ще бъде домакин на познати герои от Cut the Rope с крайна цел откриване на историята за произхода на Om Noms.

Потопете се в увеселителен парк, вдъхновен от @Cut_The_Rope! Намерете бонбони, балони и куестове, които разкриват вселената Om Nom! Скочете в този сладък и причудлив свят! @ZeptoLab pic.twitter.com/jJwRBWjt2K

— The Sandbox (@TheSandboxGame) 10 август 2023 г

Директорът по бизнес развитие на ZeptoLab Кристина Трувалева казва, че пренасянето на класическото заглавие в метавселената ще даде на играчите усещането, че са били пренесени в един изцяло нов свят, пропит с носталгия, но пълен със свежи предизвикателства.

Прочетете също Характеристики

Джо Лубин: Истината за разделянето на основателите на ETH и „Crypto Google“

Характеристики Дали Ethereum ляво и Биткойн дясно?

Виртуалният свят стартира на 10 август. Играчите, които изпълнят всички куестове и изисквания, ще имат шанс да споделят пул от 120 000 SAND. Награда от реалния живот, наречена Om Noms Money Box, също ще бъде изпратена на притежателите на аватар 1:1, които преминат всички куестове на Om Noms Social Hub.

Строителите на Axie получават зелена светлина

Създателят на Axie Infinity Sky Mavis наскоро представи Mavis Hub: Greenlight, програма за разработчиците да споделят своите ранни компилации на игри с общността. Програмата позволява на играчите да тестват игра и включва система за гласуване, която позволява на общността да гласува за игрите, от които най-много се вълнуват, стимулирайки конкуренцията между разработчиците.

Бяхме развълнувани да представим Mavis Hub: Greenlight нова инициатива, която ще увеличи броя на игрите на Axie в Mavis Hub, като добави начин за общността да гласува за своите любими бъдещи игри на Axie Builders Program. Играйте и гласувайте за нови игри на Axie на pic.twitter.com/VZC2whO0Xs

— Axie Infinity (@AxieInfinity) 8 август 2023 г

Игрите трябва да са на бета етап на игра, за да отговарят на условията за програмата, което означава, че основният цикъл на играта трябва да е завършен и да осигурява поне една пълна игрова сесия. Успешните игри на Greenlight може да получат допълнителна подкрепа, като допълнителни грантове и бюджети за придобиване на потребители за меки стартирания.

Програмата отразява подобни упражнения в Web2 игрите, като вече несъществуващата Steam Greenlight, която е превърната в Steam Direct. Те рационализират процеса за разработчиците и предоставят ценна обратна връзка от общността, стимулирайки ангажираността, докато играчите решават кой остава и кой си отива.

Играчите могат да гласуват за игри, които харесват, като използват Mavis Hub: Greenlight. (Блог на Axie Infinity)

Заинтересованите играчи могат да изпробват две дебютни игри на Greenlight, наречени Mini Tri-Force и Culinary Wars. В първия играчът се опитва да спаси своя клан Axie в отровена гора, като се бори с призраците йокай в японския фолклор. Последната е кооперативна игра за готвене, която силно наподобява Overcooked, където играчите влизат в ролята на готвачи и бързат да изпълняват поръчки за кратко време, което често води до хаос.

Mavis Hub: Greenlight беше пуснат в настолното приложение Mavis Hub, докато уеб базирана версия също е в процес на разработка.

Web3 Gamer: NFT за тайландски туристи, Dr. Who/Sandbox и GTA – крипто преглед

$150K стимули да се присъедините към тъмната страна

Блокчейн мрежа от ниво 1 Aelf стартира своята програма Aelevate, предлагайки оферта до $150 000 на Web2 студио, за да помогне на разработчиците да преминат към блокчейн технология и да създават игри в мрежата на Aelf.

Обаждане до всички студиа и разработчици на игри! Програмата Aelevate вече е отворена и предлага безвъзмездни средства до $150K на студио. aelevate ще помогне на Web2 игрите да преминат към Web3 чрез насоки за блокчейн технология и бизнес поддръжка. Кандидатствайте до 30 септември 2023 г. https://t.co/bFkv0FHFzV pic.twitter.com/m7XxYtQZd8

— lf (@aelfblockchain) 9 август 2023 г

В досегашния опит на компанията липсват каквито и да било игри, но Aelf има за цел да пробие в света на игрите с тази програма. Като се има предвид, че пазарът на блокчейн игри се очаква да надхвърли 60 милиарда долара до 2027 г., почти 15 пъти неговия пазарен размер от 4,6 милиарда долара от 2022 г., ентусиазмът на Aelf е разбираем.

„Нашата цел е да преодолеем плашещите бариери, пред които са изправени студиата при интегрирането на блокчейн технологията в техните игри, особено в настоящия несигурен и предизвикателен крипто климат, каза Тавиа Уонг, ръководител на рекламата в Aelf, добавяйки:

Чрез Aelevate ние обещаваме нашата подкрепа за пространството за игри Web3, тъй като предоставяме важна инфраструктурна поддръжка и експертни насоки за индустрията за нашите участници, за да процъфтяват и да успеят в тази нова граница на Web3.

Aelf представя своя пакет от децентрализирани приложения на успешни кандидати, рационализирайки процеса на преход към блокчейн с интеграция на активи, създаване на токени и разработване на интелигентни договори. Програмата също така подпомага бизнес частта на Web3 с наставничество, пазарни стратегии и възможности за набиране на средства.

Прочетете също Характеристики Наистина ли Metaverse изглежда като Snow Crash? Включва Шампионско обучение по блокчейн в Африка: Жени, водещи Биткойн каузата

Кандидатурите по програмата са отворени до 30 септември, като първият кръг от грантове е планиран да бъде отпуснат през октомври.

Hot Take Nitro Nation: Световно турне

Mythical Games Nitro Nation: World Tour е безплатна Web3 драг състезателна игра за мобилно устройство и е страхотна възможност да издухате дългите дни. Съчетава проста механика на играта с красива графика за мобилна игра, разбира се.

Контролите са лесни за хващане, тъй като има само два бутона. Първият е бутонът за газ, който се използва за поддържане на индикатора в зелената зона в началото на състезанието. Когато състезанието започне, този бутон се превръща в бутон „Превключване на скоростите“, който трябва да се натисне, когато индикаторът е в зелената зона, за да поддържате стабилно темпо. Второто е нитро бутонът, който дава малко тласък на колата.

Геймплей Nitro Nation: World Tour. (Nitro Nation: Световно турне)

Играчите могат да надграждат и настройват колите си, за да имат предимство по улиците. Играта също така предоставя широк набор от опции за персонализиране, които могат да бъдат закупени с помощта на валутата в играта и може да се похвали с богат списък от напълно лицензирани автомобили, вариращи от Subarus и Mazda до Aston Martins и Paganis.

Лицензирани марки автомобили в Nitro Nation: World Tour. (Nitro Nation: Световно турне)

Елементите на Web3 влизат в игра като NFT автомобили, които могат да бъдат изпуснати от купувани пакети с коли или директно закупени от и продадени на пазара. NFT колите идват предварително настроени и с по-добри статистики. Играта може да се играе перфектно без NFT автомобили, така че масовите играчи с безплатна игра (F2P) не са принудени да използват тези Web3 елементи. Nitro Nation: World Tour предлага по-опростен геймплей от обичайните ви Forzas и Need for Speeds, но успява да го запази забавен. Ако обичате коли, състезания или NFT, помислете дали да не изпробвате Nitro Nation: World Tour.

Още от пространството за крипто игри:

Bandai Namco, световноизвестният издател на игри Dark Souls и Tekken, си сътрудничи с блокчейн мрежата Oasys и стартъпа Attructure, за да разкрие подобрена с AI виртуална игра за домашни любимци, която включва базирани на NFT цифрови създания.

Amazon Prime Gaming си партнира с автоматичната шахматна игра Web3 Mojo Melee, за да предложи безплатни ексклузивни награди на членове на Amazon Prime.

Играта Web3 Mahjong Mahjong Meta стартира на живо след двумесечната си отворена бета фаза.

Механична бойна игра на nWays Wreck League си сътрудничи с Yuga Labs, за да хоства мех NFT на тема Yuga.

Базирана на NFT социална MMO игра с отворен свят Dininho, пусната на Arbitrum.

Абонирайте се Най-ангажиращите четива в блокчейн. Доставя се веднъж седмично.

Имейл адрес

АБОНИРАЙ СЕ

Публикацията на Димитър Тодоров: "Крипто игрите се нуждаят от вирусен момент в стил EVO, преглед на Nitro Nation: Web3 Gamer" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!