Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крипто пазара е разтърсен от експлойти

Крипто пазара е...
Крипто пазара е разтърсен от експлойти

Хит на големи експлойти на DeFi: ARB веригата губи $40 милиона, Hedgey Finance хакнат ($1,9 милиона)

При неотдавнашен удар върху крипто пазара, два значителни експлойта разклатиха доверието на инвеститорите, подчертавайки постоянните уязвимости в платформите за децентрализирано финансиране (DeFi).

Нападател конфискува 40 милиона долара в токени:

Първият експлойт беше насочен към веригата ARB, организиран от подозрителен адрес - 0xc7241e27ee4b8d32b 59a10e848b48530047a8c5b, според фирмата за киберсигурност Cyvers. Атаката доведе до неоторизирано изтегляне на 42,8 милиона долара в токени, оставяйки жертвите в тежко финансово положение. Въпреки призивите за помощ от засегнатите страни, решението остава неуловимо, което изостря въздействието на атаката. По-специално, нападателят е извършил множество транзакции в различни мрежи и борси за криптовалута, като е депозирал значителни суми, включително 200 000 $BONUS токена и $110 000 на Bybit_Official.

Хакването на Hedgey Finance причинява загуба от $1,9 милиона:

Малко след това Hedgey Finance стана жертва на опустошителен хак, което доведе до загуби на обща стойност почти 1,9 милиона долара. Нападателят бързо преобразува откраднатите средства в DAI и ги прехвърля към акаунт, притежаван отвън, като източниците на финансиране са свързани с ChangeNOW_io.

Отговор на засегнатите екипи:

Преглед на крипто пазара: BTC и ETH водят пазара до $2,35 трилиона

В отговор на нарушенията засегнатите екипи са предприели бързи действия за смекчаване на по-нататъшни щети и подобряване на сигурността на потребителите. Издадени са спешни предупреждения за потребителите, като ги съветват да отменят разрешенията и да приемат строги мерки за сигурност, за да защитят своите акаунти срещу бъдещи заплахи. Hedgey Finance предостави подробни инструкции за започване на процедури за анулиране, призовавайки участниците на пазара да предприемат незабавни действия за предотвратяване на допълнителни загуби.

Съвместни усилия за смекчаване:

Усилията за справяне с нарушенията са в ход, като засегнатите платформи си сътрудничат с експерти по киберсигурност и одитори, за да установят естеството на атаките и да разработят ефективни стратегии за смекчаване. Отворената комуникация с потребителите остава приоритет, тъй като платформите се стремят да насърчават консенсус и да защитават активите на потребителите в лицето на развиващите се кибернетични заплахи.

Последици за DeFi индустрията:

Тези инциденти подчертават продължаващите предизвикателства, пред които е изправена DeFi индустрията, подчертавайки необходимостта от постоянна бдителност и стабилни мерки за киберсигурност. Докато дигиталната крипто арена се бори с все по-сложни онлайн заплахи, съгласуваните усилия са от съществено значение за укрепване на сигурността и устойчивостта на децентрализираните финансови платформи.

Изправяйки се директно срещу тези предизвикателства и прилагайки проактивни мерки, общността на DeFi може да работи за укрепване на целостта на екосистемата и вдъхване на по-голямо доверие сред инвеститорите и потребителите.

Публикацията на Георги Минев: "Крипто пазара е разтърсен от експлойти" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!