Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крипто позицията на Хонконг: Изпълнителните директори преценяват Web3 в региона

Китайският специален административен регион Хонконг се стреми да се превърне във водещ крипто център, тъй като регионът започна да насърчава развитието на Web3. В същото време неговият регулатор на ценни книжа започна активно да регулира крипто пространството, предоставяйки лицензи за търговия на дребно с крипто.

На 30 юни правителството на Хонконг обяви, че е създало работна група, която ще отговаря за етичното насърчаване на развитието на Web3 в региона. Екипът ще включва 11 ключови държавни служители и 15 участници в индустрията.

Правителството на Хонг Конг разкри работна група, посветена на стимулирането на напредъка на Web3. Според изявление от 30 юни групата се състои от ключови правителствени служители и участници в индустрията. https://t.co/Yo9gnUquvI

— Cointelegraph (@Cointelegraph) 2 юли 2023 г

През следващите месеци Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) започна да предоставя лицензи на борси в съответствие с режима си за крипто лицензиране, който беше създаден, за да защити инвеститорите от събития като срива на FTX.

С всички нови разработки, случващи се в региона, Cointelegraph се обърна към ключови играчи в Хонконг, за да научи повече за състоянието на крипто в региона и какво общността може да очаква от Хонконг в близко бъдеще.

Още крипто събития, стабилни монети и токенизация на активи от реалния свят

Съоснователят и изпълнителен председател на Animoca Brands Ят Сиу, който беше назначен в работната група Web3 на Хонконг през юли, каза пред Cointelegraph в изявление, че общността може да очаква увеличаване на „събития, дейности и компании, които избират Хонконг за свой щаб на Web3 .”

Според Siu Седмицата на FinTech в Хонг Конг, която е една от най-големите финтех конференции в Азия, ще включва различни Web3 технологии. Освен това Сиу също посочи, че съвпада с първата итерация на ApeFest 2023, което е ексклузивно събитие за срещи за притежателите на Bored Ape Yacht Club (BAYC) и Mutant Ape Yacht Club (MAYC) NFT. Сиу обясни:

„Говорейки от моя лична гледна точка, очакваме стабилна подкрепа за Web3 инициативи както от правителството на Хонконг, така и от местната общност, включително организации като нашата.“

Междувременно Матю Чеунг, главен стратегически директор на Хонконгската борса за виртуални активи (HKVAX), един от първите, получили принципно одобрение от SFC, също сподели гледни точки относно тенденциите, които може да се появят през следващите месеци.

Cheung каза пред Cointelegraph в изявление, че стабилните монети и токенизацията на активи от реалния свят са обект на най-голямо внимание в Хонконг. Изпълнителната власт очаква, че ще има регулаторен фокус в такива области. „Градът е готов да насърчи иновациите, да стимулира приложенията на блокчейн и криптотехнологии и да осигури увеличена подкрепа за цифровата икономика“, добави той.

Освен това, Siu и Cheung казаха, че тенденцията SFC да предоставя лицензи на борсите вероятно ще продължи в близко бъдеще. Според Сиу има значителен скок в молбите. „Последните одобрения са показателни за желанието на правителството на Хонконг и SFC да насърчат благоприятна среда за Web3 проекти в Хонконг“, каза Сиу.

Междувременно Cheung каза, че това ще доведе до по-регулирани борси. Той каза, че проактивната позиция и прозрачната рамка на SFC предоставят възможности за развитие на платформи за търговия, които са в съответствие с правилата.

Крипто проектите се борят да намерят банки в Хонконг

Акционерите предприемат съдебни действия срещу изпълнителния директор и изпълнителните директори на Marathon Digital

На 17 юли основната медия The Wall Street Journal съобщи, че големите банки все още не се отварят към крипто в региона. Позовавайки се на банкери, изданието пише, че две глобални банки с операции в града все още са изключили дейности, пряко свързани с крипто търговия.

Крипто борсите са под натиск в САЩ, но правителството на Хонконг ги посреща с отворени обятия. Единственият проблем: градските банки няма да им вземат парите. https://t.co/mZcUe7uCJP

— The Wall Street Journal (@WSJ) 19 юли 2023 г

Въпреки това, според Cheung, придобиването на лиценз от SFC решава този проблем. Той обясни, че лицензът е не само за спазване на регулаторните изисквания, но и за „получаване на достъп до банковата система“. Cheung обясни, че:

„Едно от предимствата на получаването на лиценз е отварянето на банковата система, което в миналото е било предизвикателство за крипто проекти. Признавали сме подобни трудности в миналото.“

Занапред изпълнителният директор вярва, че с нарастването на регулаторната подкрепа за разработката на Web3 връзките между Web3 проектите и банковата система също се подобряват.

На 15 юни Паричният орган на Хонконг (HKMA), централната банка на региона, оказа натиск върху големи банки като Standard Chartered и HSBC да приемат борси като свои клиенти. Това изглежда засилва желанието на правителството да подкрепи създаването на крипто проекти в региона.

Според Сиу много от компаниите от портфейла им са успели успешно да създадат банкови сметки в региона. Председателят на Animoca Brands сподели съвет, че компаниите, изправени пред затруднения, трябва да опитат да се ангажират с местна организация като InvestHK – държавен отдел, посветен на подпомагането на чуждестранни компании, навлизащи в региона.

Чуждестранни крипто проекти са добре дошли в Хонг Конг

Междувременно Сиу също добави, че има много предимства за чуждестранни крипто проекти пред установени офиси в Хонг Конг. Изпълнителният директор отбеляза, че това включва достъп до подходящ за Web3 пазар с ясни регулации и място, което предлага „оживен начин на живот“.

Сиу каза, че въпреки че близостта му до Китай може да предизвика безпокойство, това може да се разглежда и като възможност. „Ние вярваме, че Хонг Конг е в позиция да се превърне в крипто портал на Китай, представляващ значителен потенциал, който не бива да се пренебрегва“, отбеляза той.

Когато му беше зададен същия въпрос, Cheung също имаше подобни мисли. Изпълнителният директор каза:

„Абсолютно. Хонконг, като международен финансов център и център за иновации, предлага достатъчно възможности за чуждестранни крипто проекти. Правната му рамка, финансовата инфраструктура и благоприятното географско положение го правят привлекателна дестинация за откриване на офиси.“

Според Cheung този ход може потенциално да даде възможност на проекти да си сътрудничат с пазарите и инвеститорите, които се намират в Азиатско-тихоокеанския регион. Той добави, че може също да помогне на проекти да се възползват от финансовата екосистема в Хонконг.

Съберете тази статия като NFT, за да запазите този момент в историята и да покажете подкрепата си за независимата журналистика в крипто пространството.

Magazine: Рисковано съдебно решение за Биткойн в Китай, Huobi има ли проблеми или не? Азия експрес

Публикацията на Сребрин Петров: "Крипто позицията на Хонконг: Изпълнителните директори преценяват Web3 в региона" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!