Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Кувейт забранява транзакции с крипто и виртуални активи

Щатът Кувейт е последната юрисдикция, която забранява практически всички операции, включващи криптовалути като Биткойн (BTC).

На 18 юли главният финансов регулатор на Кувейт, Органът за капиталови пазари (CMA), издаде циркулярно писмо относно надзора и издаването на виртуални активи в страната.

В циркуляра CMA потвърди ангажимента за „абсолютна забрана“ за големи случаи на употреба и операции, включващи криптовалути, включително плащания, инвестиции и копаене.

Циркулярът също забранява на местните регулатори да издават каквито и да било лицензи, позволяващи на фирмите да предоставят услуги с виртуални активи като търговски бизнес.

Междувременно ценни книжа и други финансови инструменти, регулирани от Централната банка на Кувейт и CMA, са изключени от последните забрани, се отбелязва в съобщението.

Освен забраните, CMA също изисква клиентите да бъдат предпазливи и наясно с рисковете, свързани с виртуалните активи. Регулаторът особено маркира криптовалутите, твърдейки, че те „нямат правен статут и не се издават или поддържат“.

Кувейт забранява транзакции с крипто и виртуални активи

CMA добави:

„Това не е свързано с никакъв актив или емитент и че цените на тези активи винаги се движат от спекулации, които ги излагат на рязък спад.“

Санкциите за нарушаване на законите на Кувейт срещу изпирането на пари са предвидени в член 15 от Закон № 106 от 2013 г., отбеляза регулаторът.

Новите разпоредби на Кувейт са в съответствие с мерките на страната за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, заяви регулаторът. CMA се позовава и на заключенията от проучване на Националния комитет за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма по отношение на ангажимента за прилагане на препоръка 15 от Специалната група за финансови действия.

Според местни доклади крипто ограниченията на CMA са част от нова междуведомствена крипто забрана, включваща няколко надзорни органа в Кувейт. Съобщава се, че подобни циркулярни писма са издадени от Централната банка на Кувейт, Министерството на търговията и промишлеността и Звеното за регулиране на застраховането.

Съберете тази статия като NFT, за да запазите този момент в историята и да покажете подкрепата си за независимата журналистика в крипто пространството.

Magazine: Токенизирането на възнаграждения за музика като NFT може да помогне на следващата Тейлър Суифт

Публикацията на Тодор Цонев: "Кувейт забранява транзакции с крипто и виртуални активи" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!