Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Лайткойн отбелязва скок в скоростта на хеширане и цената на фона на бичи импулс

Лайткойн отбелязва...
Лайткойн отбелязва скок в скоростта на хеширане и цената на фона на...

Лайткойн отбелязва скок в скоростта на хеширане и цената на фона на бичи импулс

Лайткойн (LTC) наскоро стана свидетел на значително увеличение на своите показатели за копаене, като хешрейтът и трудността преживяват възходяща траектория. Въпреки това, въпреки тези значителни развития в минния пазар, въздействието върху таксите на миньорите остава сравнително слабо.

Нарастваща статистика за копаене

Според последните данни от Litecoin скоростта на хеширане и трудността на мрежата са скочили през последните седмици. До края на 28 февруари хешрейтът надмина впечатляващите 978 трилиона, отбелязвайки забележителен крайъгълен камък в дейността на мрежата за копаене. Този скок идва след предишни рекордни нива на скорост на хеширане, подчертавайки нарастващия интерес и участие в копаене на Litecoin.

Таксите на миньорите все още не отразяват увеличението на ставката

Въпреки забележимия ръст в показателите за копаене, миньорите не са забелязали съответен скок в таксите си. Анализът на тенденциите в таксите на Glassnode разкрива рязък спад в таксите за копачи, особено очевиден през януари, когато таксите се сринаха от над 32 през декември до приблизително 11,4. Въпреки че имаше усилия за възстановяване, таксите се борят да надминат марката от 14,3, като текущата такса е над 13,8. Това несъответствие предполага потенциално намаляване на обема на транзакциите в мрежата, съчетано с влиянието на ценовите тенденции на LTC върху динамиката на таксите.

Ценови скок и търговски тенденции

Cardano (ADA) отбелязва скок на активните адреси до 76 000 на фона на бичи импулс

В тандем с нарастването на статистиките за копаене, Litecoin претърпя значителен скок в цената си през последните няколко дни. В рамките на период от три дни LTC записа печалба от над 6%, приключвайки търговията на приблизително $74 до 28 февруари. Въпреки това, към момента на писане, ценовият скок на LTC се засили, надхвърляйки 9% и търгувайки се на почти $82. Този скок бележи важен крайъгълен камък за Litecoin, представляващ най-високата му търговска позиция от август 2023 г. и за първи път от повече от седем месеца, когато е свидетел на ръст от 9% в една търговска сесия.

Възходящ импулс и технически анализ

Неотдавнашният възходящ импулс тласна Litecoin в територията на свръхкупуване, като неговият индекс на относителна сила (RSI) доближава 80. Тази възходяща тенденция подчертава положителното настроение около ценовата траектория на LTC. Техническият анализ допълнително подкрепя тази възходяща перспектива, като Litecoin се търгува във възходящ канал и е позициониран над всички подвижни средни (SMA). Стохастичният осцилатор също предполага положителна тенденция, допълнително засилвайки възходящото настроение.

Фундаментален преглед и потенциал за търговия

По време на докладването Litecoin показа забележителен еднодневен процентен ръст от 11,08%, отбелязвайки най-същественото му увеличение от 30 юни 2023 г. Този скок повиши пазарната капитализация на Litecoin до 5,892 милиарда долара, съставляващи 0,26% от целия пазар на криптовалута. Въпреки текущата си стойност, Litecoin остава под рекордния си връх, установен през декември 2017 г.

Заключение

Тъй като Litecoin преживява скок както в статистиката за копаене, така и в цената, съчетано с бичи импулс и положителни технически индикатори, криптовалутата представя потенциални възможности за търговия за инвеститорите. Тъй като Litecoin продължава да се движи по възходящата си траектория, поддържането на позиция над ключовите нива на съпротива може да сигнализира за допълнителен възходящ потенциал в близко бъдеще.

Публикацията на Николай Кръстев: "Лайткойн отбелязва скок в скоростта на хеширане и цената на фона на бичи импулс" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!