Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Mantle: Как трансформацията на икономическия модел на BitDAO обслужва развитието на L2?

撰写: ВИКТОР ДЕФИ, Фокси

Компилиране: Deep Tide TechFlow

Mantle Network е блокчейн от втори слой, инкубиран от екипа на BitDAO. Подобно на Optimism и Arbitrum, той е изграден с помощта на Optimistic Rollup технология. Той също така подобрява мрежовата пропускателна способност и мащабируемост чрез модулност, собствен слой за наличност на данни (DA), децентрализиран секвенсер и други предимства.

Предимството на този втори слой е, че може да споделя мрежова сигурност с основната мрежа на Ethereum, да намалява таксите за транзакции чрез модулни „компресирани блокове“ и да увеличава общата производителност на транзакциите във веригата.

Mantle се различава от другите L2 решения по това, че:

1. Модулна наличност на данни: Чрез използването на EigenLayer, Mantle може да постигне по-висока производителност на транзакции от традиционния L2. Достъпната наличност на данни също означава, че Mantle може да увеличи пропускателната способност, без да компрометира сигурността или да намали тежестта върху валидиращите възли, да намали изискванията за обработка и да насърчи децентрализацията.

2. Multi-Party Computation (MPC): Mantle използва MPC, за да сведе до минимум риска от доверие на резултатите от L2 изпълнение. Чрез използването на технологията Threshold Signature Scheme (TSS), специализираните възли допринасят за многостранни подписи за подобряване на коректността на транзакциите извън веригата. Това прави периода на предизвикателство за тегления по-кратък.

3. Децентрализиран колатор: Mantle ще децентрализира своя колатор, за да осигури сигурно и безнадеждно производство на блокове. Чрез ротация на набори от потребители без разрешение, Mantle ще намали възможността за единични точки на повреда или цензура в мрежата.

Стартирането на Mainnet на Mantle Network и сливането на BitDAO проправят пътя за трансформацията на Layer - 2 на Ethereum

Връзка с BitDAO, токен и неговата съкровищница

BitDAO промени името си на Mantle и планира да изгради екосистема върху решението си от втори слой. $BIT токените на BitDAO са преобразувани 1:1 в $MNT токени.

По отношение на неговия актуализиран финансов модел и икономически модел на токени, ето някои ключови изводи:

  • Mantle беше инкубиран от BitDAO, който има съкровищница от 2 милиарда долара, една от трите най-големи съкровищници на DEFI.

  • Токенът $MNT ще се използва за управление, залагане на възли и потенциално като обезпечение в екосистемата на Mantle.

  • По време на размяната на токени бяха изгорени 3 милиарда $BIT токени, което доведе до 30% намаление на общото предлагане на токени. Само 51% от токените $MNT в момента са в обращение.

  • Mantle предлага екофонд от 200 милиона долара за 3 години за разработване на повече от 40 проекта. Първоначалните 100 милиона долара ще дойдат от хазната на BitDAO.

  • Mantle предлага да се използват 200 000 ETH за залагане и екологично развитие. Икономическият комитет на Mantle ще определи как ще бъдат разпределени средствата от хазната.

Разпределение на $MNT токени?

Не е имало официално обсъждане на макро цели или ограничения за разпространението на $MNT токени. Екипът от основни сътрудници предостави само оценка на потенциалните приоритети.

Като цяло, предложението MIP-22 обсъжда ключови аспекти на икономическия модел на токена $MNT, като дизайн на токена, коефициенти на преобразуване и приоритети на разпределение. Действителните макро цели и ограничения вероятно ще бъдат определени чрез допълнителни дискусии и предложения за управление. Настоящият фокус изглежда е върху стимулирането на потребителите, партньорите и основните сътрудници чрез разпространението на $MNT токени.

епилог

Mantle има за цел да увеличи пропускателната способност на транзакциите и да намали разходите чрез приемане на множество методи като OptimisticRollup, модулна наличност на данни на EigenLayer, многостранно изчисление и по-децентрализиран ред. Ефективността на тези решения на практика обаче предстои да се види. По отношение на екосистемата, повечето dApps на Mantle в момента са фокусирани върху игри, с по-малко DeFi или инфраструктурни продукти. Основният протокол на Ethereum все още не е интегриран с Mantle.

Ключът към успеха на Mantle ще бъде способността му да изпълни обещанието на технологията и да се възползва от нарастващото търсене на LSDFi решения.

Публикацията на Роберт Петров: "Mantle: Как трансформацията на икономическия модел на BitDAO обслужва развитието на L2?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!