Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Марк Зукърбърг изпробва Vision Pro на Apple и го намрази

Напрежението тлее, когато Марк Зукърбърг, енергичният главен изпълнителен директор на Meta, откровено сподели размислите си за последното начинание на Apple в сферата на смесената реалност.

Неотдавнашното разкриване на слушалките Vision Pro от Apple, приспособление за разширена и виртуална реалност (VR), предизвика интриги и скептицизъм в Зукърбърг, разкривайки различни философии между технологичните титани.

Vision Pro през очите на Зукърбърг

Зукърбърг далеч не беше сдържан в изразяването на мислите си по време на събиране на цялата компания, хвърляйки светлина върху неговата перспектива за иновациите на Apple за смесена реалност.

Въпреки че призна, че не е пробвал лично Vision Pro, той се позова на прозренията на опитните екипи на Meta, за да очертае своята гледна точка.

В очите на Зукърбърг Vision Pro предлага малко по отношение на новаторско развитие. Обширното изследване на Meta на технологичния пазар на VR и разширената реалност (AR) означава, че слушалките на Apple навлизат в вече добре обмисляна област.

Ценовата точка на Vision Pro, според Зукърбърг, е резултат от изчислен компромис в дизайна. Той тълкува решението на Apple да инвестира в дисплей с по-висока разделителна способност като стратегия за приоритизиране на превъзходната технология и повишената изчислителна мощност.

Този ход обаче ескалира разходите и потреблението на енергия със значителни седем пъти, като впоследствие изисква кабелна настройка и отделен пакет батерии.

Мета и Apple: Сблъсък на философии

Под техническия дискурс Зукърбърг разкри философските различия, които подчертават контраста между Meta и Apple.

Apple Vision Pro не успява да впечатли Марк Зукърбърг

Основният фокус на Meta, както беше повторен от нейния лидер, е социалният потенциал на VR и AR технологиите, целящи да установят фундаментално интерактивна метавселена.

Световната конференция на разработчиците на Apple, очевидно лишена от каквото и да е споменаване на метавселена, подчерта това философско разминаване.

Зукърбърг посочи, че Meta Quest, VR предложението на Meta, е изрично разработено, за да стимулира виртуалното социално взаимодействие, като по този начин повишава ангажираността. Vision Pro на Apple, от друга страна, той възприема като насърчаване на култура на самостоятелно използване.

Продуктови различия: Vision Pro и Meta Quest Pro

Vision Pro на Apple носи нов подход към управлението на устройството, използвайки движения на очите и жестове с ръце като основен интерфейс, като по този начин елиминира необходимостта от контролери.

Дизайнът на слушалките е едновременно полупрозрачен и лек, привлекателни характеристики за потенциалните потребители. Тези авангардни спецификации обаче допринасят за високата начална цена от $3500.

За разлика от тях водещите слушалки на Meta, Meta Quest Pro, се предлагат за малка част от тази цена, с начална цена от $1000.

Устройството остава привлекателна опция за потребителите, търсещи социално взаимодействие във виртуални пространства, подчертавайки разделението между AR и VR подходите на двата технологични гиганта.

Накратко, критиката на Зукърбърг към Vision Pro на Apple отразява по-широкото идеологическо разминаване между двата технологични гиганта.

Докато се конкурират в бързо развиващия се AR и VR пейзаж, тези контрастиращи философии вероятно ще оформят бъдещето на начина, по който се ангажираме с технологиите и един с друг във виртуалния свят.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Марк Зукърбърг изпробва Vision Pro на Apple и го намрази" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!