Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Мъртъв ли е Ethereum Classic (ETC)? Обемът спада с 25% за един ден

След драматичен спад от 25% в обема, спада ли Ethereum Classic? Потопете се в историята на ETC, последните тенденции и бъдещия потенциал.

Ключови точки

  • Ethereum Classic (ETC) се появи след DAO събитие през 2016 г., което видя голямо разделение в общността на Ethereum.

  • Обемът на търговията на ETC спадна значително с 25% от 10 до 11 август, което предизвика опасения за бъдещето му.

  • Въпреки неуспеха, Ethereum Classic показа минала устойчивост и бъдещето му остава несигурно, но потенциално обнадеждаващо, ако се задържи над ценовата точка от $16,00.

Криптовалутите, пазарните движения могат да бъдат драстични и бързи. Наскоро Ethereum Classic претърпя стряскащ спад от 25% в обема, което накара мнозина да се запитат мъртъв ли е Ethereum Classic?

Какво е Ethereum Classic (ETC)?

Началото на Ethereum Classic може да се види от разделение в идеологиите и техническите перспективи сред членовете на общността на Ethereum. По същество Ethereum Classic се материализира в резултат на основополагащите принципи на първоначалната концепция на Ethereum. Това разделение беше катализирано от събитие през 2016 г., включващо DAO - децентрализирана автономна организация. Дебютирайки в мрежата Ethereum, DAO се оказа обнадеждаващ проект, подкрепен от значителни $150 милиона, получени чрез групово финансиране. Въпреки това, поради грешка в програмирането му, неупълномощени лица успешно отклониха 50 милиона долара. Общността имаше противоречия по отношение на това как да се справи с тази пречка: докато мнозинството подкрепи обръщането на ETH блокчейна, за да се възстановят разходите на засегнатите потребители, непоколебимо малцинство твърдо вярваше в неизменността на блокчейните. Последва гласуване с над 85% в полза на форка. Докато блокчейнът ETH претърпя промени, непроменената версия се запази, което доведе до раждането на Ethereum Classic (ETC).

Анализ на цената на Ethereum Classic (ETC).

От 8 до 11 август пазарната капитализация на Ethereum Classic стана свидетел на незначителни колебания. Обемът обаче отбеляза значителен спад от 25%, оставяйки много инвеститори да се почешат по главите.

От 8 до 11 август Ethereum Classic показа незначителни промени в пазарната капитализация, стана свидетел на спад на обема от 25% и показа различна динамика на цените в сравнение с основните криптовалути.

Преглед на исторически данни за Ethereum Classic (ETC)

Пазарна капитализация от 8 до 11 август:

За период от само четири дни пазарната капитализация на Ethereum Classic показа фини колебания, намеквайки за динамичния характер на пазара на криптовалута:

  • 8 август: Ethereum Classic се похвали с пазарна капитализация от $2,512,824,289.

  • 9 август: Тази цифра отбеляза незначително увеличение, достигайки $2,556,789,674.

  • 10 август: Наблюдава се лек спад, като пазарната капитализация спада до $2,542,758,866.

  • 11 август: Таванът още повече се понижи до $2,521,165,845.

Колебания в обема със специфичен акцент върху спада от 25%:

Обемът на търговия с Биткойн ординали NFT спада с 98%

Обемите на търговия са съществен индикатор за ликвидността на даден актив и интереса на инвеститорите. За Ethereum Classic периодът от 8 до 11 август беше особено наситен със събития:

  • 8 август: Регистрираният обем беше $91,118,498.

  • 9 август: Имаше увеличение на търговската активност, като обемът достигна $95,690,508.

  • 10 август: Лек спад, установявайки се на $78,641,828.

  • 11 август: Наблюдава се значителен спад от 25%, което рязко намалява обема до $65,136,202.

Този спад от 25% в обема е показателен за намалена търговска активност и може да бъде сигнал за инвеститорите да действат предпазливо.

Движения на цените при отваряне и затваряне:

Динамиката на цените дава представа за пазарните настроения:

  • 8 август: Денят започна на $17,67 и завърши на леко повишени $17,95.

  • 9 август: Отваряне при $17,95, цената на затваряне отбеляза малък спад до $17,85.

  • 10 август: Денят започна на $17,85 и завърши на $17,71.

  • 11 август: Отвори на $17,71.

Сравнение с други криптовалути:

Исторически, движенията на цените на Ethereum Classic са били по-малко променливи в сравнение с по-малките алткойни, но показват повече колебания, когато се съпоставят с гиганти като Bitcoin или неговия брат, Ethereum. Този период не беше изключение, като ETC показа по-голяма чувствителност към пазарната динамика от своите по-известни партньори.

Спад на цената на Ethereum Classic днес

ETC започна деня при цена на отваряне от $17,71. Когато съпоставите това с пазарната капитализация от $2,521,165,845 и обем на търговия от $65,136,202, има очевидна част от информацията, която хваща окото – значително намаляване на обема. Този спад представлява спад от 25% от обема от предходния ден от $78,641,828, което е значително свиване за 24-часов период.

Ethereum Classic умря ли най-накрая?

Терминът „отскачане на мъртва котка“ във финансите често се отнася до кратко възстановяване на цената на намаляващ актив, последвано от продължаване на низходящата тенденция. Възможно ли е Ethereum Classic да изпитва подобно явление? Решаващият въпрос: скорошният спад на обема от 25% в Ethereum Classic означава ли мимолетно възстановяване или е показател за по-дълбок, по-упорит проблем?

Докато скорошният спад е обезпокоителен, важно е да се потопите в потенциалните причини зад тази тенденция:

  • Пазарни настроения: Влияят ли външни фактори, включително по-широки пазарни настроения или глобални икономически влияния, върху Ethereum Classic?

  • Екосистемата на ETC: Има ли предизвикателства в екосистемата на Ethereum Classic, които може да са причина за тази тенденция?

Заслужава обаче да се отбележи, че Ethereum Classic все още показва признаци на устойчивост. Докато цената остава над нивото от $16,00, положителен отскок е правдоподобен.

Устойчивостта и потенциалът на Ethereum Classic за възстановяване:

Въпреки скорошните неуспехи, Ethereum Classic може да се похвали с история на устойчивост:

  • Историческо представяне: Ethereum Classic претърпя няколко бури от създаването си през 2016 г., демонстрирайки капацитет за възстановяване, дори когато шансовете изглеждаха неблагоприятни.

  • Поддръжка от общността и разработчиците: Непоколебимата ангажираност на нейната общност и отдадеността на платформи като CoinRabbit, NFT List, MoonLama и NFTCreed гарантира непрекъснати усилия за развитие и ангажираност на общността.

  • Технически индикатори: Въпреки че неотдавнашният спад повдигна вежди, трябва да се отбележи, че докато ETC поддържа позиция над нивото от $16,00, това показва положителна перспектива. Това критично ниво на подкрепа често се разглежда като психологически показател от търговците и поддържането над него може да послужи като основа за потенциален импулс нагоре.

Долен ред

Мъртъв ли е Ethereum Classic? Значително намаляване на обема за кратко време може да повдигне вежди, но фактори като пазарни настроения, глобални икономически условия и присъщи предизвикателства в екосистемата на криптовалутата могат да играят роля в подобни тенденции. Докато някои може да поставят под съмнение жизнеспособността на Ethereum Classic, неговото историческо минало и присъщата устойчивост не трябва да се пренебрегват. Пътят пред ETC остава несигурен, но е твърде рано да се обяви краят му. Инвеститорите и ентусиастите трябва да останат бдителни, информирани и да обмислят цялостен поглед, преди да правят прибързани заключения.

Публикацията на Роберт Петров: "Мъртъв ли е Ethereum Classic (ETC)? Обемът спада с 25% за един ден" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!