Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Метод Frostsnap, разработен за Биткойн мултисиг портфейли

Екип от Биткойн разработчици и ентусиасти представи това, което беше наречено „Frostsnap“ метод, който е настроен да предостави на мултисиг портфейлите набор от нови възможности, превръщайки ги от статичен инструмент в гъвкава, адаптивна система.

С тази нова разработка Биткойн мултисиг портфейлите, известни със своята сигурна природа, получават значително подобрение. Мултисигнатурните или мултисиг портфейлите винаги са били средство за защита на средствата в Биткойн мрежата. Техният начин на действие изисква множество подписващи лица да разрешават всяка транзакция, което добавя ниво на сигурност. Но едно от ограниченията при традиционните multisigs е, че те не могат да добавят подписващи, без да създадат нов портфейл, действие, което изисква прехвърляне на средства.

Решението

Нововъведеният метод Frostsnap предлага решение на това неудобство. Той позволява замяна на хардуерни портфейли като Ledgers, Trezors, ColdCards или други подобни пермутации, без необходимост от допълнителни транзакции във веригата. Също така е в състояние да добавя нови подписващи към ключ след първоначалното събитие за генериране на частен ключ и да прави откраднатите хардуерни портфейли несъвместими с всяко друго устройство от multisig. Adam Mashrique, хардуерният ръководител на проекта, потвърди амбицията на екипа да създаде отворен стандарт, който продавачите да могат да прилагат, като по този начин позволява на различни устройства да бъдат част от мултисиг портфейла на FROST.

Преоформяне на пазара на Multisig

Frostsnap вече направи сравнения с „Биткойн мултисиг стоножка“ поради своята гъвкавост и адаптивност. Подобно на стоножка, съвместимите с Frostsnap устройства могат да бъдат заменени, да се модифицира необходимия брой устройства, за да се потвърди транзакция, ако дадено устройство е компрометирано, и ефективно да се улесни прехвърлянето на данни към Биткойн възли с Taproot подписи. Името Frostsnap е намек към акронима Гъвкави кръгли оптимизирани прагови подписи на Schnorr (FROST).

[Технически бележки] - Болинджър ленти на многовъздушен боен метод (Част 1: Боен метод въздух - въздух)

Забележителният аспект на тази система е, че тя е напълно в консенсус с Биткойн мрежата днес, като не изисква разклонение или собствен софтуер за възли. Въпреки плановете за въвеждане на Bitcoin Improvement Proposal (BIP) за поддръжка на FROST във веригата, устройствата, поддържащи FROST, могат да управляват портфейл Frostsnap във веригата днес. Разработката на Frostnap, сама по себе си, е FOSS (безплатен софтуер с отворен код).

Всеки човек е уникална комбинация от неща, които познава, обекти, които притежава, места, до които имат достъп, и хора, на които имат доверие. Как хората защитават своя#Bitcoinтрябва да отразява това. Представяне на Frostsnap, хардуер и софтуер, развиващ собствеността върху Биткойниhttps://t.co /Vo111j4p5J

— Frostsnap ❄ (@FrostsnapTech) 20 юли 2023 г. Сигурност и гъвкавост

В допълнение към подобрената гъвкавост и сигурност, Frostsnap предлага шепа предимства. Потребителите могат да архивират информация на нови устройства, което прави бъдещата смяна на устройства по-лесна. Той също така позволява на подписващите няколко подписа да отхвърлят всяко откраднато устройство с прагов брой подписи, осигурявайки допълнителна сигурност срещу крадци.

Frostsnap осигурява повишена поверителност чрез Taproot, който ефективно прикрива съществуването или атрибутите на портфейл Frostsnap. Благодарение на Taproot, Frostsnap може също така да консолидира данни, свързани със сигнатура, намалявайки таксите във веригата. Освен това може да скрие дали портфейлът включва Nostr, федерален монетен двор, интелигентен договор за Bitcoin Script или канал на Lightning Network.

Методът Frostsnap предлага на Биткойнърите средство за подписване на документи, проверка на самоличността, поддържане на поверителност и защита на Биткойните на организацията срещу риска от нечестиви служители или изгубено устройство за подписване.

Отказ от отговорност: Тази статия е предоставена само за информационни цели. Не се предлага или е предназначен да се използва като правен, данъчен, инвестиционен, финансов или друг съвет.

Публикацията на Сребрин Петров: "Метод Frostsnap, разработен за Биткойн мултисиг портфейли" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!