Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Министерството на правосъдието настоява за лишаване от свобода за основателя на FTX Сам Банкман - Фрайд заради предполагаемо манипулиране на свидетели

Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) направи нов призив за лишаване от свобода на основателя на FTX Сам Банкман-Фрайд (SBF) в очакване на процеса. Декларацията на DOJ, направена в четвъртък, категорично се противопоставя на аргумента на защитата и настоява, че опозореният изпълнителен директор на борсата трябва да бъде задържан. Това идва, след като неговият защитник призна, че той е споделил дневника на бившия главен изпълнителен директор на Alameda Research Каролин Елисън с New York Times.

Неотдавнашните документи на DOJ потвърждават позицията му, че действията на Bankman-Fried надхвърлят „справедливия коментар“. Според DOJ доказателствата установяват, че Bankman-Fried е действал не просто за да упражни конституционно право, но е предприел тайни стъпки, предназначени да „неправомерно дискредитират свидетел на процеса и да опетнят съдебните заседатели“. Неговото използване на виртуална частна мрежа (VPN) за гледане на Super Bowl и контактът му с главния юрисконсулт на FTX.US Райн Милър също са цитирани като опасения в тази продължаваща правна битка.

Защитата на Bankman-Fried се бори с тези обвинения, като твърди, че той се е опитвал само да защити репутацията си пред пресата и че правителството е „охарактеризирало погрешно“ действията му, за да го представи негативно.

Предишни нарушения и настоящи обвинения

Предварителното задържане на основателя на FTX Сам Банкман - Фрайд, поискано от Министерството на правосъдието заради твърдения за манипулиране на свидетели!

Настоящият натиск за лишаване от свобода не е първият път, когато Bankman-Fried е изправен пред правна проверка. Неговият предполагаем предишен контакт със свидетел през януари доведе до съдебно предупреждение, в което имаше вероятна причина да се смята, че той е участвал в манипулиране на свидетели или опит за манипулиране.

Последното подаване на DOJ подчертава очевидните пресметнати усилия на Bankman-Fried да повлияе на свидетели и обществено мнение. Документите го обвиняват, че е създал „медийна атмосфера“, за да повиши известността на Елисън, преди тя да действа като свидетел. Освен това те предполагат, че той може първоначално да е информирал New York Times за дневника на Елисън, преди да сподели документите.

Министерството на правосъдието стигна толкова далеч, че нарече действията на Банкман-Фрид като опит за „сплашване, тормоз и засрамване“ на някой, който трябва да свидетелства срещу него, с цел да провокира емоционален отговор от потенциални съдебни заседатели. В отговор на многократните споменавания от страна на защитата на настоящия главен изпълнителен директор на FTX Джон Дж. Рей III, документът на DOJ ги отхвърля като опит да се отклони от собственото поведение на Bankman-Fried.

Съдия Люис Каплан, който наблюдава делото в Южния окръг на Ню Йорк, може да насрочи друго изслушване, за да обсъди последните документи. Решението на съда може да създаде прецедент за разглеждане на такива сериозни обвинения срещу високопоставени фигури в крипто индустрията.

Публикацията на Роберт Петров: "Министерството на правосъдието настоява за лишаване от свобода за основателя на FTX Сам Банкман - Фрайд заради предполагаемо манипулиране на свидетели" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!