Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Никой не играе Bitcoin Inscription? Таксите за BTC транзакции се сринаха с 96%

Компанията за анализ на блокчейн Glassnode публикува седмичен доклад тази седмица, в който се казва, че след като надписът избухна в мрежата през май, непотвърдените транзакции в mempool са започнали да се изчистват, а таксата за транзакция във веригата на надписа е спаднала с повече от 96%, което показва, че активността на Bitcoin Inscription, BRC-20 във веригата продължава да се забавя. Популярността на надписите Bitcoin Ordinals и BRC-20 взриви една луда седмица на 8 май. По това време потребителското търсене претовари Биткойн мрежата, позволявайки на броя на транзакциите да пробие рекордно високо ниво и средната такса, плащана на копачите на блок надхвърли Наградата за блок от 6,25 BTC беше присъдена и иновацията на Биткойн надписите също направи Биткойн екологията гореща точка на крипто пазара.

Биткойн надпис, BRC-20 треска

Компанията за анализ на блокчейн GLASSNODE обаче посочи в последния си седмичен доклад, публикуван в понеделник (10), че дейностите по записване на Биткойни продължават да избледняват. Според доклада, Bitcoin Inscription е преживял 2 големи вълни на активност:

Вълна 1: Основно базирани на изображения надписи, водещи до появата на NFT активи върху Биткойн. До момента са вписани общо 1,08 милиона изображения. Вълна 2: основно текстови надписи, свързани с „токени BRC-20“. Вече има 14,8 милиона текстови надписи във веригата Bitcoin.

Вълна 2 е с порядък по-висока по отношение на броя на надписите, но активността продължава да намалява от май. Текстовите надписи BRC-20 отбелязаха кратък подем тази седмица, но Биткойн mempool като цяло започна да се изпразва от непотвърдени транзакции.

Друг интересен феномен е, че когато дейността по записване се охлади, броят на активните адреси във веригата започва да нараства.Според доклада това явление е продукт на голям брой повторно използвани адреси на предишни търговци на записване.Всъщност, Биткойн мрежата сега процъфтява и блоковото пространство е пълно.

В допълнение, броят на Биткойн транзакциите наскоро достигна връх, който не можеше да бъде достигнат преди.Докладът анализира, че това е така, защото търговците на надписа са се възползвали от отстъпката за данни на SegWit, което позволява на копачите да поставят повече данни за транзакции във всеки блок Блоковете са дори близо до теоретичната твърда граница от 4MB.

Таксите за Биткойн транзакции падат с над 96%

Таксите за Ethereum (ETH) се сринаха с 21%, тъй като волатилността достигна исторически ниски нива

Освен това броят на ежедневните транзакции също е намалял значително през последните седмици, в съответствие със забавянето на активността на Inscription. След претоварването на мрежата, причинено от надписа, непотвърдените транзакции в mempool бавно започват да се изчистват и таксите за транзакции във веригата също започнаха да намаляват, което показва, че активността във веригата в момента се забавя като цяло.

От пика на манията по BRC-20 през май, таксите за Биткойн транзакции в доларово изражение са паднали с повече от 96%, като средната платена такса сега е $1,33, а средната такса пада до $0,16.

И докато дейността по записване се охлажда, количеството на прехвърлените Биткойни започва да нараства значително. BTC, сменящи се от собственика, се повиши със 75% от най-ниските стойности на FTX, като ежедневните сетълменти възлизат на общо 4,2 милиарда долара.

Ако погледнем само входящите и изходящите обменни потоци, виждаме, че Биткойн мрежата навлиза в период на положителна динамика. Понастоящем средният месечен обменен поток (Биткойн средствата се вливат и излизат от борсовия портфейл, ОБМЕНЕН ПОТОК) е значително по-висок от средните годишни данни. От гледна точка на паричните активи, това е знак, че скоростта на приемане на Биткойн е нараства в сравнение с историческите записи.

Докато няколко други индикатора за дейността във веригата се охлаждат, този предполага, че паричните преводи с Биткойн отново са доминиращи.

OKX се превръща в основна платформа за обмен на вторичния пазар на Bitcoin Ordinals

Данните за Биткойн веригата показват, че активността на Bitcoin Inscription се охлажда и също така има промени в бордовете на основните платформи за търговия на вторичния пазар.

Според таблото за данни на Dune, създадено от @domo, от юли OKX постепенно заменя UniSat и Magic Eden като водеща платформа за обем на транзакциите на вторичния пазар на Bitcoin Ordinals. Пазарният дял на обема на транзакциите с надпис OKX нарасна бързо от 30%-40% в края на юни до повече от 80% тази седмица.

Въпреки това, по отношение на броя на транзакциите и активните потребители, данните на платформата OKX все още са далеч по-ниски от тези на UniSat и Magic Eden, което означава, че средната сума на единична транзакция на надписа на OKX е значително по-висока от тази на други големи платформи.

Публикацията на Сребрин Петров: "Никой не играе Bitcoin Inscription? Таксите за BTC транзакции се сринаха с 96%" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!