Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Нова статия от Arthur Hayes - Fungible

▪️Капитал взаимозаменяем

▪️Текущата пазарна ситуация ми напомни за лятото на 2015 г.: сривът на Mt.Gox в началото на 2014 г. беше доста брутален. Волатилността и обемите на търговия се сринаха; бемолът на графиката беше дълъг и скучен. Цената на BTC продължи да се движи около $200 и изглеждаше цяла вечност.

▪️Но през август 2015 г. Народната банка на Китай неочаквано провокира скок на китайския интерес към Биткойн. Причината беше "шоковата" девалвация на юана спрямо долара. Между август и ноември 2015 г. цената на BTC се утрои, тъй като китайските търговци стимулираха пазара. Мисля, че нещо подобно може да се случи през 2023 г.

Населението на САЩ е около 4% от световното население. Това е много малко парче от пая, но тези 4% са доста богати в сравнение с всички останали на планетата. Ето защо ние като инвеститори се интересуваме какво толкова малко население прави с парите си. 70% от богатството на Америка принадлежи само на 10% от американците.

Капиталът на истинските богати, от друга страна, е много по-изобилен. Най-хубавото е, че е взаимозаменяем по целия свят благодарение на многото посредници, които обслужват американските богаташи и послушно ще направят всичко, което им се каже, стига да получават комисионни.

▪️Китай и Япония държат най-много съкровищни ​​облигации на САЩ от всяка страна.

Bitcoin OG Arthur Hayes вярва, че „Луната не е далеч“

▪️Китай има "проблем" от $3 трилиона. Най-добрата политика би била да се позволи на богатите да купуват твърди активи като криптовалути. И след това ги съхранявайте в Китай от доверени лица, които контролират или притежават.

▪️Продължавам да вярвам, че Хонконг ще се превърне в канал, чрез който китайският капитал ще може да притежава крипто финансови активи.

▪️Завръщането на китайски крипто търговец през финансовите тръби на Хонг Конг ще съживи пазара. В същото време съсипаните американски масови богаташи ще бъдат ефективно затворени от криптата.

▪️Макро е същото като микро. Макросът е предстоящата девалвация на Китай и увеличаването на ликвидността в долари поради лихвените плащания от Фед и Министерството на финансите на САЩ. А микро е принудителната продажба на алткойни, които създават реална стойност. Така че тези два фактора съвпадат, така че просто затварям очи и купувам.

▪️В един момент продажбите ще спрат и тогава ще получим ужасен апартамент. Това скучно движение на цените ще царува, докато нещо не повдигне духа на крипто търговците. Очертах една възможност - шокова девалвация на CNY спрямо JPY.

▪️Ще следя кроса CNY/JPY и данните за износа в Китай. Колкото по-малка расте китайската икономика, толкова повече заеми ще бъдат издадени. Тогава валутата ще отслабне и на капитала ще бъде позволено да "избяга" в подходящите убежища. И тогава най-накрая ще има искра на крипто капиталовите пазари, която, надяваме се, ще запали есенното рали.

Публикацията на Сребрин Петров: "Нова статия от Arthur Hayes - Fungible" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Движението на Sol...
Движението на Solana китове предизвиква спад на цените: разпродажба или преструктуриране?

Движение на китове Солана: Въздействие и пазарни последици Наскоро неизвестен кит прехвърли 2,5 милиона Solana (SOL) на стойност...

Одобрението на Et...
Одобрението на Ethereum ETF се очертава: Ще тласне ли Ethereum до нови върхове като Биткойн?

ETF за криптовалута: Трансформиращо влияние върху пазара Спот Биткойн ETF: разтърсващ пазар Одобрението на спот Биткойн ETF на 10 януари...

Цената на Биткойн...
Цената на Биткойн спря: Забавяне на мрежата или възходящ сигнал? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Ценовите борби на Биткойн и забавянето на мрежата Текущ пазарен анализ Биткойн (BTC) се сблъска с трудности при надхвърлянето на...

Прогноза за ценит...
Прогноза за цените на Shiba Inu (SHIB): Активността на китовете намеква за възходящ дългосрочен потенциал

Shiba Inu (SHIB) китове и пазарни тенденции Преглед на дейността на китовете Последните данни във веригата показват забележителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!