Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ню Йорк изготвя нов законопроект за справяне с пристрастията към ИИ

Ню Йорк наскоро въведе ново законодателство, фокусирано върху инструменти за заетост, управлявани от изкуствен интелект, което има за цел да се справи с пристрастията и да насърчи справедливостта при решенията за наемане на работа. Законодателството, известно като местен закон 144, забранява на работодателите и агенциите да използват автоматизирани инструменти за вземане на решения за работа (AEDT), освен ако тези инструменти не са били подложени на предубеден одит през последната година.

Ню Йорк прие законодателство за премахване на пристрастията към ИИ

Съгласно наредбата резултатите от одита трябва да бъдат публично достъпни, а на служителите, както и на кандидатите за работа, трябва да бъдат предоставени съответните уведомления. Законът определя автоматизираните инструменти за вземане на решение за наемане на работа като системи, които подпомагат или заместват дискреционното вземане на решения. Примери за такива инструменти включват популярни платформи като Freshworks, Breezy HR, Greenhouse и Zoho Recruits, които обикновено се използват за преглед на автобиография или предварителен преглед.

Департаментът за защита на потребителите и работниците в Ню Йорк (DCWP) ще играе решаваща роля в прилагането на това ново правило. В отговор на запитвания за потенциални нарушения на пристрастия, DCWP ще събира и разследва жалби. Агенцията заяви, че гражданските санкции за нарушения ще се определят за всеки отделен случай и отделни нарушения могат да бъдат оценени за всеки ден, в който използването на AEDT нарушава закона.

Неотдавнашен доклад от уебсайт за преглед на бизнеса, B2B Reviews, подчертава нарастващото разпространение на AI инструментите в отделите за човешки ресурси (HR). Според доклада 21% от анкетираните отдели по човешки ресурси признават, че използват AI инструменти, като ChatGPT на OpenAI, за целите на обучението и развитието, което води до средно спестяване на време от 70 минути на седмица. Освен това 10% от отделите по човешки ресурси заявяват, че разчитат на чатботове, като ChatGPT, за изготвяне на писма за прекратяване.

Нарастващата роля на Биткойн ETF за справяне с пристрастията към единиците

Законодателството ще даде възможност за справедливост и ще разгледа жалбите

Разработването на правилото AEDT включваше внимателно разглеждане на правата на кандидатите за работа и нуждите на бизнеса. Говорителят на DCWP подчерта целта да се постигне подходящ регулаторен баланс между тези два фактора по време на процеса на създаване на правила.

Въвеждането на това законодателство отразява нарастващата загриженост относно потенциални пристрастия и дискриминация в инструментите за заетост, управлявани от ИИ. Тъй като изкуственият интелект става все по-интегриран в различни аспекти на нашия живот, осигуряването на справедливост и прозрачност е от решаващо значение. Като налага редовни одити на пристрастия и прави резултатите достъпни за обществеността, Ню Йорк има за цел да държи работодателите и агенциите отговорни за отговорното използване на автоматизирани инструменти за вземане на решения за работа.

Критиците твърдят, че това законодателство може да наложи допълнителни тежести на бизнеса и да ограничи способността им да използват ефективно инструментите на ИИ. Те предупреждават, че изискването за чести одити може да попречи на иновациите и да обезкуражи приемането на полезни технологии. Балансирането на необходимостта от справедливост с потенциалното въздействие върху бизнес операциите остава постоянно предизвикателство в бързо развиващата се област на ИИ и трудовите практики.

Независимо от това, прилагането на местен закон 144 в град Ню Йорк създава прецедент за други юрисдикции да обмислят подобни разпоредби за защита срещу пристрастия в инструментите за наемане на работа, управлявани от AI. Тъй като изкуственият интелект продължава да оформя пазара на заетостта, политиците, фирмите и групите за застъпничество трябва да работят съвместно, за да установят насоки, които насърчават справедливостта, приобщаването и прозрачността при използването на тези мощни технологии.

Публикацията на Наталия Иванова: "Ню Йорк изготвя нов законопроект за справяне с пристрастията към ИИ" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Анализ: Ще падне ...
Анализ: Ще падне ли цената на Dogecoin?

Анализиране на потенциалния спад на цената на Dogecoin: Препоръчва се повишено внимание сред пазарните условия Dogecoin (DOGE) отдавна е...

Декодиране на апр...
Декодиране на априлския пазар на криптовалути: преодоляване на спада в обема на търговия

Навигация в тенденциите на пазара на криптовалута: Анализиране на спада през април в обема на търговия В забележимо отклонение от тенденцията...

Възходът на Solan...
Възходът на Solana: Нова ера в крипто таксите предизвиква господството на Ethereum

Предефиниране на динамиката на криптовалутата: Потенциалният триумф на Solana над Ethereum в таксите за транзакции В потенциална промяна на...

Пътуването на Бит...
Пътуването на Биткойн до $100 000: Анализ на бичи рали канал

Пътят на Биткойн към $100 000: Анализ на рали канала Скорошен анализ предполага, че Биткойн (BTCUSD) е на траектория към $100 000, като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!