Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Обратно отброяване на „половяване“ на Litecoin 8 часа! Може ли да възроди титлата "дигитално сребро"?

Лайткойн (Litecoin), известен като "цифрово сребро" в първите дни, е на път да претърпи "халвинг" на всеки четири години. По това време блоковата награда на лайткойн ще бъде намалена от 12,5 LTC на 6,25 LTC. Скоростта на издаване е намалена с 50%. Според предишни изявления на анализатори тази ситуация ще допринесе за механизма на „твърдите пари“, който повишава цената на криптовалутите.

Чарли Лий, основателят на Litecoin, прочете статия през 2011 г. и научи как Биткойнът се превърна в единствения метод на плащане в Darknet Silk Road (Пътя на коприната), което беше недостижимо от нито един традиционен метод на плащане по това време.

Чарли Лий беше толкова впечатлен, че когато реши да пусне Litecoin, той имитира кода на изобретателя на Биткойн Сатоши Накамото, който съдържаше много ключови функции на оригиналния блокчейн, една от които беше „механизмът за халвинг“, а именно приблизително на всеки четири години, скоростта на емитиране на нова криптовалута намалява наполовина.

Основател на Litecoin: Дефлационното халвинга помага за масовото приемане

Според уебсайта litecoinblockhalf.com, халвинга на Litecoin е планирано да се извърши около 0:34 сутринта на 3 юли тайванско време и остават само около 8 часа от текущото време, което също е халвинга на Блокчейн Litecoin от стартирането му през 2011 г. Третият халвинг.

Тези дефлационни намаления наполовина могат да помогнат за масовото приемане, без да се жертва мрежовата сигурност, обясни Чарли Лий в Twitter Live миналата седмица.

Лайткойн, подобно на Биткойн, използва консенсусния механизъм „Доказателство за работа (PoW)“, позволяващ на миньорите да използват изчислителни ресурси за обработка на транзакции и защита на мрежовата сигурност и след това да получават награди, като тези награди ще бъдат намалявани наполовина на всеки четири години. блокчейна Litecoin, че се случва веднъж на всеки 840 000 транзакционни блока, а средното време за генериране на всеки блок е около 2,5 минути.

Крайната цел е тези копачи да не зависят повече от субсидиите за добив, а вместо това да бъдат възнаградени чрез такси за транзакции. Чарли Лий казва:

Обратно отброяване на „половяване“ на Litecoin 8 часа! Може ли заглавието "Digital Silver" да бъде възродено?

Сатоши Накамото избра да намалява наполовина блоковата награда на всеки четири години, така че мрежата да има достатъчно време да расте и в крайна сметка да работи с такси. Идеята е, че ще има достатъчно използване във веригата, за да генерира достатъчно такси. Тези такси са достатъчни, за да платят на миньорите, за да продължат да помагат за защитата на мрежата.

Но засега е важно миньорите да бъдат възнаградени и изплащанията постепенно да намаляват. Чарли Лий каза, че тъй като броят на произведените нови монети намалява, цената ще се повишава."Цената се движи от търсенето и предлагането. Ако страната на предлагането е наполовина и търсенето остава същото, тогава цената трябва да се повиши логично."

Какво влияние оказва халвинга върху перспективите на пазара?

Вземайки Биткойн като пример, анализаторите и търговците са установили, че бичият пазар на Биткойн обикновено започва една година преди намаляването на наградата наполовина, достига пик две години по-късно и след това се разпродава бурно.

Това е и текущата тенденция, като следващото блоково възнаграждение на Биткойн ще бъде намалено наполовина през 2024 г. Цените на Биткойн са се повишили със 77% тази година, обръщайки 64% разпродажба през миналата година.

От друга страна, въпреки че цената на Litecoin се повиши с 33% тази година, анализаторите на криптовалута не очакваха тази мярка за намаляване наполовина да доведе до скок в цената. Чарли Лий казва:

Както казах по-рано, много ценови действия са самоизпълняващи се очаквания. Просто защото хората смятат, че халвинга ще доведе до по-високи цени, те ще купуват преди халвинга или ще действат веднага след халвинга.

За Биткойн и лайткойн понякога цената ще се покачи преди халвинга, понякога ще се покачи след халвинга, а понякога всъщност няма да има голямо влияние върху цената на монетата. Всичко зависи от това как пазарът реагира на халвинга.

Във всеки случай, много хора в индустрията вярват, че халвингът на Litecoin може да предостави ориентир за ценовата тенденция на Биткойн за следващото халвинг.

Публикацията на Георги Шопов: "Обратно отброяване на „половяване“ на Litecoin 8 часа! Може ли да възроди титлата "дигитално сребро"?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!