Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Органът за финансово поведение на Обединеното кралство планира да засили правилата за промоциите на крипто

Ключови точки:

  • Органът за финансово поведение на Обединеното кралство (FCA) въвежда нови насоки за социални медии за борба с незаконните и несъответстващи финансови промоции.

  • FCA има за цел да модернизира регулациите и да се справи с използването на социални медии за популяризиране на финансови продукти и услуги.

  • FCA също така ще си сътрудничи с Органа за рекламни стандарти, за да засили контрола върху незаконните промоции, включително тези, свързани с криптовалути, и да образова потребителите за свързаните с това рискове.

Органът за финансово поведение на Обединеното кралство (FCA) обяви намерението си да подобри регулациите, свързани с финансовите промоции в социалните медийни платформи.

Предложените насоки имат за цел да модернизират информацията, предоставяна от фирмите, когато рекламират финансови продукти или услуги онлайн, като вземат предвид развиващия се пазар на рекламата в социалните медии във финансовата индустрия.

Една от ключовите цели на новото ръководство е да подкрепи Стратегията за потребителски инвестиции на FCA, която има за цел да намали броя на потребителите на дребно, инвестиращи във високорискови инвестиции без подходяща толерантност към риска или характеристики на уязвимост до 2025 г.

В допълнение към справянето с незаконните и несъответстващи финансови промоции, FCA ще се съсредоточи и върху ограничаването на промоциите от финансови влиятелни лица, които могат да навредят на потребителите. Това включва особен акцент върху влиятелните лица, популяризиращи активи в криптовалута в социалните медийни платформи.

За да се справи с тези проблеми, FCA планира да си сътрудничи с Органа за рекламни стандарти, за да увеличи надзора и проверката на незаконните финансови промоции и рекламни практики. Регулаторите също имат за цел да образоват както потребителите, така и влиятелните лица относно рисковете, свързани с популяризирането на финансови продукти.

Започвайки от 8 октомври, FCA ще приложи няколко мерки, включително забрана на стимули за инвестиране в криптовалути като бонуси за „препоръчай приятел“. Фирмите ще бъдат задължени да предоставят ясни предупреждения за риск и да въведат задължителен 24-часов период на размисъл, за да се даде на инвеститорите за първи път достатъчно време, за да вземат информирани инвестиционни решения.

Органът за финансово поведение на Обединеното кралство ще наложи по-строги регулации върху промоциите на крипто активи

Усилията на FCA да регулира онлайн финансовите промоции набраха скорост поради нарастващото влияние на „финфлуенсърите“ и потенциалните рискове, свързани с увреждане на онлайн потребителите. Партньорството с Advertising Standards Authority вече доведе до промени в рекламните политики на големите технологични компании, като гарантира, че са разрешени само финансови промоции, одобрени от FCA. FCA планира да продължи да се ангажира със заинтересованите страни в индустрията, за да засили мерките за защита на потребителите.

Консултацията относно новите насоки за социални медии ще се проведе през следващите осем седмици. Тази инициатива е в съответствие с ангажимента на FCA за намаляване на вредите и установяване на по-високи стандарти във финансовата индустрия.

По-рано тази година FCA издаде предупредителни писма срещу операторите на крипто банкомати. Банковият наблюдател и полицията на Западен Йоркшир се обединиха, за да се справят с операторите на банкомати за криптовалута в Лийдс, Северна Англия.

Агенцията също предупреди крипто компаниите за предстоящите насоки за финансов маркетинг за клиенти от Обединеното кралство. В него се казва, че крипто предприятията в нацията ще имат четири легитимни пътища за спазване на неговите насоки за маркетинг на цифрови активи, които ще влязат в сила на 8 октомври 2023 г.

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ: Информацията на този уебсайт се предоставя като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен съвет. Препоръчваме ви да направите проучване, преди да инвестирате.

Прочетете още...

24 Crypto News

Публикацията на Георги Шопов: "Органът за финансово поведение на Обединеното кралство планира да засили правилата за промоциите на крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!