Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

От десетки милиони дългове до красив обрат - моят валутен кръг от няколко години

В началото на 2014 г., когато влязох в университетския кампус, семейството ми не беше добре и имах само 50 000 юана такси за обучение (4 години). Въпреки това си поставих амбициозна цел: надявам се да спестя повече от 50 000 юана, когато завърша последна година. За да постигна тази цел, започнах да опитвам различни начини да печеля пари, включително регистрация от името на приложението, продажба на аксесоари за мобилни телефони, създаване на уличен щанд в центъра на града, почистване на климатици и дори участие в директни продажби и т.н. Въпреки това до края на първата ми година все още не печелех достатъчно пари.

През юни 2015 г. приятелка искаше заем за отваряне на магазин. Придружих я до Чанша, за да намеря посредник и накрая успях да получа заем от 8000 юана, но действителната сума беше само 7200 юана. Когато попитах агента защо се дължи разликата, той ми обясни, че това е такса за обработка. В този момент внезапно осъзнах, че тази индустрия може да прави пари. И така, реших да опитам да кандидатствам за заем онлайн, подадох заявления от около 50 до 80 платформи и успешно получих заем от 80 000 юана. Въпреки това избрах да се откажа на последната стъпка от изплащането. След това потърсих клиенти чрез постове, QQ групи, WeChat и раздаване на листовки. През юли 2015 г. спечелих 8 000 юана; през август направих 12 000 юана. Оттогава започнах да разчитам на бизнеса със заеми и мога да печеля повече от 10 000 юана на месец.

В същото време, чрез представянето на приятел, научих за фондовете на MMM, което се случи през октомври 2015 г. Опитвал съм различни инвестиционни суми, включително 300 юана, 500 юана, 1000 юана и 5000 юана, и всички те постигнаха определени ползи. Въпреки това, не разбирам напълно логиката на този начин на правене на пари, затова активно търся помощ и консултация от онлайн експерти. След период на опипване най-накрая разбрах основния принцип. В същото време групата приятели също ме научи на много ценни знания, като офериране в Baidu, промоция на официални акаунти, маркетинг в WeChat и т.н.

Около декември обаче МММ внезапно се срина и аз също забелязах предстоящата криза. Но за съжаление имам само 300 юана, останали в капана. Като се замислих, осъзнах необходимостта да разчитам на данни, за да вземам решения. И така, след като MMM беше рестартиран, използвах 100 MMM акаунта, за да симулирам ситуацията с вътрешния фонд и записвах промените в данните сутрин, обед и вечер всеки ден. След около 15 дни придобих увереност в себе си. И така, реших да извадя таксите си за обучение и да заложа. Ако не успее, все още мога да спечеля парите обратно чрез бизнес със заеми, което е загуба от 3 до 6 месеца най-много. В резултат на това с прецизния си анализ на данните получих добри резултати. (Към този момент активите са 320 000 юана)

От февруари 2016 г. до декември 2016 г. реших да се откажа от заема и започнах да се опитвам да участвам в поредица от инвестиционни проекти като поръчка за взаимопомощ, разделена поръчка, бинарни опции и фючърсна търговия със суров петрол. Въпреки това, поради липса на опит, активите ми бързо паднаха до 100 000 юана.

От декември 2016 г. до април 2017 г. бях много благодарен на един старши, който ме запозна с калиграфията и рисуването с търговски дискове и си партнирах с него в продължение на 5 месеца. Тъй като този проект трябва да популяризира дилъри, използвах напълно предишния си опит в промоцията и за няколко месеца изградих екип с повече от 10 000 души, с 10 основни членове. През този период спечелих и първия пот със злато в живота си. Около април обаче се отказах, защото този модел не беше устойчив. Въпреки това опитът от тези месеци ми позволи да намеря много приятели. В момента активите ми са около 700 000 юана.

От май 2017 г. до декември 2017 г. мой приятел ми каза, че е правил 200 000 юана на месец, като е купувал NEO (малки акции на мравки). И така, започнах да уча лудо и участвах в различни събирания и обменни дейности, търсейки диалози с различни приятели от групата. В ретроспекция това преживяване е малко смешно, защото преживях подигравки, липса на отговор и дори блокиране, което накара умствените ми сили постепенно да изтощят. Този живот продължи около 2 месеца.По това време избрах да правя пари, като инвестирам в ICO, частни пласирания и извънборсови транзакции. Чрез тези методи аз успешно увеличих активите си до 2 милиона юана преди 4 септември 2017 г.

На 4 септември обаче страната издаде червен документ, който доведе до свиване на активите на всички. Отне ми три дни, за да разбера внимателно този документ с червена глава и направих собствена преценка, тоест клиринг и забрана на издаване, вместо забрана на транзакции. Поради натрупването през последните няколко месеца, мога да използвам различни чуждестранни платформи умело и безпроблемно да извършвам операции по депозит и теглене. Започнах да събирам монети с 20% по-евтини от пазарната цена в много групи, защото по това време беше почти невъзможно да се търгува и паниката на пазара достигна своя връх. Някои потребители са склонни да продават монети с 10% отстъпка, особено онези монети, които са много евтини. Готов съм да поема някои хазартни игри въз основа на моето разбиране. По този начин директно пробих 2 милиона юана в активи около октомври и след това времето мина бързо. До декември активите ми пробиха 10 милиона юана, защото валутата в ръка не падна под 30 пъти от. Бях изумен от възхода на тези евтини чипове и станах изключително арогантен, мислейки си, че с блокчейн се правят пари толкова лесно и не е трудно да се постигат малки цели.

От януари 2018 г. до декември 2018 г. това беше година, която удари доверието. Създадох официален акаунт с повече от 600 плащащи потребители, а броят на нормалните потребители е около 20 000-30 000. Дадох някои инвестиционни съвети, но те бяха саботирани от шеф, на когото имах голямо доверие, което накара да бъда сериозно порицан от моята група приятели и самият аз загубих повече от 1 милион юана. След това отидох в Шенжен, за да работя с други компании, за да намеря нови начини за печелене на пари, но тъй като пазарът на криптовалута продължи да пада, бях блокиран. (Изобщо не теглех преди) До декември 2018 г. ясно си спомних, че всичките ми средства може да достигнат по-малко от 1 милион юана и почувствах, че животът ми е достигнал дъното.

От януари 2019 г. до юли 2020 г. пробвах проекти като Pinduoduo, Game Studio и харесвания на кратки видеоклипове и останах известно време във Филипините и като цяло спечелих малко пари. По това време активите ми бяха около 2 милиона юана.

Страхотно е, от десетки милиони дългове до A12?

От юли 2020 г. до декември 2020 г. се свързах отново с областта на криптовалутите, включих се в DeFi и USDT трансграничен арбитраж (Тайланд, Съединените щати, Китай), открих валутна сетълмент сметка в Yiwu, сметка на американска компания, Hong Фирмен акаунт в Конг и голям брой лични акаунти в Хонконг и личен акаунт в Тайланд. Аз самият отидох в Тайланд за повече от 8 месеца. Въпреки това, поради някои неконтролируеми събития, настъпили през този период, дългът ми достигна около 12 милиона юана около ноември. Вътрешните ми чувства тогава бяха неописуеми, исках да избягам, но не можех, можех само да се опитам да намеря решение. Всеки ден бях в психическо състояние на тревожност, особено страх от получаване на обаждания и дори не се прибрах вкъщи за Пролетния фестивал през онази година.

Изправен пред огромен психологически натиск, изтрих целия развлекателен софтуер и се съсредоточих върху това как да правя пари и да изплащам дългове. Тъкмо когато си помислих как да правя пари сам в наетата къща, дойде късметът. Когато наблюдавах някои блокчейн данни, открих, че някой извършва арбитражни операции, използвайки ценовата разлика между борсата и веригата. Така че започнах да го опитвам и работи много добре през първия месец. След това пътувах до Тайланд, където сформирах малък арбитражен екип от 6 души. По принцип всеки месец можем да реализираме печалба от 150 000-100 000 щатски долара. Вътрешният ми натиск също се облекчи много.

От декември 2020 г. до юни 2021 г. тези шест месеца са основно базирани на арбитраж. Сред тях е особено щастливо, че през април проектът DODO стартира събитие с награден фонд от около 2 милиона щатски долара. Измислих стратегия да надхитрим тези ботове, като генерирам обем от $60 милиона до $3 милиона на ден със сделки без загуба. В крайна сметка успях да получа 70% бонус, който след това използвах за изплащане на част от дълга.

От юни 2021 г. до юни 2022 г. продължих да извършвам арбитражни дейности и през юни 2021 г. забелязах, че обемът на търговията на играта crab достигна 3-5 милиона щатски долара на ден. След седмица на анализ разбрах механизма на играта за печелене на пари, включително насочени умения за отглеждане на домашни любимци, чистота и режими за правене на злато и т.н. Така че започнах около 20 юни и продължих до края на септември, като успешно спечелих няколкостотин етера.

Благодарение на участието ни в играта Axie, ние навлязохме на пазара за финансиране на игри (GameFi) много рано и изпробвахме други проекти за игри, като Zone, Farmer's World, Yuan Beast, Baby (buy coin layout), Jiuzangmao, Xingshark и обувки за бягане и т.н. . Нашата входна точка е арбитраж (като отваряне на яйца в Зоната, отваряне на кутии в света на селяните, отваряне на яйца в Yuan Beast), само за да видим дали можете да го намерите, така че колко печелите зависи от способността ви да откривате.

През май 2022 г., след гръмотевичната буря на LUNA, спряхме арбитражните дейности и в индустрията имаше все повече и повече конкуренти. В събитието LUNA, тъй като нашият екип е много зрял, ние също бяхме един от успешните, но бяхме хванати във веригата по време на арбитража на LUNA, което доведе до повишаване на цената стотици пъти.

От юни 2022 г. до момента нашият екип се трансформира в Lumao (прибиране на късия пазар) и се натъкна на проекти като APT и OP Odyssey. Сред тях броят на OP акаунтите достигна десетки хиляди, а количеството получени монети в първата фаза на BLUR е около 5 милиона (Тъй като има много продадени точки извън пазара, печалбата не е толкова висока), но в допълнение към точките, той също направи печалба от 200 етера. В момента общият резултат от втората фаза на BLUR е надхвърлил 700 000 точки, а ARB airdrop също е получил стотици хиляди монети.

Поглеждайки назад към своя минал опит, въпреки че съм преживял много възходи и падения и предизвикателства, аз също натрупах ценен опит и знания. Всеки неуспех се превърна в движеща сила за мен да продължа напред, правейки ме по-решен да търся пътя към успеха. Разбирам, че блокчейн индустрията е непредсказуема и все по-конкурентна, но аз съм готов да продължа да уча и да се адаптирам, за да посрещна бъдещите предизвикателства.

В бъдеще ще продължа да работя върху проучването на повече възможности и прилагането на уменията и стратегиите, които съм научил, за да постигна непрекъснат растеж на активите. Вярвам, че чрез непрекъсната упорита работа и постоянство мога да постигна повече и да създам по-светло бъдеще за себе си.

Без значение какви възможности и предизвикателства ще донесе бъдещето, ще запазя оптимистична и смела нагласа и ще продължа смело напред.

Публикацията на Димитър Тодоров: "От десетки милиони дългове до красив обрат - моят валутен кръг от няколко години" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!