Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Отключване на потенциала: Биткойн халвинг 2024 г

Отключване на...
Отключване на потенциала: Биткойн халвинг 2024 г

Отключване на потенциала на Биткойн: Очакване и прозрения преди халвинга през 2024 г.

Отбележете в календарите си 20 април, докато Биткойнът се подготвя за дългоочакваното халвинг събитие. Този четиригодишен феномен намалява наполовина наградите за копаене, като предстоящото преполовяване е на път да намали наградите до 3,125 BTC на блок.

Пресечната точка на халвинг и възходящи тенденции

Моментът на халвинга е особено интригуващ, разгръщайки се на фона на бичи скок в ценовата траектория на Биткойн. Анализаторите гъмжат от спекулации за това как това събитие може значително да оформи пътя на Биткойн през следващите години.

Време ли е да инвестирате в Биткойн?

Зашеметяващото увеличение на Биткойн от 67% през първото тримесечие на 2024 г., до голяма степен подхранвано от повишеното търсене на борсово търгувани фондове (ETF) на Биткойн, предизвика дискусии относно потенциалното въздействие на предстоящото халвинг.

Някои експерти твърдят, че Биткойнът все още остава подценен, като прогнозите предполагат потенциално покачване до $100 000 в рамките на годината. Забележителното представяне на актива досега, съчетано с очакваните намаления на лихвените проценти от Федералния резерв, придава достоверност на тази прогноза.

Джейсън Фернандес, съосновател на AdLunam, споделя прозрения, заявявайки: „Можем да видим кратка корекция, но тъй като централните банки облекчават паричната политика, това трябва да стимулира както директните продажби на Биткойн, така и ETF, защото Биткойнът има тенденция да се държи като технологична акция или спекулативен актив, който обикновено вижда печалби около облекчаването на паричната политика. Моята оценка е, че Биткойн може да достигне от 100 000 до 150 000 долара за 12 до 18 месеца след халвинга.

Обратно, някои експерти смятат, че пазарът вече е оценил цената на преполовяването. Въпреки това, тъй като предлагането на Биткойн ще намалее и търсенето, управлявано от ETF, постоянно нараства, мнозина смятат настоящия момент за подходящ за инвестиции в Биткойн.

Въздействието на Биткойн халвинга: Прозрения от NYDIG

Отключване на потенциала за печалба: 3 токена под $1, готови за възходящ растеж през 2024 г.

Изследване от NYDIG предполага, че въздействието на преполовяването на Биткойните върху цените може да бледнее в сравнение с влиянието на търсенето на ETF. Те очакват, че приблизително 450 BTC дневно предлагане няма да окаже значителен натиск върху цените.

Грег Циполаро от NYDIG отбелязва: „Въпреки че събитието за халвинг може да не послужи като незабавен ценови катализатор, историческите данни показват, че то играе жизненоважна роля при оформянето на ценовите цикли на Биткойн. Обикновено има предпоставка за халвинга, последвана от значителна възвръщаемост след събитието. С текущото положително представяне на цените преди преполовяването, инвеститорите имат причини да бъдат оптимисти за бъдещия потенциал на Биткойн."

Исторически данни: Намаляваща възвръщаемост?

Историческите данни разкриват намаляващо процентно увеличение след всяко преполовяване. След първото преполовяване Биткойнът скочи от $13 до $652, отбелязвайки зашеметяващия скок от 4802%. Последващите разполовявания доведоха до намалени процентни увеличения, намеквайки за подобен модел този път.

Джейсън Фернандес обяснява:

„Събитието за преполовяване на Биткойн през 2012 г. видя ограничени инвестиции от технически разбиращи лица и нишови общности. През 2016 г. видяхме повишена осведоменост за Биткойн като алтернативна валута, която би издържала на икономическа нестабилност. Пандемичната 2020 г. беше малко извънредно положение, тъй като преполовяването беше компенсирано от ужасната цялостна финансова ситуация, накратко, бих казал, че ефектите от преполовяването са равномерно разпределени между макроикономическите фактори, преобладаващи по това време."

Подготвяне на сцената за бъдещи ценови цикли

Въпреки нюансираните перспективи, има по-широк консенсус, че събитието за преполовяване е от решаващо значение за подготвянето на сцената за бъдещи ценови цикли. Въпреки че непосредственото му въздействие върху цената на BTC може да бъде спорно, събитието има значителни последици за рентабилността на миньорите на фона на нарастващите разходи за енергия.

Прозрения от IntoTheBlock

Прозрения от IntoTheBlock показват, че приходите на копачите, измерени в щатски долари, в момента са в пик, подтикван от нарастващата стойност на Биткойн. Ако преполовяването ускори по-нататъшно поскъпване на стойността, намалените награди може да имат незначителни последици за миньорите.

В заключение, докато Биткойн се подготвя за събитието си за преполовяване, сцената е готова за потенциални промени в неговата ценова траектория и по-широкия пазар на криптовалута. Независимо дали става въпрос за предвестник на нов възход или период на консолидация, светът наблюдава с нетърпение как Биткойнът продължава пътуването си в царството на основните финанси.

Публикацията на Олег Димитров: "Отключване на потенциала: Биткойн халвинг 2024 г" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!