Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Падането на цената на Solana предизвиква движение на китове - разпродажба или стратегическа игра?

Падането на цената на...
Падането на цената на Solana предизвиква движение на китове -...

Solana китовете правят масивни ходове, докато пазарната волатилност се увеличава

В непрекъснато променящия се пазар на пазара на криптовалути, Solana (SOL) влиза в заглавията наскоро поради впечатляващото си ценово представяне. Последната седмица обаче се наблюдава известна турбуленция на пазара, като цената на Solana за кратко премина границата от $200, преди да падне обратно. Тази нестабилност предизвика вълна от движение на пазара, особено сред китовете Solana, които сега показват ръцете си.

Китовете пренасят SOL на стойност стотици милиони за броени часове

В понеделник, когато пазарът започна да се забавя и цената на Solana падна под $190, платформата за проследяване на данни във веригата Whale Alert съобщи за поредица от забележителни транзакции с китове. Тези транзакции, които се случиха в рамките на минути една от друга, включваха движението на огромни количества SOL.

Първата транзакция пренесе 993 453 SOL на стойност 189,55 милиона долара към момента. Минути по-късно беше съобщено за друга транзакция, включваща 1 895 729 SOL на стойност 361,7 милиона долара. Последва трета транзакция, носеща 1 096 940 SOL, оценени на 209,29 милиона долара. И накрая, беше записана четвърта транзакция, включваща 1 милион SOL на стойност 190 милиона долара.

Неизвестни портфейли и потенциални извънборсови сделки

Интересното е, че всички тези транзакции на Solana произхождат от и са изпратени до неизвестни портфейли, което означава, че собствениците на тези портфейли не са публично известни и техните адреси не са маркирани. Това може да предполага, че тези китове продават своите токени на гише (OTC), за да минимизират въздействието от продажбата им върху пазара. Възможно е обаче също така тези китове просто да преразпределят своите монети.

Движенията на китовете продължават с обменни трансфери

Движенията на китовете не свършиха дотук. Няколко часа по-късно Whale Alert съобщи за друга значителна транзакция, включваща 149 999 SOL на стойност малко над $27,79 милиона, преместване от неизвестен портфейл към борсата Binance. Когато инвеститорите преместват монетите си на борси като Binance, това обикновено е, за да продадат своите токени, а продажба на стойност 27,79 милиона долара може да окаже значителен натиск върху цената на SOL.

Стратегическа разпродажба на XRP на Ripple на фона на правни сътресения

Въпреки това, следващата отчетена транзакция с китове беше по-положителна, включваща движението на 146 121 SOL на стойност 26,83 милиона долара от борсата Kraken към неизвестен портфейл. В този случай китът вероятно изтегля своите монети за съхранение, докато чакат по-добри цени, което намалява натиска върху продажбата на актива.

Цената на Solana се запазва стабилна въпреки пазарния натиск

Въпреки тези значителни движения на китове и общата нестабилност на пазара, цената на SOL продължава да се поддържа доста добре. Ако натискът върху продажбите продължи да намалява и натискът от спада на цените на Биткойн най-накрая бъде премахнат, цената на SOL може бързо да се покачи отново над $200.

Значението на мониторинга на дейността на китовете

Проследяването на активността на китовете е от решаващо значение за разбирането на пазарните настроения и прогнозирането на потенциални движения на цените. Китовете, които държат големи количества криптовалута, могат значително да повлияят на пазара чрез своите дейности по покупка и продажба. Като наблюдават своите транзакции, инвеститорите и търговците могат да получат ценна информация за пазарните тенденции и да вземат по-информирани решения.

Потенциалът на Solana за растеж

Solana е една от най-добре представящите се криптовалути през последните месеци, със своята уникална блокчейн технология и нарастваща екосистема, които привличат значително внимание както от инвеститори, така и от разработчици. Високата пропускателна способност на платформата, ниските такси и бързите времена за потвърждение я направиха привлекателна алтернатива на Ethereum за децентрализирани приложения (dApps) и проекти за децентрализирано финансиране (DeFi).

Тъй като все повече проекти продължават да надграждат блокчейн Solana и приемането се увеличава, дългосрочната перспектива за SOL остава положителна. Въпреки това може да се очаква краткосрочна волатилност и инвеститорите трябва винаги да провеждат задълбочено проучване и да бъдат внимателни, когато вземат инвестиционни решения.

Заключение

Неотдавнашните движения на китовете на Solana показаха динамичния характер на пазара на криптовалути и важността на наблюдението на широкомащабни транзакции. Докато краткосрочното въздействие на тези ходове върху цената на SOL остава да се види, силните основи на Solana и нарастващата екосистема предполагат обещаващо бъдеще за проекта. Както винаги, инвеститорите трябва да бъдат информирани, да диверсифицират своите портфейли и да вземат решения въз основа на тяхната индивидуална толерантност към риск и инвестиционни цели.

Публикацията на Олег Димитров: "Падането на цената на Solana предизвиква движение на китове - разпродажба или стратегическа игра?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!