Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Пазарната капитализация на XRP нараства с 42,5% от началото на годината, водена от скок през първото тримесечие

Въпреки продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), XRP Ledger (XRPL) показа значителен растеж в множество аспекти на своя протокол през второто тримесечие на 2023 г., според скорошен доклад от платформа за крипто анализи Месари.

Докладът разкрива, че циркулиращата пазарна капитализация на XRP се е увеличила с впечатляващите 42,5% от началото на годината, въпреки че е отбелязала спад от 10,7% през второто тримесечие, намалявайки от $27,8 милиарда на $24,8 милиарда. Ръстът на пазарната капитализация по-рано през годината беше основният двигател на общия растеж.

Източник: Messari

Докато платформата XRP отбеляза спад в обема на транзакциите през второто тримесечие, имаше забележимо увеличение от 12,7% на средните дневни транзакции с незаменими токени (NFT), нараствайки от 13 800 на 15 500. Това показва, че присъствието на XRP в децентрализираните финанси (DeFi) и NFT екосистемите набира сила. Въпреки това, той все още е изправен пред силна конкуренция от доминиращи играчи като Ethereum и Solana.

Източник: Messari

Едно значително развитие, подчертано от данните на Messari, е разширяването на страничните вериги XRPL с въвеждането на два забележителни протокола, Coreum и Root Network. Тези странични вериги играят жизненоважна роля в предоставянето на XRPL разработчиците и потребителите на желаната програмируемост. Coreum се фокусира върху сигурността на екосистемата, докато Root Network има за цел да стимулира иновациите в метавселената.

Докладът също така разкрива забележително увеличение на общия брой нови адреси за XRPL, достигайки 138 790, което представлява ръст от 31,8% в сравнение със същия период на 2022 г. Освен това, тримесечните приходи се увеличиха със забележителните 220,3%, достигайки $188 376.

Първото тримесечие на годината стана свидетел на тревожен скок в нарушенията на киберсигурността

Данните от Messari предоставят ключова представа за представянето на XRP екосистемата през Q2. Въпреки спада на средните дневни транзакции и средните дневни активни адреси съответно с 11,9% и 17,6%, NFT транзакциите отбелязаха положителен растеж. NFTokenCreateOffer, по-специално, увеличи своето господство, което представлява над 50% от всички NFT транзакции.

Фокусът на XRPL върху развитието на екосистемата е очевиден в повишената активност в различни типове NFT транзакции в основната мрежа. Повечето категории NFT транзакции претърпяха възходящо движение, което доведе до увеличение от 12,7% на среднодневните общи NFT транзакции.

Въпреки това, приемането на странични вериги като Coreum и Root Network е по-бавно в сравнение с основната мрежа. Това може да се отдаде на скорошното им стартиране през 2023 г., докато NFT в основната мрежа са налични от по-дълго време. Независимо от това интересът на общността към допълнителна поддръжка на основната мрежа за NFT, екосистемна инфраструктура и програми за безвъзмездни средства за NFT проекти показва, че страничните вериги вероятно ще привлекат повече потребители, тъй като техните екосистеми се развиват и интересът към тях нараства.

В заключение, второто тримесечие на 2023 г. показа значителен растеж и развитие в екосистемата на XRP Ledger. Въпреки опасенията около делото Ripple срещу SEC, платформата XRP демонстрира устойчивост и напредък в различни области. С разширяването на страничните вериги, увеличените NFT транзакции и нарастващия интерес на общността, XRP Ledger се позиционира, за да се конкурира по-видно в развиващия се пазар на криптовалутите.

Източник: https://azcoinnews.com/xrp-market-cap-surges-42-5-ytd-driven-by-first-quarter-surge.html

Публикацията на Роберт Петров: "Пазарната капитализация на XRP нараства с 42,5% от началото на годината, водена от скок през първото тримесечие" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!