Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Питър Бранд: Пикът на цикъла на Биткойн е потенциално достигнат

Питър Бранд: Пикът на...
Питър Бранд: Пикът на цикъла на Биткойн е потенциално достигнат

Крипто експертът Питър Бранд предполага, че пикът на цикъла на Биткойн може да се е случил

Известният крипто експерт Питър Бранд раздвижи дискусията в общността на криптовалутите, като заяви, че върхът на Биткойн за този пазарен цикъл може вече да е достигнат. Бранд базира своето заключение на тезата си за „експоненциален разпад“, предполагайки, че макар това да е сигнал за края на текущия цикъл, в крайна сметка може да е от полза за екосистемата на Биткойн.

Разбиране на динамиката на цените на Биткойн

Бранд обясни, че историческите данни показват модел на намаляващи процентни печалби в последователни Биткойн бичи цикли. Той посочи, че въпреки значителните увеличения на пазарната стойност, печалбите от всеки цикъл представляват намаляваща част от печалбите от предишния цикъл.

Например, между 2015 г. и 2017 г. Биткойн отбеляза 122-кратно увеличение от пазарното дъно до най-високото си ниво, съставлявайки само 21,3% от повишението на цената, наблюдавано в предходния цикъл (2011 до 2013 г.). По същия начин, от 2018 г. до 2021 г., въпреки 22-кратното увеличение от най-ниското до най-високото ниво, Биткойн отбеляза само 18% от ръста на цената от предишния цикъл.

Последици за текущия цикъл

Прилагайки тази теза към текущия цикъл, Бранд изчисли, че пикът на Биткойн вероятно ще представлява около 20% от повишението на цената, регистрирано в предишния цикъл. С най-ниската стойност на пазара за този цикъл, определена на $15,473, той предположи, че 20% печалба от предишния цикъл ще доведе до пик около $72,723. Биткойн вече се доближи до това ниво, достигайки нов рекорд за всички времена от $73 750.

Оценка на бъдещите движения на цените

Срив на цените на Биткойн: перспективи от Питър Шиф и Питър Бранд

Бранд признава историческата тенденция на Биткойн да изпита значителни печалби в цените след събития на преполовяване. Въпреки това, той смекчи това очакване с реалността на експоненциалния спад, оценявайки 25% шанс Биткойнът вече да е достигнал своя връх в този цикъл.

Възходящата перспектива

Въпреки възможността за спад на пазара, ако Биткойнът наистина достигне своя връх, Бранд предположи, че този спад може да бъде много полезен от дългосрочна гледна точка. Той намекна за потенциала на Биткойн да се върне към средния диапазон от $30 000 или най-ниските си нива от 2021 г., разглеждайки това като фундаментално възходящо развитие.

От гледна точка на техническия анализ Бранд предположи, че Биткойнът остава готов за значителни възходящи движения, потенциално проявяващи се в големи параболични движения в бъдеще, дори и не веднага. Той представи сценарий, при който графиката на Биткойн може да наподобява ценовото действие на златото от август 2020 г. до март 2024 г., предвиждайки изкачването на Биткойн да надхвърли $100 000 и потенциално да утвърди господството си над златото.

Заключение

Анализът на Peter Brandt предлага нюансирана гледна точка върху динамиката на пазара на Биткойн, което предполага, че въпреки че настоящият цикъл може да е достигнал своя връх, има възможности за значителен бъдещ растеж. Инвеститорите и ентусиастите ще продължат да следят отблизо движението на цените на Биткойн, като вземат предвид както краткосрочните колебания, така и дългосрочните тенденции в пазара на криптовалутите.

Публикацията: "Питър Бранд: Пикът на цикъла на Биткойн е потенциално достигнат" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Анализаторът Xanr...
Анализаторът Xanrox прогнозира скок на Биткойн до $70k

Анализ на Биткойн: Потенциален скок до $70 000, прогнозиран от анализатор Xanrox - Технически прозрения и стратегии за търговия Ентусиастите...

Биткойн е изправе...
Биткойн е изправен пред потенциален „срив през лятото“

Анализаторът Бенджамин Коуен предупреждава за потенциален „срив през лятото“ за Биткойн: Какво трябва да знаят инвеститорите...

Анализиране на сп...
Анализиране на спада на Биткойн

Анализ на Биткойн: разбиране на скорошния спад и прогнозиране на бъдещи тенденции Пазарите на криптовалути станаха свидетели на още един...

Цените на Bitcoin...
Цените на Bitcoin и Ethereum се сринаха на фона на изявленията на Фед

Волатилност на пазара на криптовалута: цените на Биткойн и етериум се сринаха на фона на изявленията на Фед Цените на Bitcoin и Ethereum се...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!